به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن افشارچی روز یکشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در دفتر امام جمعه زنجان با اشاره به توجه و تمرکز بر کتابخانه ها، افزود: در سال گذشته از ۴۰ میلیارد تومان اعتبار مازادی که به استان داده شد ۱۰ درصد آن را به کتابخانه های استان اختصاص دادیم که رقم کمی نیست.
وی اضافه کرد: این موضوع نشان می دهد کتابخانه ها را متفاوت می بینیم و در حوزه فرهنگ برای مسجد و بعد از آن برای کتابخانه ها جایگاه خاصی قائل هستیم.
افشارچی با اشاره به نگاه متفاوت خود در تکمیل و تجهیز کتابخانه ها از نظر سخت افزاری و نرم افزاری، گفت: امروزه که تلاش می شود با توسعه فضای مجازی، تمرکز و عمق از نوجوانان و جوانان گرفته شود هرچقدر به سمت کتابخوانی پیش برویم فرزندان خود را از این چالش ها نجات داده ایم.
استاندار زنجان با اشاره به ضرورت تقویت اقتصاد هنر در برنامه هفتم توسعه، گفت: باید برنامه ها در این حوزه پروژه محور و با فرم و برنامه باشد تا بتوانیم کارهای موثری را انجام داده و گام های بلندی را برداریم.
ابهر، محرومترین شهرستان استان از نظر سرانه مطالعه است
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان زنجان نیز در این جلسه، گفت: کتابخانه های عمومی استان زنجان ۶۳ هزار عضو فعال دارد که حدود ۶ درصد جمعیت استان است و آمار خوبی نیست.
محمد رضاخانی گفت: یک میلیون و ۵۳۴ هزار منابع موجود در ۱۰۰ باب کتابخانه استان بوده که از این تعداد ۱۸ باب کتابخانه مشارکتی است.
وی اضافه کرد: سال گذشته، یک کتابخانه ثابت و یک کتابخانه سیار در استان افتتاح شد و امسال نیز یک کتابخانه دیگر افتتاح می شود.
این مسوول با اشاره به پروژه های در دست اجرای این دستگاه، گفت: کتابخانه شهر آببر و کتابخانه مرکزی ابهر و خرمدره در دست تکمیل است که شهرستان ابهر محرومترین شهر استان از نظر سرانه کتابخوانی محسوب می شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۶۰ نوع خدمت در کتابخانه های عمومی استان ارایه می شود ولی متاسفانه مردم با خدمات کتابخانه ها آشنا نیستند به عنوان مثال شهروندان، هرکتابی را بخواهند می توانند از طریق اینترنت سفارش داده و از طریق پیک دریافت کنند.
رضاخانی افزود: ایجاد اولین کلینیک تخصصی خواندن در کتابخانه سهروردی زنجان برای بهره برداری بیشتر مخاطبان در دستور کار است و سال گذشته هشت هزار فعالیت فرهنگی در کتابخانه های استان انجام شد.
وی گفت: در سال گذشته خرید چهار میلیارد تومان کتاب در استان از منابع ملی صورت گرفت که از این رقم تنها ۲۰۰ میلیون تومان از اعتبارات استانی بوده است.
این مسوول افزود: نبود کتابخانه مرکزی خلاء بزرگی در استان است که امیدواریم با تخصیص اعتبارات شاهد تکمیل این طرح در دست احداث بعد از سالها در استان باشیم.
طرح ملی کتابخانه مرکزی زنجان در زمینی به مساحت ۱۴ هزار مترمربع و با زیربنای ۱۸ هزار و ۵۵۰ متر مربع در محل مجتمع نگین زنجان در ۶ طبقه در سال ۸۸ کلنگزنی و عملیات اجرایی آن آغاز شده ولی بعد از سالها هنوز به بهره برداری نرسیده است.
نظر شما