نتایج یک نظرسنجی؛ مخالفت حداکثری فنلاندی‌ها با میزبانی از تسلیحات هسته‌ای ناتو

تهران- ایرنا- بر اساس نظرسنجی جدید دانشگاه هلسینکی و دانشگاه تورکو، اکثر فنلاندی‌ها از انتقال تسلیحات هسته‌ای ناتو از طریق کشورشان یا استقرار این گونه تسلیحات در خاک خود حمایت نمی‌کنند.

به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از اسپوتنیک، فنلاندی‌ها همواره از استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک خود بیزار بوده‌اند و حتی دولت این کشور هم با وجود تغییر رویکرد چندین دهه عدم تعهد، تمایلی به استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک فنلاند ندارد و ظاهرا اگر ادامه عضویت در ناتو مشروط به این امر باشد، از عضویت در این پیمان نظامی هم چشم‌پوشی خواهند کرد.

بر اساس نظرسنجی جدید دانشگاه هلسینکی و دانشگاه تورکو، ۶۱ درصد مردم فنلاند قاطعانه با اجازه حمل و نقل تسلیحات هسته‌ای از طریق فنلاند مخالفت کردند، در حالی که به نظر می‌رسد استقرار تسلیحات هسته‌ای در سرزمین فنلاند حتی با مخالفت بیشتری از سوی مردم این کشور مواجه است و ۷۷ درصد آنها مخالف این کار هستند.

فنلاند در بهار ۲۰۲۲ با استناد به تغییرات ایجاد شده در چشم‌انداز امنیتی اروپا، پیشنهاد پیوستن به ناتو را ارائه کرد و در آوریل ۲۰۲۳ به این ائتلاف پیوست و چندین دهه پیروی از سیاست عدم تعهد را پشت سر نهاد.

با این حال، عضویت در این پیمان نظامی رایگان نیست زیرا رهبری آن اعضا را به افزایش هزینه‌های نظامی، اطمینان از ارتقای تجهیزات پرهزینه و شرکت در عملیات‌های خارج از کشورهایشان سوق داده است، مسائلی که ممکن است حتی به اشتیاق کمتر مردم فنلاند به عضویت کشورشان در این پیمان نظامی منجر شود.

هانا واس پروفسور دانشگاه هلسینکی در بیانیه‌ای که در ارتباط با این نظرسنجی منتشر شده است، اظهار کرد: اگرچه فنلاند توسط چتر هسته‌ای ناتو محافظت می‌شود اما این موضوع دلالت بر تمایل مردم این کشور به استقرار تسلیحات هسته‌ای در فنلاند ندارد.

به نوشته اسپوتنیک، فنلاندی‌ها مدت‌هاست که نگرش منفی نسبت به سلاح‌های هسته‌ای داشته‌اند و قوانین فنلاند آشکارا آنها را ممنوع می‌کند.

دولت فنلاند تا به حال با وجود زیر پا گذاشتن سنت چند دهه‌ای عدم تعهد اما تا حد زیادی خط تاریخی خود را در مورد تسلیحات هسته‌ای حفظ کرده است.

سنا مارین نخست‌وزیر سابق از حزب سوسیال دموکرات فنلاند که هلسینکی تحت نظارت او درخواست خود برای عضویت در ناتو را ارائه کرده است و به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی پیوست، وجود سلاح‌های هسته‌ای در خاک فنلاند را بسیار بعید خواند.

در عین حال، او این را مهم خواند که هیچ گونه پیش شرطی که فضای فنلاند را برای رزمایش محدود کند، تعیین نکند.

در اوایل سال جاری میلادی، فنلاند اعلام کرد در حالی که وزارت دفاع این کشور تصمیم گرفته است زیر بار استقرار هیچ گونه تسلیحات هسته‌ای در خاک خود نرود اما با این وجود در امور برنامه‌ریزی و عملیات پشتیبانی هسته‌ای ناتو شرکت خواهد کرد.

الکساندر گروشکو معاون وزیر خارجه روسیه در همین ارتباط هشدار داد که فنلاند و سوئد باید درک کنند که روسیه مطمئناً تهدیدهای فزاینده مرتبط با استقرار احتمالی پتانسیل‌های نظامی در خاک این دو کشور را در برنامه‌ریزی دفاعی خود در نظر خواهد گرفت.

وی همچنین با اشاره به احتمال بالای درگیری نظامی بین نیروهای روسیه و ناتو، ابراز تاسف کرد که چگونه منطقه بالتیک که از نظر نظامی و سیاسی آرام‌ترین منطقه اروپا بود، اکنون به یک میدان رقابت تبدیل شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha