۲۸ خرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۴۰
کد خبر: 85143967
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ساعت هفت، کلاس اخلاق در مکتب حاج قاسم

۲۸ خرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۴۰
کد خبر: 85143967
ساعت هفت، کلاس اخلاق در مکتب حاج قاسم

کرمان - ایرنا - مدیران کرمان روز یکشنبه پای درس اخلاق در مکتب حاج قاسم نشستند و با گوش جان درس عشق و خیرخواهی سردار دل ها را شنیدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا به رسم یکشنبه های آخر هر ماه، هفدهمین نشست "سلسله درس های اخلاق در مکتب شهید سلیمانی ویژه مدیران دستگاه های اجرایی" این ماه به مناسبت هفته جهادکشاورزی و با حضور جمع زیادی از مدیران استان کرمان انجام شد.

این بار به جای بیت الزهرا(س) و به علت تعمیرات در موقوفه سردار دل ها، این کلاس در حسینیه ثارالله کرمان برگزار شد.

آنچه در این سلسله نشست‌ها توجه را جلب می کند تشکیل به موقع و وقت شناسی است؛ از طرفی حضور همیشگی نماینده ولی فقیه در استان، استاندار کرمان و برخی مدیران استانی با توصیه به خود در مورد رفتار با دیگران و اعمال آن در مدیریت ها وجه تمایز آن با دیگر جلسات مرسوم به شمار می رود.

یکی از دیگر خصوصیات این نشست ها نقل خصوصیات بارز و ارزشمند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در بخش های مختلف است که در این راستا حاج مهدی صدفی به عنوان یار همیشه همراه حاج قاسم در خلال برنامه ها لب به سخن می گشاید و اندکی از آنچه از شهید سلیمانی در سینه دارد را برای دیگران نقل می کند.

وی که اکنون تولیت بیت الزهرا (س)، همان خانه موقوفه حاج قاسم را بر عهده دارد از مدیریت و اخلاق نیکوی سردار دل ها روایت می کند تا برای مدیران فراموش نشود.

ساعت هفت، کلاس اخلاق در مکتب حاج قاسم

مدیریت فراجناحی و مدبرانه حاج قاسم

وی از انتقادپذیری و سعه صدر به عنوان یکی از ویژگی های حاج قاسم در بخش مدیریت و فرماندهی حاج قاسم گفت و بیان کرد: در برخی جلسات نقدهای تندی نسبت به حاج قاسم می شد اما ایشان با سعه صدر می شنید و حوصله می کرد؛ حتی فشارهایی که بر حاج قاسم وارد می آمد شاید هیچ مدیر و فرماندهی آنها را تجربه نکرده باشد اما ایشان با صبوری تحمل می کرد.

صدفی ادامه داد: گاهی حاج قاسم در میدان نبرد در دوران دفاع مقدس نیز فشارهایی را تحمل می کرد و هر چند بعد از آن دوران، فشارهای روحی و روانی وارد شده بر حاج قاسم بیشتر می شد.

وی با بیان اینکه حاج قاسم در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی به فرمایش خود ایشان آرامش می گرفت اظهارداشت: حاج قاسم فرمانده میدانی بود و در میدان نبرد شخصا حضور داشت؛ البته در بسیاری از موارد رفتارهای دیپلماسی ما با نگاه حاج قاسم مغایر بود اما ایشان از نزدیک موارد را می دید و هیچگاه خسته نمی شد.

صدفی ادامه داد: یک روز از حاج قاسم پرسیدم خسته نشدید؟ پرسید برای چی؟ گفتم ۴۰ سال زحمت کشیدید برخی هم که قدر نمی دانند و موارد جانبی را هم مطرح کردم، اما ایشان فرمود من سرباز این کشور و حضرت آقا هستم.

تولیت بیت الزهرا(س) گفت: گاهی حاج قاسم حرف های ناصوابی را می شنید اما به روی خود نمی آورد، صبر می کرد و خسته نمی شد.

وی توضیح داد: روزی یکی از مسئولان استان در دوره های گذشته مطلب نامناسبی را در مورد حاج قاسم در جلسه ای مطرح کرده بود که ما به اتفاق برخی دوستان خواستیم با این فرد صحبت کنیم و بخواهیم اگر سند و مدرکی نسبت به صحبتی که مطرح کرده دارد ارائه کند.

صدفی افزود: من با این فرد هماهنگ کردم و حدود ۱۵ یا ۲۰ نفر قرار شد برویم به دفتر این مدیر؛ همان روز بر حسب اتفاق راهی ماموریتی شدم و به این دلیل نتوانستم این افراد را همراهی کنم.

همرزم سردار سلیمانی توضیح داد که بعد از آن مراجعه، افراد خواسته بودند علیه آن مدیر طوماری بنویسند، تا اینکه حاج قاسم همان شب با من که در مسیر برگشت از ماموریت بودم تماس گرفت و گفت امروز کرمان چه خبر بوده و حکایت رفتن پیش فلان مدیر چیست؟.

وی ادامه داد: من گفتم امروز بچه ها به دلیل اینکه فلان مدیر مسائل ناصوابی را نسبت به شما مطرح کرده بود، به دفتر وی رفتند؛ شهید سلیمانی بسیار عصبانی شد و گفت: بچه ها چرا این حرکت را انجام دادند، حالا این فرد حرفی داشته، صحبتی کرده و نقدی داشته است.

ساعت هفت، کلاس اخلاق در مکتب حاج قاسم

اهل مشورت در اوج دانایی

همرزم شهید سلیمانی گفت: شب های قبل عملیات که جلسات توجیهی را برگزار می کردیم، حاج قاسم نظر تمام فرماندهان را می گرفت و بعد نظر خود را با اشراف مطرح می کرد.

وی اظهارداشت: حاج قاسم سعه صدر داشت و اهل مشورت بود؛ در این کار، شعاری هم عمل نمی کرد، گاهی کاملا معلوم بود حاج قاسم در جلسات در مورد موضوع مطرح شده از همه توجیه تر است اما با طرح موضوع نظرات همه را می گرفت و بعد با جمع بندی نظرات دیگران، نظر خودش را مطرح می کرد.

صدفی با بیان اینکه حاج قاسم اهل مطالعه و پژوهش بود گفت: ایشان ذهنی برتر داشت و خدا تیزهوشی خاصی به وی عنایت کرده بود.

وی ادامه داد: حاج قاسم اهل تدبیر و در برنامه ریزی و آینده نگری سرآمد بود، به طوری که چند ماه بعد از اینکه به عنوان فرمانده سپاه قدس معرفی شد، چشم انداز ۲۰ ساله نیروی قدس سپاه را تدوین کرد و خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی برد؛ بسیاری از مواردی که در این چشم انداز آورده شده، محقق شده است.

صدفی اظهار داشت: گاهی می شنویم حاج قاسم قضیه داعش را قبل از شکل گیری و تشکیل مطرح کرد، لذا بسیار اهل تدبیر بود.

ساعت هفت، کلاس اخلاق در مکتب حاج قاسم

یا سکوت یا خیرخواهی

در ادامه نشست نماینده ولی فقیه در استان کرمان نیز که پای ثابت این سلسله نشست هاست، مدیران را به خیرخواهی دعوت کرد و این مهم را از صفات خداوند برشمرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی به مهمان نوازی، رعایت حقوق همسایگان، احترام به پدر و مادر و توجه به حقوقشان اشاره و تصریح کرد: اگر کسی به خدا ایمان دارد و مومن به قیامت است باید هر زمان صحبت می کند و کاری انجام می دهد خیرخواه باشد.

وی تاکید کرد: یا ساکت باشید و حرفی نزنید یا اگر صحبت می کنید حتی در صحبت هایتان خیرخواه باشید.

امام جمعه کرمان با بیان اینکه برخی با راهنمایی و مشورت دادن به دیگران خیرخواهی می کنند تصریح کرد: ممکن است برخی افراد را از نظر اعتقادی، سیاسی و رفتاری قبول نداشته باشیم یا با آنها مخالف باشیم لذا باید در مورد آنها یا سکوت کنیم یا خیرخواهانه حرف بزنیم.

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی با تاکید بر اینکه در عمل نیز باید خیرخواه باشیم گفت: خیرخواهی مصادیق متعددی از جمله خیرخواهی در زبان، رفتار، گفتار و درون، دل و اعتقادمان است.

بدترین ها نزد خدا

وی با اشاره به اینکه گاهی برخی افراد کلام را می شنوند اما به آن عمل نمی کنند که به نوعی ناشنوا هستند افزود: لذا بدترین جنبندگان در پیشگاه خداوند افرادی هستند که گوش شنوا ندارند و لال هستند؛ یعنی حرف خیر را نمی شنوند و زبانشان به خیر باز نمی شود.

با کمال تاسف، در نگرش های قبیله ای و گرایش های طایفه ای، جناحی و سیاسی، برخی کر، کور و گنگ می شوندوی گفت: با کمال تاسف، در نگرش های قبیله ای و گرایش های طایفه ای، شهری، سیاسی و جناحی، برخی کر، کور و گنگ می شوند.

امام جمعه کرمان با اشاره به روایات که اگر به چیزی علاقه شدید پیدا کنی تو را کر و کور می کند گفت: گاهی در مواردی برخی آنقدر میلشان به سمتی جذب می شود که به چیز دیگری فکر نمی کنند.

وی با اشاره به قومیت طلبی گفت: گاهی برخی فقط می خواهند همشهریشان به جایی برسد لذا لیاقت ها، کارهای خوب و خصوصیات مثبت دیگر افراد را نمی بینیم لذا کارهای بد همشهری و هم جناحی‌مان را خوب می بینیم و توجیه می کنیم اما کارهای خوب دیگران را بد می پنداریم که بسیار بد است و ریشه آن در وجود خودمان و خودخواهی های خودمان است که آتش جهنم درست کردن است.

ساعت هفت، کلاس اخلاق در مکتب حاج قاسم

پای در گل و دست بر آسمان

اما رییس سازمان جهادکشاورزی استان کرمان نیز در این نشست از مدیران و مسئولان استانی خواست به دادِ کشاورزان، همان افرادی برسند که پای در گل و دست بر آسمان دارند.

داود بیگلری از خاموشی موتورپمپ های کشاورزی در روزهای گرم سال لب به گلایه گشود و گفت: در روزهای سرد سال نیز قطع گاز موجب ضرر رسیدن به کشاورزان می شود که باید برای این مشکلات چاره ای اندیشید.

وی با بیان اینکه امسال باوجود مشکلات فراوان تولید خوبی در بخش کشاورزی داریم گفت: ما دردمان را به چه کسی باید بگوییم زیرا موتورپمپ های ما در زمان نیاز محصولات کشاورزی به آب خاموش هستند و این روند در زمستان در مورد قطع گاز ادامه دارد لذا باید در راستای رفع مشکلات این بخش چاره اندیشی و فکر کرد.

وی با بیان اینکه برخی دستگاه هایی اجرایی مانند شرکت توزیع نفت به بخش کشاورزی کمک کردند.

بیگلری در بخش دیگری از سخنانش به ایجاد سد خاکی، ایستگاه تحقیقات گردو، کارخانه تولید و فرآوری گیاهان دارویی و بزرگترین پایگاه اطفای حریق جنوبشرق در زادگاه حاج قاسم اشاره کرد.

ساعت هفت، کلاس اخلاق در مکتب حاج قاسم

وی به ولایتمداری، ساده زیستی، خستگی ناپذیری و نگاه ویژه و احترام حاج قاسم به خانواده شهدا اشاره کرد و گفت: ما سرباز ولایت و حاج قاسم سلیمانی هستیم

وی به ولایتمداری، ساده زیستی، خستگی ناپذیری و نگاه ویژه و احترام حاج قاسم به خانواده شهدا اشاره کرد و گفت: ما سرباز ولایت و حاج قاسم سلیمانی هستیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه بخش کشاورزی متاثر از شکاف عمیق قومیتی و سیاسی است تصریح کرد: در این مدت به تاسی از مکتب سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی سعی کردیم شکاف ها را پر کنیم و اجازه عمیق شدن این شکاف ها را نداده ایم؛ نگذاشتیم مسائل سیاسی در بخش کشاورزی حاکم شود و سعی شده کار میدانی پیش برود.

وی همچنین به حمایت های نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و مسئولان و مدیران کرمان از بخش کشاورزی این استان اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به شرایط همدلی که در استان وجود دارد و محور قرار دادن بخش کشاورزی به عنوان پیشران استان اتفاقات خوبی را می توان رقم زد.

بیگلری افزود: به دلیل شرایط حاکم در بخش کشاورزی ضرورت دارد فراتر از زمان کار و به مردم همانند سپهبد شهید سلیمانی خدمت بی منت کنیم.

وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی با یک میلیارد می توان ۱۵ شغل پایدار و وابسته ایجاد کرد گفت: این در حالی است که با همین مبلغ می توان هشت شغل در خدمات و پنج شغل در صنعت ایجاد کرد.

