به گزارش ایرنا، محمد فقی محمد رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا امروز دوشنبه در کنفرانس روسای کشورها و دولت های سازمان بین دولتی توسعه شرق آفریقا موسوم به «ایگاد» افزود: عملیات خودویرانگری هم اکنون در سودان در جریان است و باید متوقف شود.
وی گفت: برای توقف خشونت و تشویق سودانی ها به گفت وگو تلاش می کنیم.
این مقام آفریقایی هشدار داد: اوضاع در حال وخامت در سودان درحال رسیدن به مرحله ای است که تمام منطقه را تهدید می کند.
وی افزود: خشونت شدید کنونی سودان تهدید بزرگی برای موجودیت این کشور و کل منطقه به شمار می رود.
محمد فقی محمد گفت: ما نقشه راهی برای پایان دادن به درگیری در سودان با وجود تعلیق عضویت این کشور در اتحادیه آفریقا تدوین کرده ایم.
وی افزود: تعهد ما نسبت به سودان در حال حاضر و در آینده ادامه خواهد یافت.
رئیس ایگاد نیز به نوبه خود در این کنفرانس با ابراز نارضایتی از آغاز دوباره درگیری ها در خارطوم، خواهان آتش بس در سراسر سودان و هماهنگی تلاش های همه طرف ها برای حل بحران این کشور شد.
وی افزود: ما سازوکارهای لازم را داریم تا طرف های سودانی را بر سرمیز مذاکرات گردهم آوریم و در این زمینه تلاش می کنیم.
در سایه تداوم درگیری ها در سودان، منابع خبری امروز از وقوع انفجارها در شهرهای «ام درمان» و خارطوم در شرق استان خارطوم خبر دادند.
درگیری ها بین نیروهای ارتش به فرماندهی عبدالفتاح البرهان و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو ملقب به حمیدتی از صبح دیروز شنبه با پایان آخرین آتش بس که یک روزه اعلام شده بود، از سر گرفته شد و طی روز گذشته شهر خارطوم و ام درمان و مناطق دیگری از این کشور صحنه درگیری و نبردها بین دوطرف بود.
این آتش بس برای کاستن از خشونت ها در سودان پیشنهاد شده بود تا کمک های انسانی به نیازمندان برسد و فضای اعتماد میان طرفین درگیری بهبود یابد.
سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) شاهد درگیری بین ارتش این کشور به فرماندهی عبدالفتاح البرهان با نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) از جمله در پایتخت خارطوم و سایر شهرهای شمال و غرب کشور بوده است.
تاکنون چندین بار آتشبس در سودان اعلام شده، اما طرفهای درگیر بطور مداوم آن را نقض میکنند.
درگیری های اخیر سودان تاکنون بیش از یکهزار و ۸۰۰ کشته برجای گذاشته و سازمان ملل اعلام کرده که بیش از یک میلیون نفر در داخل این کشور آواره شدهاند، علاوه بر آن ۳۰۰ هزار سودانی به کشورهای همسایه پناه بردهاند.
نمایندگان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان از ۱۶ اردیبهشت در شهر جده عربستان حضور داشته و برای دستیابی به توافق مذاکره کرده اند.
نظر شما