۲۲ خرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۰۶
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 85137555
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

طرح «تابستانه مهارت» در همدان آغاز شد

۲۲ خرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۰۶
کد خبر: 85137555
طرح «تابستانه مهارت» در همدان آغاز شد

همدان- ایرنا- مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان گفت: طرح تابستانه مهارت در قالب همکاری سه جانبه وزارت آموزش و پرورش، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در استان همدان اجرا می شود.

«وهب مختاران» روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح تابستانه مهارت با هدف ارائه آموزش‌های مهارت‌محور، غنی سازی و اثر بخش کردن اوقات فراغت جامعه جوان استان، به‌ویژه در حوزه های دانش آموزی و دانشجویی در تابستان امسال اجرا می شود.

وی افزود: اجرای این طرح براساس مصوبه شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی کشور است و با هم افزایی بین بخشی وزارت آموزش و پرورش، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان آموزش فنی و حرفه ای در سراسر کشور، طرح تابستانه مهارت در دستور کار همه زیر مجموعه های استانی این دستگاه ها در سراسر کشور و به‌ویژه در دستور کار این اداره کل در سطح شهرستان های استان همدان قرار دارد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان گفت: جامعه هدف این طرح در زمینه کسب دوره های آموزشی مهارتی برای همه علاقه مندان بالاتر از سن ۱۲ سال در نظر گرفته شده است.

مختاران اظهار داشت: متقاضیان در حوزه های دانش آموزی با سن ۱۲ تا ۱۵ سال با معرفی نامه رسمی از سوی ادارات آموزش و پرورش برای ثبت نام در پورتال جامع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به مراکز آموزش فنی و حرفه ای مستقر در سطح شهرستان ها مراجعه کنند.

وی، ارائه معرفی نامه برای متقاضیان بالاتر از ۱۵ سال، اعم از دانش آموزان و دانشجویان را الزامی ندانست و افزود: متقاضیان در این طرح ملی می توانند در رشته های فناوری اطلاعات، صنایع پوشاک، موبایل و الکترونیک، صنایع غذایی و صنایع دستی از آموزش های مهارتی در طرح تابستانه بهره مند شوند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان یادآور شد: دانش‌آموزان در این طرح می‌توانند در طول سال‌های تحصیلی در اوقات فراغت تابستان با گذراندن دوره‌های مهارت‌آموزی در یک تا سه دوره تابستانی به صورت پیوسته صاحب یک مهارت تخصصی قبل از ورود به دانشگاه و خدمت مقدس سربازی شوند.

مختاران، مهارت آموزی را حلقه مفقوده در رشد تولید، بهره‌وری و ایجاد اشتغال برشمرد که در صورت تربیت نیروی متخصص، فرصت شغلی نیز برای آن فرد فراهم می‌شود.

آموزش‌ها باید متناسب با زمان ارائه شود

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان با تاکید بر اینکه نیازسنجی بازار رشته‌ها متناسب با نیاز منطقه فعال می شود گفت: رشته‌های جدید این اداره کل با دورنمای بازار کار تعریف می شود و امکان ورود و ماندگاری در مشاغل جدید بر اساس مزیت های منطقه ای از اولویت های انتخاب رشته های نوین است.

مختاران، معضل بیکاری را یکی از مهمترین مشکلات جامعه امروزی دانست و اظهار داشت: آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای در ایجاد اشتغال پایدار و حل معضل بیکاری استان نقش بی بدیلی دارد.

وی یادآور شد: رویکرد سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ارتقای آموزش های مهارتی، اجرایی کردن سیاست های اقتصادی دولت مردمی سیزدهم است و شرکت در دوره های آموزشی فنی و حرفه ای راهگشای مشکل بیکاری به شمار می آید.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان با اشاره به اجرای ۲۱۶ درصدی عملکرد این اداره کل در سامانه رصد نسبت به تعهد سال ۱۴۰۱ گفت: در سال ۱۴۰۱ تعهد این اداره کل ۵۶ نفر بوده که با تلاش همکاران ۱۲۱ نفر اشتغال ایجادی در این سامانه ثبت شده است.

مهارت آموزی مهمترین نیاز دانش آموختگان است

مختاران با اشاره به اینکه ۲ طرح ویژه با عنوان های «نخلستان» و «کهاد» برای دانشجویان از سال گذشته با هدف جذب این افراد در بازار کار برگزار شده است افزود: طرح نخلستان برای دانشجویان دانش آموخته برگزار می شود که با وجود داشتن مدارک اما مهارت کافی ندارند.

وی ادامه داد: طرح کهاد نیز برای دانشجویان در حال تحصیل که آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را دارند و تنها نیازمند تجربه و مهارت هستند، برگزار شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان گفت: دستگاه های حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره)، بسیج سازندگی، بنیاد علوی و دیگر نهادها، تسهیلات خوداشتغالی را بر مبنای مهارت فرد اعطا می کنند.

مختاران تاکید کرد: نرخ بیکاری موجود در جامعه بیشتر مربوط به افراد بدون مهارت است چرا که افراد دارای مهارت کافی در کمترین زمان جذب بازار کار می شوند.

وی با بیان اهمیت آموزش های فنی و حرفه ای در کسب و افزایش مهارت های فردی و اجتماعی گفت: آموزش های فنی و حرفه ای به صورت های مختلف و در بخش های خصوصی و دولتی انجام می شود.

مختاران افزود: با تزریق افراد دارای مهارت به بخش های خصوصی و چرخه تولید، سطح کیفی و کمی تولیدات بالاتر رفته و اشتغال به وجود آمده، اشتغالی مولد و پایدار است.

در بخش آموزش‌های فنی و حرفه ای دولتی استان همدان ۱۸ مرکز ثابت و چهار شعبه و از مجموع ۱۹۸ آموزشگاه خصوصی، ۱۲۹ آموزشگاه ویژه دختران، ۲۳ آموزشگاه پسران و ۴۶ آموزشگاه دومنظوره در سطح استان همدان مشغول فعالیت در برگزاری دوره های آموزشی مرتبط هستند.

۲۲ مرکز دولتی و ۲۱۷ مرکز آموزش خصوصی زیر نظر فنی و حرفه ای استان همدان فعالیت دارند و ۵۰۰ رشته و حرفه را آموزش می دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha