به گزارش ایرنا، علی المقداد روز شنبه اضافه کرد: حل بحران هایی که ملت لبنان گرفتار آن هستند و هر روز وخیم تر می شود، نیازمند نظم گرفتن روند سیاسی است و این کار با انتخاب رئیس جمهوری آغاز می شود.
وی افزود: سلیمان فرنجیه که نامزدی وی با حمایت حزب الله انجام شده است، گزینه ای قوی و جدی است و نامزدی چالشی به شمار نمی رود، درحالی که طرف دیگر برای به چالش کشیدن فرنجیه بر گزینه مورد نظر خود اصرار می ورزد.
المقداد اظهار داشت: مهمترین پرونده مطرح در لبنان، موضوع آوارگان سوری است و فرنجیه شخص مناسب برای حل و فصل این پرونده و گزینه مناسب برای گفت و گو با دولت سوریه در این باره است.
وی تصریح کرد: فرنجیه تواناترین شخصیت برای گفت و گو با همه طرف ها و جریان های لبنانی است و از مقاومت نیز دفاع می کند و اگر کسی گزینه ای با ویژگی های او دارد، گزینه خود را برای بحث و گفت و گو مطرح کند.
عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان از ایستادگی ساکنان منطقه مرزی کفرشوبا در برابر تجاوز بلدوزرهای اسرائیلی به خاک لبنان و تغییر مرز قدردانی کرد.
تداوم خلاء در نهاد ریاست جمهوری لبنان در سایه پافشاری احزاب و جریانهای سیاسی بر مواضع و نامزدهای خود، پرونده انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور را وارد پیچ و خم جدیدی کرده است که تلاشها برای عبور از آن نیاز به توافق یا تغییری در موازنه قوای داخلی دارد.
پارلمان لبنان با وجود برگزاری دوازدهمین جلسه متوالی برای انتخاب ریاست جمهوری تاکنون نتوانسته است جانشین «میشل عون» رئیس جمهور سابق که دوره ریاستش در اکتبر گذشته به پایان رسید را تعیین کند.
چهارشنبه گذشته پارلمان لبنان برای دوازدهمین بار در انتخاب رئیس جمهور این کشور ناکام ماند. براساس نتایج رأی گیری «سلیمان فرنجیه» نامزد ائتلاف حزب الله و جنبش امل و هم پیمانان آنها ۵۱ رأی و «جهاد ازعور» نامزد جناح مخالفان ۵۹ رأی آورد.
هفت نماینده نیز نام «زیاد بارود» وزیر سابق لبنان، هفت نماینده نیز نام «لبنان الجدید» و دو نماینده نام «جوزف عون» فرمانده ارتش لبنان را به صندوق انداختند و یک رأی نیز سفید به صندوق انداخته و یک رأی نیز باطل اعلام شد.
در حالی که حزب الله و جنبش امل لبنان حمایت خود را از فرنجیه رهبر جریان المرده به عنوان نامزد تصدی پست ریاست جمهوری اعلام کردهاند، جناح مقابل ازعور را به عنوان نامزد خود برای تصدی این پست معرفی کرده است.
نظر شما