به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا سیده فرشته حسینی جمعه شب، پنجم خرداد در مراسم رونمایی از کتاب صبح تازه دم گفت: در تمامی اشعار این کتاب، شور زندگی و گرمی خانواده موج می زند و سبک زندگی اسلامی به شکلی زیبا تبلیغ و معرفی می شود و عاشقانه ها و آیینی هایش پرچمدار پر افتخار سبک زندگی اسلامی است. او به خوبی تصویر زنی را به نمایش می گذارد که در جامعه حضور پررنگ دارد و این حضور با هویت اصلی او یعنی خانهداری و فرزند پروری منافاتی ندارد، بلکه مکمل همدیگر هستند.
علیرضا قزوه، شاعر و رئیس مرکز شعر و موسیقی و سرود صداوسیما گفت: کتاب خوب صبح تازه دم در سبک زندگی ایرانی اسلامی به خصوص در حوزه بانوان شعرهای قابل تاملی دارد.
رضا اسماعیلی شاعر و منتقد ادبی در سخنان خود با عنوان مقابله با جوان مرگی شعر گفت: عاطفه جوشقانیان در شمار شاعرانی است که با آموزش پا به وادی شعر و ادبیات گذاشته است. از همین رو، دوران دانش آموزی و تجربه اندوزی را با موفقیت پشت سر گذاشته و کمتر از یک دهه به شاعری مطرح و صاحب نام با آثاری قابل تامل تبدیل شده است و لذا از این منظر می توان او را فرزند آموزش و کوشش دانست.
مقایسه نسل شاعران جوان با نسل اول شاعران انقلاب
وی افزود: حضور در کلاس های درس بزرگان شعر و ادب و توفیق شرکت در اردوهای آموزشی شهرستان ادب، فرصتی طلایی برای جوشقانیان و نسل شاعران جوان برای قد کشیدن و به خود رسیدن در عرصه ادبیات بوده است؛ توفیق بزرگی که می توان آن را با حضور نسل اول شاعران انقلاب در جلسات نقد شعر حوزه هنری مقایسه کرد.
اسماعیلی اضافه کرد: اشاره به این دقیقه، به دلیل تاکید بر نقش مهم و سازنده آموزش ادبی در به سلامت گذشتن از مرحله آزمون و خطا و به بلوغ و بالندگی رسیدن شاعران جوان است. امروز نیز رسالت نهادهای متولی در حوزه شعر و ادبیات، توجه بیش از پیش به آموزش برای تربیت نسلی دیگر از شاعران دانشور و نوآور است.
شاعری که تمرکزش بر جایگاه خانواده و کرامت بانوان است
سید مسعود علوی تبار شاعر، با قرائت آیه ۱۸ سوره تکویر و اشاره به این نکته که شاعر جوان از این آیه برای انتخاب نام کتابش بهره گرفته، گفت: اشعار مجموعه صبح تازه دم در خوانش و در ساختار ظاهری کلمات و جمله ها، چون جویباری روانند و در مضمون و محتوا همچون لجه ای عمیق، غواصی معانی را توسط خواننده طالبند. صاحب این مجموعه، شاعری است که در اشعارش می تواند با زیر و رو کردن ضمیر باغچه ها، میان حافظه دانه ها راه یابد و قدرت صنع خداوندی را به تماشا بنشیند و یا ماه را از آسمان تا پیش پای دلدار به پائین بکشاند.
وی افزود: ذهن سیال و شاعرانه ی شاعر در پی جستجوی معانی، از وادی صورت تا میدانگه سیرت جولانی مادام دارد و در این وسعت بی کران، صبح و روشنایی را تنفس می کند و از امیرالمومنین علی (ع) می گوید و از مهدی موعود (عج)، از شمس الشموس توس می گوید و از قمر بنی هاشم، از پدر بزرگ می گوید و از منزلت مادر، از ابومهدی المهندس می گوید و از سردار دلها.
نغمه مستشار نظامی، شاعر و دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور بیان کرد: جوشقانیان بانویی از نسل شاعران متعهد و دغدغه مند انقلاب است که در سال های اخیر با تمرکز بر برگزاری کنگره زیر یک سقف قدم ارزشمندی در جهت تجلی نقش های ارزشمند بانوان در خانواده و جامعه و حفظ ارزش های اصیل بانوان ایرانی برداشته است. صبح تازه دم نیز مجموعه ای ست در راستای همین دغدغه و هدف ارزشمند.
زیبا فلاحی نویسنده و پژوهشگر ادبی گفت: شعر خانم جوشقانیان؛ بر طبیعت خود بافته شده است؛ طبیعتی که خودکفا و ساده پوش است. شاعر، طبع روان و سیالی دارد و بر ارکان شعر خود تسلط دارد. تکرار در سروده های خانم جوشقانیان بدیع و همراه با معنا جان می گیرد. شعر وی خواب لحظه هاست؛ لحظه های پر از نجوا با خدا؛ با من درون؛ دعوت به خیر و پرهیز از گناه. زبان او سبک رمانتیک (رمانتیسیسم) خودش را دارد و از بیرون دستور نمی گیرد. شعر بر بستر رضایت و انتظار می روید و به همان ارتفاع هیجان دارد.