بیگلری گفت: باید زنجیره تولید تا مصرف برای حمایت از بخش کشاورزی ایجاد شود و عوامل تولید با استفاده از شبکه تعاون روستایی می تواند تجمیع شوند تا بتوانیم به واحدهای کوچک نیز خدمات ارائه کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان بیان کرد: شبکه تعاون روستایی قدم های خوبی برداشته ما نیز در آینده نزدیک بسیاری از فعالیت هایی که به عنوان تصدی انجام می دهیم را به شبکه تعاون روستایی واگذار خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در مقایسه با سایر بخش ها اقدامات بسیار گسترده ای توسط تولیدکنندگان انجام داده است گفت: رشد اقتصادی بالای بخش کشاورزی در سطح استان در مقایسه با سایر بخش های اقتصادی محسوس است.

بیگلری به اشتغال بالای ۳۸.۵ درصدی و صادرات بالای ۸۵ درصدی در حوزه گمرکات بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: این رقم حاصل تلاش تولیدکنندگان با وجود همه مشکلات است.

وی با تاکید بر ضرورت تامین امنیت غذایی به عنوان یکی از وظایف سازمان جهادکشاورزی تصریح کرد: امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است زیرا کشوری می تواند ادعای استقلال کند که بتواند غذای مورد نیازش را نیز خودش تولید کند.

این مسئول بیان کرد: امنیت غذایی باید دانش‌محور، صنعتی و تجاری باشد و این مهم در دستور کار قرار دارد که با توجه به سیاست های کلان کشوری، استانی و با وجود فضای بسیار خوب موجود در استان کرمان ظرفیت کار وجود دارد.

بیگلری گفت: باوجود اینکه کرمان بهشت معادن کشور است اما بخش کشاورزی پیشران اقتصاد است و این مهم بر کسی پوشیده نیست.

رفع مشکل کمبود مرغ در کرمان با تفکر جهادی

وی به کمبود مرغ طی ماه گذشته در استان کرمان نیز اشاره و تصریح کرد: بخشی از این کمبود به دلیل مسائل کشوری چون کاهش جوجه ریزی بود که با همدلی و همراهی ارکان صنعت مرغ و حمایت های استاندار و اهالی رسانه این مشکل برطرف شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اظهار داشت: نیاز استان به مرغ بالا و تولید آن پایین است زیرا در گذشته تولید پایین و مصرفمان بالا بود و باید ۲۳ شهرستان را مدیریت می کردیم که در این بخش به عنوان مدیریت استراتژیک توانستیم در راستای تفکر و مدیریت استراتژیک حاج قاسم این مشکل را تاحدی برطرف کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمان اظهار داشت: با تلاش شبانه روزی مسئولان در سازمان جهادکشاورزی، تعاونی های تولید، مرغداری، کشتارگاه ها و بخش توزیع موفق شدیم از شرمندگی مردم در بیاییم.

وی ادامه داد: بابت اتفاقات رخ داده طی ماه‌های اخیر در بازار مرغ از مردم پوزش می طلبیم و اگر خطایی بوده بر ما ببخشند اما اکنون بازار مرغ تقریباً به تعادل رسیده و تولید نسبت به گذشته با تلاش تولیدکنندگان با وجود همه مشکلات و افزایش قیمت نهاده ها پیش می‌رود.

بیگلری با تاکید بر اینکه امنیت غذایی یک وظیفه حاکمیتی فرابخشی است تصریح کرد: از مجمع نمایندگان، قوای قضاییه و مجریه در راستای کمک به بخش کشاورزی کمک کردند.

وی از استاندار کرمان درخواست کرد، بزودی قرارگاه عملیات غذایی با محوریت اعتبارات استانداری عملیاتی و در کنار آن در کمیته برنامه ریزی اعتبارات مورد نیاز بخش کشاورزی در کرمان تامین شود.

به گزارش ایرنا برنامه سلسله درس های اخلاق در مکتب شهید سلیمانی ویژه مدیران دستگاه های اجرایی ماهی یک بار در بیت الزهرا (س) راس ساعت هفت تا هشت صبح برگزار می شود و هر بار یکی از دستگاه های اجرایی، متولی برگزاری برنامه است که اکنون به دلیل تعمیرات در بیت الزهرا این برنامه در حسینیه ثارالله کرمان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha