به گزارش ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، سازماندهندگان این تظاهرات جمعه گفتند که به رغم بارش باران و رعد و برق، «صدها هزار نفر» در این اجتماع در مقابل مجمع ملی صربستان شرکت کردند.
مقامهای صربستان گفتند که این تظاهرات اشاعهدهنده «وحدت و امید» در این کشور است.
این در حالی است که پس از دو تیراندازی مرگبار در صربستان سه تظاهرات گسترده علیه دولت ووچیچ برگزار شد و هوادارانش تلاش کردند تا تجمعی در حمایت از او برپا کنند.
معترضان دولت خواستار بهبود اوضاع امنیتی، توقف محتوای خشونتآمیز تلویزیونی و استعفای ۲ وزیر امنیتی دولت شدند.
اعتراضات خیابانی پس از آن آغاز شد که یک پسر ۱۳ ساله سوم می (۱۳ اردیبهشت) در شهر بلگراد هشت دانشآموز و یک نگهبان مدرسه را به ضرب گلوله کشت و ۶ دانشآموز دیگر و یک معلم را هم زخمی کرد.
یک روز پس از آن، مردی ۲۱ ساله نیز با استفاده از سلاح گرم هشت نفر را کشت و ۱۴ تن دیگر را هم زخمی کرد. هر دو ضارب در بازداشت پلیس هستند.
تحلیلگران معتقدند که ووچیچ با سازماندهی تظاهرات حامیانش و تاکید بر شمار شرکتکنندگان، اعتراضات مخالفان را تحتالشعاع قرار دهد.
این در حالی است که تظاهرات جمعه هواداران وچیچ در سایه تنشهای بلگراد و کوزوو برگزار شد.
رئیس جمهوری صربستان جمعه فرمان آماده باش ارتش را صادر و از این نهاد نظامی خواست تا به سرعت در مرز «کوزوو و متوهیا» مستقر شود.
مناطق شمالی کووزو و متوهیا که دارای اکثریت صربتبار است در هفتههای اخیر شاهد درگیری خشونتبار بین پلیس و صربتبارها بوده است.
نظامیان کوزوو جمعه تلاش کردند تا وارد ساختمانهای دولتی در شهرهای دارای اکثریت صربنشین شوند که این اقدام واکنش مردم را برانگیخت.
کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان اعلام کرد و آمریکا و بسیاری از قدرتهای غربی استقلال آن را به رسمیت شناختند. اما بلگراد، روسیه و چین استقلال کوزوو را به رسمیت نشاختهاند.
نظر شما