فاطمه نانی زاد، شاعر اظهار کرد: اشعار مجموعه صبح تازه دم، سرشار از محتوا و مضامینی ست که ایده و عقیده و سبک زندگی ایرانی و اسلامی یک بانوی شاعر و یک فعال پر توان فرهنگی و اجتماعی را چون آفتابی روشن به آسمان ذائقهٔ مخاطب عرضه می کند و احترام او را بر می انگیزد؛ شاعری که در آفرینش و سرایش غزل ها با انتخاب دقیق کلمه ها و واژه هایش روح و انرژی ستایش برانگیز آیین پر اعتبار و افق عزیز نگاه و منطق شاخص شخصیتش را هویدا می کند.
نام کتاب آینه خوبی برای حال شاعر آن است
فاطمه عارف نژاد شاعر، درباره نام مجموعه صبح تازه دم گفت: اگر عنوان کتاب قرار است، چیزی از روح کلی کتاب به خواننده بگوید، صبح تازهدم تمام و کمال از پس انجام وظیفه برمیآید و به باورم آینه خوبی است برای حال و احوالی که خود شاعر در آن زندگی میکند. مخاطب در صبح تازهدم، هیچ ترتیب خاص یا مرزبندی محسوسی میان غزلهای مختلف نمیبیند. همه کنار هم، همه باهم. چرا که زیست شاعرشان اینگونه است و کتاب بنا دارد با شعرهای بینقاب، ما را به کشف جهان و جهانبینی او را ببرد.
وی افزود: اشعار این کتاب، زبان نرم و سالم، صداقت، مضامین تازه و اندیشهای بلند دارد و شاید مهمتر از هرچیز، این است که میتواند در دل غمگینترین خوانندهاش هم پنجرههایی به امید و نور باز کند.
اشعاری از کدبانوی پرعاطفه
مریم کرباسی نجف آبادی شاعر اظهارکرد: بعد از این همه چای تازه دم که نوشیدم و برایشان شعر نوشتم، به یک صبح تازه دم دعوت شدم؛ صبحی که پر از شعرهای تر و تازه و خوشرنگ و خوش عطر و بوست، عاطفه جوشقانیان کدبانوی شاعری ست که با صبح تازه دمش به ما طراوت میبخشد و در لحظه لحظه اشعارش مهربانی، آرامش و متانتش را هم با ما به اشتراک میگذارد؛ شعرهایی که آئینه شاعرند و درست مثل نامش پر از عاطفه و احساس، به راستی چقدر بعضی نامها به صاحبانشان میآیند.
وی افزود: شاعر صبح تازه دم، هم فرزند قدردان و خوبی برای پدر و مادرست، هم همسری عاشق ست و هم مادری مهربان برای فرزندش. به درستی که شعرش شاهد محکمی برای تمام این گفته هاست، هرچند ناگفته نماند که وسعت نگاه او فراتر از خانواده و شهر است.
جوشقانیان متولد ۱۳۷۱، دارای مدرک کارشناسی علوم تربیتی و کارشناسی ارشد نهجالبلاغه است. وی شاعری است که تمرکزش در سرودن شعر و آفرینش آثار ادبی بیشتر بر جایگاه خانواده و سبک زندگی، به ویژه بر شخصیت، هویت و کرامت بانوان، استوار است. در همین راستا وی دبیر کنگره ملی شعر خانواده و سبک زندگی زیر یک سقف و هم چنین دبیر محفل شعر بین المللی جمعیت فرزند صالح نیز می باشد.
کتاب صبح تازهدم با محتوای اشعار خانوادگی و سبک زندگی، عنوان جدید ترین مجموعه شعری جوشقانیان است که به تازگی توسط انتشارات شهرستان ادب با ۴۵ غزل عاشقانه و آیینی، در قطع رقعی و در ۱۰۰ صفحه به چاپ رسیده است.
آیین رونمایی از کتاب صبح تازه دم با حضور جمعی از شاعران و خوشنویسان کشورهای ایران، افغانستان، هند و پاکستان با مدیریت علیرضا قزوه و اجرای سید مسعود علوی تبار به میزبانی گروه بین المللی هندیران برگزار شد.
در این مراسم شاعرانی چون فاطمه ناظری، مریم بشر دوست، سارا عبدالهی فر، زهرا میریان کرمی، صبا فیروزی، مهسا ایمانی، عبدالرحیم سعیدی راد، بلرام شکلا، سید مهدی بنی هاشمی، مسعود ربانی، سید امین باطنی، سید حکیم بینش، عزیز آذین فرد و عسکر حکیم حضور داشتند
نمونه ای از غزلیات مجموعه صبح تازه دم را مرور می کنیم:
کنار فضه صمیمانه کار می کردی؛ به کار کردن خود افتخار می کردی
درختهای بهشتی به پایت افتادند؛ همان شبی که هوای انار می کردی
فقیر هرچه می آمد اسیر برمی گشت؛ تمام عالمیان را دچار می کردی
دلیل خنده حیدر! چه شد که بعد پدر؛ مدام گریه بی اختیار می کردی؟!
چه شد محبت همسایه ها؟ دعایت را؛ چه مادرانه به آن ها نثار میکردی!
تمام مردم اگر کور و کر، علی دیده ست؛ فدک فدک همه جا را بهار می کردی
و شقشقیّه به نهجالبلاغه رو آورد؛ شبی که پشت به این روزگار می کردی
چقدر خانه مرتب شد آن شب آخر؛ اگر مریض نبودی چهکار می کردی؟
نظر شما