به گزارش خبرنگار ایرنا، زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل افزود: جمهوری اسلامی ایران تحولات مثبت اخیر در روابط دیپلماتیک سوریه، هم در منطقه و هم در سطح بین المللی را مورد توجه قرار داده و از آن خرسند است.
وی تصریح کرد: بازگشت مجدد سوریه به اتحادیه عرب و از سرگیری روابط با کشورهای عربی، گام های مهمی در کمک به امنیت، ثبات و رفاه سوریه است.این رویکرد سازنده بار دیگر کارآمدی و مشروعیت سیاست ایران و متحدانش در منطقه در دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه و همچنین حمایت از دولت قانونی سوریه طی ۱۲ سال بحران در این کشور مورد تایید قرار می دهد.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل اضافه کرد: در سفر رسمی دو روزه رئیسجمهور ایران به سوریه که اولین سفر رئیسجمهور ایران طی ۱۳ سال گذشته بود، روسای جمهور دو کشور ایران و سوریه توافقنامه جامع همکاری بلندمدت و راهبردی بین دو کشور را در دمشق امضا کردند.
وی همچنین تصریح کرد: ما امیدواریم که کشورهای غربی نیز به زودی سیاست خود را در قبال سوریه بازبینی و اصلاح کنند. با انجام این کار، آنها می توانند به بازگرداندن ثبات، صلح و رفاه در منطقه کمک کنند.
دیپلمات ارشد ایران در سازمان ملل ادامه داد: ناکامی جامعه جهانی در رسیدگی به اقدامات تجاوزکارانه و حملات تروریستی رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه عمیقاً نگران کننده است. این اقدامات شنیع که عمداً زیرساخت های غیرنظامی را هدف قرار می دهند، بویژه حملات تروریستی اخیر که دمشق و مناطق اطراف آن را در ۲۸ مه ۲۰۲۳ هدف قرار دادند، آشکارا قوانین بشردوستانه بین المللی و اصول مندرج در منشور ملل متحد را نقض کرده و تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه هستند.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلای ایران قویا این جنایات فجیع را محکوم کرده و بر نیاز فوری به اقدام عاجل و قاطع برای پاسخگویی چنین رژیم بی قانون تاکید می کند.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل اضافه کرد: وضعیت انسانی در سوریه همچنان با چالش روبرو است. سطح فعلی بودجه تخصیص یافته برای پاسخ بشردوستانه سوریه بسیار کمتر از میزان مورد نیاز است. این کمبود شدید بودجه به شدت مانع از توانایی سازمان ملل در ارائه کمک های کافی به نیازمندان می شود.
نماینده ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: علاوه بر این، تداوم تحریمهای یکجانبه همچنان مانع مهمی برای بهبود وضعیت انسانی و اقتصادی سوریه است. این اقدامات غیرقانونی چالشهای پیش روی مردم سوریه را تشدید کرده و توانایی دولت سوریه برای ارائه خدمات ضروری به نیازمندان را به شدت مختل کرده است.
وی ادامه داد: برای رسیدگی موثر به بحران انسانی و اقتصادی در سوریه، یک رویکرد جامع ضروری است. این رویکرد باید چندین عنصر کلیدی، از جمله تأمین بودجه کافی، تضمین توزیع بیطرفانه کمکها، و حذف تحریمها را در بر گیرد. چنین رویکردی نه تنها جان انسان ها را نجات می دهد، بلکه پایه و اساس بازسازی زیرساخت ها، بازسازی جوامع و احیای اقتصاد سوریه را نیز می گذارد.
ارشادی گفت: ایران از دولت سوریه به خاطر تعهد تزلزل ناپذیرش به حمایت از سازمان ملل متحد و سایر سازمان های بین المللی در تسهیل امداد رسانی و حمایت از مناطق آسیب دیده و همچنین از تصمیم اخیر دولت سوریه بابت تمدید سه ماهه گشایش دو گذرگاه مرزی در شمال غربی سوریه تا تاریخ ۱۳ آگوست ۲۰۲۳ برای تسهیل کمک های بین المللی بشردوستانه قدرانی می کند.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل افزود: تروریسم همچنان یک تهدید مهم برای سوریه و منطقه است و باید قاطعانه با آن مقابله شود. ما نگران فعالیت های تروریستی در مناطق تحت اشغال هستیم. حضور غیرقانونی نیروهای نظامی در سوریه منبع اصلی ناامنی در این کشور است و باید به منظور ایجاد فضای مساعد برای حل بحران پایان یابد.
نماینده ایران در نشست شورای امنیت تاکید کرد: مبارزه با تروریسم باید با احترام کامل به حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و استقلال سوریه و نباید از آن به عنوان بهانه ای برای نقض این اصول اساسی حقوق بین الملل انجام شود.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنان به حمایت خود از تلاش های فرستاده ویژه دبیرکل در امور سوریه ادامه می دهد. در دیدار اخیر وی از تهران در ۱۵ مه آخرین وضعیت انسانی و سیاسی سوریه با وزیر امور خارجه ایران و سایر مقامات ذیربط مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
ارشادی افزود: علاوه بر این، ایران در همکاری با شرکای خود، روسیه و ترکیه در فرمت آستانه، به ادامه تلاش های خود در جهت عادی سازی طولانی مدت و پایدار در سوریه متعهد است.
وی اضافه کرد: ایران به طور کامل از ادامه گفتوگوی سوری-ترکیه حمایت میکند. در این راستا، وزرای امور خارجه روسیه، ایران، سوریه و ترکیه در تاریخ ۱۰ مه در مسکو تشکیل جلسه دادند تا در مورد برقراری مجدد روابط بین دولتی بین سوریه و ترکیه گفتگو کنند. در این گفتگوها به طور جامع به جنبه های مختلف، از جمله تاکید جدی بر حفظ حاکمیت، تمامیت ارضی سوریه و نیاز به مبارزه با تروریسم پرداخته شد.
نظر شما