به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا محمدزاده عطار روز سهشنبه در نشست اعضای ایرانی اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریایخزر در تالار حکمت دانشگاه گیلان در رشت اظهار کرد: انتظار ما از اعضای این اتحادیه حل مسائل و مشکلاتی است که نتایج آن کمک به معیشت و رفاه مردم باشد.
وی افزود: در صورت تحقق این مهم میتوان گفت که اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای خزر خوب عمل کرده است اما اگر قرار باشد هر چند وقت یکبار نشستی بدون خروجی برگزار شود به قطع به منافع ملی کشور کمک خاصی نخواهدشد.
وی با بیان اینکه ایران در حوزه علم از رتبه نخست منطقه برخوردار است، خاطر نشان کرد: در تبدیل علم به عمل این رتبه را نداریم که باید به تحقق این مهم و رفع مشکلات منطقه اهتمام شود.
معاون همکاریهای علمی و سازمانهای تخصصی مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به فعالیت اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای خزر عنوان کرد: این اتحادیه از سال ۷۵ تشکیل و از سال ۹۵ دانشگاه گیلان، عهدهدار دبیرخانه آن شده است اما باید عملکرد این اتحادیه بیش از همیشه مورد توجه باشد زیرا انتظار بر این است تا دستاوردهای این اتحادیه شاخص باشد.
محمدزاده عطار با اشاره به ظرفیتهای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی عضو اتحادیه یادشده اظهار کرد: اگر این اتحادیه به صورت موثر عمل کند، میتواند به عنوان یک الگو برای سایر مناطق جغرافیایی کشور مطرح شود.
وی با بیان اینکه تمام حوزههای علمی در اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای خزر وجود دارد، خاطر نشان کرد: بر این اساس هر دانشگاه و مراکز تحقیقاتی اتحادیه حوزه علمی مشخصی بصورت تخصصی ارائه نماید و به فعالیت بپردازد.
آلودگی محیط زیست از چالش های جدی دریای خزر است
رئیس دانشگاه گیلان نیز در این نشست گفت: یکی از چالشهای جدی در منطقه دریای خزر آلودگیهای زیست محیطی منطقه است که روز به روز بیشتر می شود.
دکتر فرید نجفی اظهار کرد: پیشنهاد می شود تا دانشگاههای اطراف حاشیه دریای خزر در اتحادیه دانشگاه های دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای خزر موضوع آلودگی و همکاری های مشترک برای رفع مشکل را مطرح و مورد بررسی قرار دهند.
وی ایجاد مراکز رشد مشترک در پارک های علم و فناوری را ظرفیت خوبی عنوان کرد و افزود: برگزاری دوره های آموزشی مشترک باید مورد توجه قرار گیرد؛ این مهم به صورت جزئی با کشور روسیه در دست انجام است.
رئیس دانشگاه گیلان بیان کرد: امروزه با گسترش علم و فناوری، نیاز به تبادلات و همکاریهای علمی بین مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در کشورهای مختلف افزایش یافته است؛ در این راستا دانشگاه گیلان از سالهای گذشته به طور جدی این موضوع را مورد اهتمام قرار داده و گامهای مناسبی را در توسعه روابط بین المللی که نیازمند حضور فعالتر در ساز و کارهای علمی منطقه ای است، برداشته است.
وی ادامه داد: از جمله این ساز و کارها، اتحادیه دانشگاه های دولتی مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای خزر است که از سال ۱۳۷۵ کار خود را آغاز کرده است و بستر مناسبی برای توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی در بین دانشگاههای عضو به شمار می رود.
دکتر نجفی با بیان اینکه تاکنون در چارچوب این اتحادیه همکاریهای علمی بین المللی موثری بین دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و مرکز تحقیقاتی این کشورها با دانشگاه گیلان به انجام رسید اما برای حصول به شناخت بهتر از امکانات و قابلیتهای سایر مراکز آموزش عالی منطقه دریای خزر، همکاریهای مشترک فعلی برای ترسیم آینده علمی باید گسترش یابد.
وی بیان کرد: آنچه این اتحادیه را نسبت به سایر مجموعهها متمایز میکند اشتراکات تاریخی، تمدنی، فرهنگی، علمی، ادبی و روابط دوستانه میان کشورهای عضو و دغدغههای علمی، مشکلات و نیازهای مشترک است.
دکتر نجفی خاطر نشان کرد: حضور فعالانه دانشگاه گیلان در این اتحادیه میتواند نقش بسزایی در رفع این نیازها در عرصه علم و فناوری ایفا کند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان نیز در این نشست گفت: اتحادیه گمرکی اوراسیا یکی از محوری ترین و موفق ترین اتحادیه ها است که با توجه به قدرت اتحادیه حوزه دانشجویی کاسپین، این اهمیت را چند برابر می کند.
محمد جلایی در این نشست با اشاره به نقش مهم دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی اظهار کرد: دانشگاهها برای رسیدن به اهداف باید حلقهها را به هم ارتباط دهند و در این راستا ارتباط بین علم و صنعت مهم است.
در این نشست که با حضور روسای دانشگاههای ایرانی عضو اتحادیه و معاون ارتباطات بین المللی سازمان همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، موضوعاتی اعم از گزارش عملکرد دانشگاه ها و مراکز پژوهشی عضو اتحادیه و ارائه دستاوردهای هدف گذاری شده در نشست قبلی و هم اندیشی و تبادل نظر در زمینه الزامات و نحوه حضور اعضای ایران در بیست و پنجمین مجممع عمومی اتحادیه مورد بررسی قرار گرفت.
نظر شما