۳۱ خرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۳۱
کد خبرنگار: 3043
کد خبر: 85146959
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اصلاح و بازسازی ۲۳۲ کیلومتر از شبکه های آبرسانی قزوین انجام شد

قزوین - ایرنا - رییس شورای مدیران صنعت آب و برق استان قزوین با اشاره به احداث ۱۲ کیلومتر از خطوط فاضلاب، گفت: سال گذشته همچنین ۲۳۲ کیلومتر از طول شبکه های آبرسانی استان اصلاح و بازسازی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، داراب بیرنوندی روز چهارشنبه در نشست خبری مدیران ارشد صنعت آب و برق استان که در سالن اجتماعات شرکت برق برگزار شد، با اشاره به ارایه ۲۲ خدمت آنلاین به مشترکان، افزود: سال گذشته بیش از ۸۰ کیلومتر خط انتقال در روستاهای استان به انجام رسید و در این راه از ظرفیت بسیج سازندگی استان نیز بهره مند شدیم.

این مسوول خاطر نشان کرد: تحلیل های نشان می دهد بیشترین میزان مصرف آب استان در سال گذشته مربوط به شهر زیاران که در واقع یک شهر توریستی هست، بوده و کمترین میزان مصرف نیز به شهر سیردان در بخش طارم سفلی مربوط بوده است.

بیرنوندی تصریح کرد: تحلیل روند مصرف آب در قزوین بیانگر آن است که حتی مشترکان بد مصرف ما در حال کاهش مصرف خود هستند تا جایی که در این زمینه ما ۲ درصد کاهش مصرف داشته ایم اما همچنان درگیر انشعابات غیرمجاز هستیم تا جایی که پارسال یک هزار و ۱۳۸ انشعاب غیرمجاز در سطح استان شناسایی و برخورد قانونی با آنها صورت گرفت.

وی با اشاره به کشف ۳۰۰ انشعاب آب غیرمجاز از ابتدای امسال تاکنون، تصریح کرد: در این حوزه نیازمند یاری شهروندان هستیم و پاداش های قابل توجهی نیز برای کسانی که اطلاعات خود را از انشعابات غیرمجاز در اختیار ما بگذارند، در نظر گرفته ایم.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین، شهروندان در واقع شرکای تاسیسات صنعت آب و برق هستند و باید خود را حامی این شرکت های خدمت رسان بدانند تا مسیر خدمت رسانی به آنا تسهیل تر شود.

بیرنوندی خاطرنشان کرد: متاسفانه سرقت از تاسیسات آب و فاضلاب از جمله دریچه ها در کنار سایر خسارت های وارده به تاسیسات این شرکت برای مردم خطرات مختلفی را به همراه دارد.

وی اضافه کرد: استفاده از پساب در شهر صنعتی قزوین خیلی صورت گرفته اما در تلاش هستیم تا با ارتباط و استفاده از تجربیات موجود در این حوزه نیز عملکرد قابل قبولی را از خود برجای بگذاریم.

سد نهب بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: سد نهب در سال ۹۹ آبگیری شده و در حال حاضر هم از پیشرفت فیزیکی ۹۵.۵ درصدی روبرو است.

منصور ستوده با اشاره به تامین منابع آبی استان، تصریح کرد: مهمترین طرح آبرسانی استان تکمیل سد نهب با ظرفیت ۸۰ میلیون متر مکعبی است که آب مورد نیاز ۳۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه را نیز تامین می کند و پیش بینی می‌شود با تخصیص اعتبارات مورد نیاز، این سد در سال جاری به بهره برداری کامل برسد.

وی ادامه داد: تاکنون پنج هزار میلیارد ریال برای این طرح هزینه شده و برای تکمیل نهایی آن نیز به ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم و با توجه به آبگیری این سد در سال ۹۹، امسال اولویت بهره برداری ما از این سد است و در کنار آن نیز ۳.۷ کیلومتر راه جایگزین در حال انجام می باشد.

ستوده تصریح کرد: طرح مهم بعدی این شرکت، شبکه آبیاری نهب به طول ٢۵ کیلومتر است که کانال اصلی آن ۵۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تاکنون نیز یک هزار میلیارد ریال اعتبار برای آن هزینه شده و برای ادامه پروژه به ۶۳۰ میلیارد ریال دیگر نیاز داریم.

وی، تکمیل سد بالاخانلو را از دیگر اولویت های آبرسانی به استان قزوین دانست و افزود: از محل تکمیل این پروژه به پنج شهر و ۱۳ روستای منطقه آبرسانی انجام خواهد گرفت و برای این سد ٨٢ کیلومتر خط انتقال در نظر گرفته شده که پیمانکار مشغول به فعالیت بوده و برای تکمیل آن نیز به ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیازمندیم.

وی اضافه کرد: طرح آبرسانی از سد طالقان به شهر آبیک و ١۴ شهر و ٩۴ روستای استان از دیگر اقدامات آبرسانی در این استان است که ۱۷.۵ کیلومتر عملیات لوله کشی خط اصلی انتقال آب آن انجام شده و مابقی نیز با تامین اعتبارات لازم از سوی بانک پاسارگاد و با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار ادامه می یابد.

ستوده با اشاره به طرح مطالعاتی سد بورمانک و انجام مرحله اول آن، خاطرنشان کرد: در فاز دوم و در حال تکمیل گزارشات هیدرولوژی این پروژه هستیم، انتقال آب از سرشاخه‌های الموت به قزوین از دیگر موضوعات مطروح شده در این شرکت است که موضوعاتی نظیر تونل انتقال و سد مخزنی آن در حال مطالعه قرار دارد.

وی با اشاره اقدامات انجام شده در این حوزه افزود: انسداد یک هزار و ۵۴۱ حلقه چاه آب غیرمجاز، نصب سه هزار و ۷۱۰ دستگاه کنتور آب هوشمند و تعیین و تکلیف چاه‌های فرم ٢ به انجام رسیده که با این اقدامات ٨٨ میلیون متر مکعب آب در حوزه آب های زیرزمینی منطقه حفظ شده است.

ستوده ادامه داد: همچنین آزادسازی و رفع تصرف از ١١٧ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌ها از دستاوردهای شرکت آب منطقه ای قزوین در سال گذشته بود و در کنار آن ٩ کیلومتر از طول مسیر رودخانه‌ها لایروبی شد و ١١٠ کیلومتر از مناطقی که به نظر آسیب زا می‌آمد نیز مورد بازنگری و لایروبی قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین تصریح کرد: مهمترین اقدام ما در سطح استان، بازار آب بود که به صورت پایلوت مجوزهای لازم برای آن اخذ شد و قرار است یک درصد از آب کشاورزی استان بین کشاورزان با قیمت واقعی مبادله شود که بخشی از آب به منظور حفظ آب های زیر زمینی نیز می باشد.

وی یادآور شد: هم اکنون به دنبال باز تخصیص آب صنایع سنگین و نیمه سنگین استان هستیم که این صنایع شناسایی شده و قرار است به جای استفاده از آب‌های زیر زمینی از پساب‌های بازیابی شده، استفاده کنند.

ستوده با اشاره به بحران کم آبی در استان قزوین، تاکید کرد: قزوین جزو سه شهر کم آب کشور محسوب می شود و میزان بارش های آن در سال آبی جاری ۲۱۸ میلی متر بود که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha