۶ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۴۴
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85123159
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

واکنش آمریکا و تروئیکای اروپایی به ناآرامی های اخیر در کوزوو

تهران- ایرنا- انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا تصمیم کوزوو برای آنچه «ورود خشونت آمیز به ساختمان های شهرداری در شمال این کشور» عنوان شده را محکوم کردند و خواستار تنش زدایی از سوی مقام های این کشور شدند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: این کشورها به همراه آمریکا در بیانیه مشترکی که در تارنمای دولت انگلیس منتشر شده آمده است از دولت کوزوو خواستند عقب نشینی کند و در زمینه تنش زدایی گام بردارد.

در این بیانیه آمده است: ما تصمیم کوزوو برای ورود خشونت آمیز به ساختمان های شهرداری در شمال کوزوو را به رغم درخواست قبلی برای خویشتنداری محکوم می کنیم.

این بیانیه از دولت کوزوو می خواهد همکاری نزدیکی با هیات حاکمیت قانون اتحادیه اروپا در کوزوو (EULEX) و ماموریت ناتو در کوزو (KFOR) داشته باشد.

در بیانیه آمریکا و کشورهای انگلیس، فرانسه، ایتالیا و آلمان همچنین از تصمیم صربستان برای افزایش سطح آمادگی نیروهای مسلح این کشور در مرز با کوزوو ابراز نگرانی شده و از طرف ها خواسته شده حداکثر خویشتنداری را بکار بندند و از لفاظی های تحریک آمیز خودداری کنند.

رویترز نوشت: الکساندر ووچیچ رئیس‌جمهور صربستان، پس از درگیری معترضان و پلیس در یکی از شهرهای دارای اکثریت صرب‌ در کشور همسایه، ارتش این کشور را در آماده باش کامل جنگی قرار داد و به یگان‌های ارتش دستور داد تا به مرز کوزوو نزدیک‌تر شوند.

پلیس با شلیک گاز آشک آور در شهر «زوکان» سعی در متفرق کردن جمعیتی داشت که در مقابل ساختمان شهرداری جمع شده بودند. معترضان تلاش می کردند شهردار آلبانیایی تبار را که به تازگی انتخاب شده است از ورود به دفتر خود منع کنند. وی بعد از انتخاباتی که صرب های کوزوو آن را تحریم کردند، به عنوان شهردار انتخاب شد.

به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه (دیروز) در بیانیه جداگانه ای اقدام دولت کوزوو را به دلیل ورود با خشونت به ساختمان‌های شهرداری در شمال این کشور محکوم کرد و از آلبین کورتی، نخست‌وزیر این کشور خواست این اقدامات را متوقف کند.

وی گفت: اقدامات کوزوو برخلاف توصیه‌های آمریکا و اروپا بوده و «به شدت و به شکل غیرضروری تنش‌ها را افزایش داده است.»

بلینکین گفت این اقدامات تلاش‌های ما برای کمک به عادی‌سازی روابط میان کوزوو و صربستان را تضعیف کرده و پیامدهایی برای روابط دوجانبه آمریکا با کوزوو خواهد داشت.

مناطق شمالی کوزوو و متوهیا که دارای اکثریت صرب تبار است در هفته های اخیر شاهد درگیری خشونت بار بین پلیس و صرب‌تبارها بوده است.

چهار شهرداری در شمال کوزوو و متوهیا، انتخابات ۲۳ آوریل در این منطقه را به خاطر به توافق نرسیدن با پریشتینا تحریم کردند که به این دلیل، کمتر از ۴ درصد واجدان شرایط در این انتخابات شرکت کردند.

کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان اعلام کرد و آمریکا و بسیاری از قدرت‌های غربی استقلال آن را به رسمیت شناختند. اما بلگراد، روسیه و چین استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha