به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در مطلب این روزنامه آمریکایی آمده است: از زمان حمله روسیه به اوکراین، متحدان غربی کییف دهها میلیارد دلار اسلحه به اوکراین ارسال کردهاند.
بخش مدرن این کمکهای نظامی مانند سامانههای دفاع هوایی به دست سربازان اوکراینی رسیده و در برابر حملات روسیه به کمک آنها آمده است. اما در موارد دیگر، متحدان غربی کییف، بستههای نظامی خود را از انبارها تامین کردند که در بهترین حالت به تعمیرات اساس نیاز داشتند.
این گزارش به نقل از کارشناسان دفاعی عنوان میکند: ۳۰ درصد از انبار تسلیحاتی کییف همواره در دست تعمیر است. از نظر این کارشناسان این مقدار برای ارتشی که به هر سلاحی که بتواند در اختیار بگیرد نیاز دارد، درصد بالایی به حساب میآید.
دولت ایتالیا به تازگی ۳۳ توپخانه «هویتزر» به اوکراین اهدا کرده بود که نمونهای آشکار از این مساله را به نمایش میگذارد. تصاویر از این توپخانهها نشان میدهد از موتور یکی دود برخاسته و از دیگری مایع خنککننده نشت میکند.
وزارت دفاع ایتالیا در بیانیهای در این رابطه توضیح داد: این خودروها سالها پیش از رده خارج شده بودند اما اوکراین به دلیل نیاز مبرم برای مقابله با روسیه آنها را خواسته بود تا تعمیر کرده و در میدان نبرد به کار گیرد.
اسناد دولتی اوکراین نشان میدهد وزارت دفاع این کشور ۱۹ میلیون ۸۰۰ هزار دلار برای تعمیر این ۳۳ توپخانه به شرکت «الترا دیفنس»، یک شرکت آمریکایی خرید و فورش اسلحه، پرداخت کرده است. ۱۳ عراده از این توپخانههای تعمیر شده در ماه ژانویه (دی/بهمن) به اوکراین ارسال شد اما بر اساس اسناد مذکور آنها «برای ماموریتهای جنگی مناسب نبودند».
متیو هرینگ، مدیر اجرایی شرکت فوق به اتهام مقامهای اوکراینی در مورد انجام ندادن تعهدات کاری واکنش نشان داد و به شدت آنها را رد کرد. او به تازگی در پیامی در این رابطه نوشت: تک تک آنها به هنگام تحویل کار میکردند.
بر اساس این گزارش، بازرس کل وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حال بررسی این موضوع است.
نیویورک تایمز در ادامه به مشکلات زمان بندی تحویل تجهیزات اهدایی غرب اشاره میکند و میگوید: تحویل برخی از این محمولههای نظامی یا با تاخیر یا غیرقابل پیشبینی بودهاند که برنامهریزی برای ضدحمله را برای اوکراین پیچیده میکند.
در موارد دیگر، برخی از کمکهای تسلیحاتی غرب، به حدی کمیاب و آسیب پذیر هستند که کییف دستکم تعدادی از تجهیزات معیوب غرب را تنها به عنوان منبع قطعات یدکی پذیرفته است.
در ماه ژانویه، بن والاس وزیر دفاع انگلیس از انتقال برنامهریزی شده تعدادی توپخانه هویتزر به اوکراین خبر داده و گفته بود برخی از این توپخانهها در حالتهای مختلف «آمادگی» [برای رزم] قرار دارند.
علاوه بر این، دولت اوکراین نیز تاکنون برای خرید سلاح صدها میلیون دلار به پیمانکاران پرداخته اما هنوز آنها را تحویل نگرفته است. اسناد دولت اوکراین نشان میدهد از زمان حمله روسیه تا پایان سال گذشته، کییف بیش از ۸۰۰ میلیون دلار برای قراردادهای تسلیحاتی که یا محقق نشده یا تا حدودی اجرا شدند، به تامین کنندگان انواع سلاح پرداخت کرده است.
این روزنامه به نقل از ۲ منبع که در جریان خریدهای تسلیحاتی اوکراین بودند نوشت که در برخی از این موارد، تحویل تکمیل و یا مبلغ پرداختی به کییف بازگردانده شد.
یکی از این افراد تصریح میکند که از اوایل بهار سال جاری میلادی، صدها میلیون دلار برای خرید انواع سلاح - از جمله به شرکتهای دولتی - پرداخت شده بود که هرگز محقق نشد.
ولودیمیر هاوریلوف معاون وزیر دفاع اوکراین در حوزه تهیه تامین تسلیحاتی نیز به تازگی گفته بود که در رابطه با خرید سلاح، در مواردی با وجود پرداخت هزینه، هرگز سلاحی دریافت نشد. به گفته وی، کییف از ابتدای ۲۰۲۳ در حال بررسی خریدهای تسلیحاتی قبلی خود و حذف پیمانکارانی است که به وعدههایشان عمل نکردند.
نظر شما