هاشم صادقزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اکنون مرکز فنی و حرفه ای تربت حیدریه با چالش توازن بخشی نیاز هنرجویان با امکانات محدود موجود است و امیدواریم با بهره برداری از ساختمان جدید و تجهیز آن؛ مشکل برطرف شود.
وی با یادآوری قدمت ۵۴ ساله ساختمان فنی و حرفه ای تربت حیدریه و تجهیزات آن که با نیاز و جمعیت امروز شهرستان تناسب ندارد، گفت: این چالش زمانی خود را بیشتر نشان می دهد که شمار قابل ملاحظه ای از جوانان تربت حیدریه توان پرداخت هزینههای هنرجویی در آموزشگاههای آزاد و غیرانتفاعی را ندارند.
وی افزود: معمولا جوانان و هنرجویان ترجیح می دهند آموزش های خود را در مرکز فنی و حرفه ای بگذارنند زیرا امتیازات زیادی از جمله هزینه کم و مهمتر از آن ارزش و اعتبار بینالمللی مدرک و گواهینامه اخذ شده است از همین روی تعداد متقاضیان در مرکز آموزشی تربت حیدریه روز به روز بیشتر میشود.
وی اضافه کرد: هم اکنون ۸۵ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای در تربت حیدریه فعال است با این وجود بسیاری از علاقهمندان تمایل دارند دورههای آموزشی مورد نظر خود را به صورت رایگان و در مرکز فنی و حرفهای دولتی بگذرانند و همین نیاز رو به تزاید باعث محدود شدن دایره خدمات به خیل عظیم علاقه مندان شده است که فقط با راه اندازی ساختمان جدید قابل جبران است.
مدیر مرکز فنی و حرفه ای تربت حیدریه یکی دیگر از دلایل علاقه وافر هنرجویان به گذران دوره های آموزشی در این مرکز را سطح بالای دانش اساتید و مهارت کیفی ارائه شده به علاقه مندان است.
صادق زاده گفت: سازمان فنی و حرفه ای در پاسخ به علاقه و تقاضای هنرجویان تربت حیدریه عملیات اجرایی ساختمان شهرک ولی عصر را در زمینی به مساحت ۹ هزار متر مربع در دست ساخت دارد که متاسفانه به دلیل تنگناهای مالی تاکنون پیشرفت فیزیکی چندانی نداشته است.
وی همچنین با اشاره به ساختمان جدید فنی حرفهای که عملیات اجرایی آن در سال ۹۶ آغاز شد، اظهار کرد: با وجود جذب ۲ میلیارد تومان اعتبار جدید؛ به دلیل گستردگی کار و بالا بودن هزینه ها نیازمند بودجه بیشتری هستیم.
وی در بیان بخشی از عملکرد مرکز آموزش فنی و حرفه ای تربت حیدریه طی سه ماه نخست امسال گفت: ۱۴۶ نفر معادل ۱۵ هزار نفر ساعت دورههای مختلف فنی و مهارتی را طی کردند که حدود نیمی از آنها با موفقیت گواهینامه مهارت خود را دریافت کردند.
صادقزاده مجموع رشتههای ارائه شده در ۲ بخش دولتی و آزاد تربت حیدریه را افزون بر ۴۰ رشته اصلی و فرعی عنوان کرد و افزود: تعدادی از رشتههای ارائه شده خاص این منطقه از خراسان رضوی است که شامل دوزندگی کیف چرمی، بافندگی پوشاک، پرورش گوسفند، صنایع پوشاک، پستایی دوزی (تولید رویه کفش)، صنعت رزین و فرآوری خانگی زعفران است.
وی از تعمیرکاری پکیج، برقکاری، سرویس خودرو، برقکاری ساختمان، تعمیرکاری لوازم خانگی، خیاطی، رایانه، آشنایی با خط گرم (شرکت برق)، ایمنی در شبکههای برق، نرمافزار، گلدوزی سه بعدی، سرویس آشپزخانه، بافندگی عروسک، دوخت لباس بچهگانه، پرورش قارچ، کشتکاری گلخانه خاکی و پرورش گلهای آپارتمانی و برقراری ارتباط با گردشگران به زبان انگلیسی به عنوان دیگر رشتههای ارایه شده در مرکز آموزش فنی و حرفه ای تربت حیدریه یاد کرد.
مدیر مرکز آموزش فنی و حرفهای تربتحیدریه در ادامه از اجرای طرح مهارت تابستانه در این شهرستان خبر داد و گفت: بر اساس تفاهم دانشگاه آزاد، وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی حرفهای کشور مقرر شده ۱۲ رشته در بخش دولتی برای گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ و در بخش آزاد برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۵ سال ارایه شود که در این راستا فراگیری تعمیر سیستم سوخترسانی انژکتوری بنزینی خودرو، نصب سیستمهای در بازکن، تعمیر لوازم خانگی، سیستم تبادل حرارت و پکیج شوفاژ گازی، سرویس و نگهداری کولرهای آبی و گازی و نیز پرورش قارچ دکمهای پیش بینی شده است.
صادق زاده افزود: همچنین بر اساس تفاهمنامه منعقد شده بخشی از آموزشها به صورت غیرمتمرکز در زندان، پادگان، روستا، صنایع، دانشگاه، سکونتگاه و محیط کار واقعی (اصناف) تربت حیدریه ارائه میشود.
وی از رسانهها خواست با در نظر گرفتن نیاز کنونی تربت حیدریه به موضوع آموزشهای فنی و حرفهای توجه و اطلاع رسانی بیشتری داشته باشند.
مرکز شهرستان تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد و این شهرستان دارای مزیت نسبی در بخش های مختلف بویژه اقتصاد کشاورزی، صنایع وابسته و تجارت است.
نظر شما