دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: به روزرسانی نقشه علمی کشور آغاز شد

اراک - ایرنا - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به روزرسانی نقشه علمی کشور پس از ۱۳ سال آغاز شده و این کار اکنون در حال انجام‌ است.

به گزراش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین «عبدالحسین خسرو پناه» در نشست با هیات رئیسه دانشگاه‌های استان مرکزی، افزود: با توجه به سرعت علم در جهان، نقشه علمی کشور باید پنج سال به پنج سال به روز رسانی شود که به روز رسانی آن در شورای انقلاب فرهنگی آغاز شده و باز نویسی این نقشه به کمک حداکثری سایر دانشگاه‌ها نیاز دارد.

وی ادامه داد: اکنون هوش مصنوعی غیر کوانتومی در کشور مطرح‌ است در صورتی که در سایر کشورها هوش مصنوعی کوانتومی در حال اجرا است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: چهار ستاد از جمله ستاد خانواده، زنان و تعلیم و تربیت در این شورا در حال انجام بوده و میزهایی از جمله میز کوانتومی و هوش مصنوعی ذیل این ستاد تعریف شده‌ است.

وی اظهار کرد: راه اندازی هیات اندیشه ورز علم و فناوری و فرهنگی اجتماعی در استان‌های کشور در دستور کار شورای انقلاب فرهنگی بوده و شورای انقلاب فرهنگی از این طریق با بدنه جامعه دانشگاهی کشور ارتباط برقرار می‌کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، این شورا را عالی ترین شورا در حوزه علم، فناوری، اجتماعی و فرهنگی در کشور عنوان کرد و گفت: این شورا ۴۵ رصدخانه علمی، فرهنگی و اجتماعی در کشور داشته و ایجاد ستاد رصدی در دستور کار قرار دارد.

حجت الاسلام خسروپناه یادآور شد: تدوین سند راهبردی دانشگاه اسلامی، سند حوزه عفاف و حجاب، دفاعی امنیتی و نقشه جامع هوا و فضا و امنیت غذایی کشور از دیگر اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مسئولیت اجرای سند دانشگاه اسلامی با نهاد رهبری در دانشگاه‌ها بوده و باید یک دور بازخوانی این سند برای هیات رئیسه دانشگاه‌ها برگزار شود.

حجت الاسلام خسروپناه افزود: سند تحول آموزش و پرورش از جمله اسناد مهم در کشور بوده و این سند در دولت‌های گذشته مورد توجه قرار نگرفت و اکنون این سند مورد توجه وزارت آموزش و پرورش دولت سیزدهم قرار گرفته‌ است.

وی ادامه داد: نظارت و ارزیابی دستگاه‌ها از دیگر اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و برای نخستین بار وزرا، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و رئیس حوزه علمیه در این شورا حضور یافته و توضیحاتی ارایه می کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: کار نظارتی این شورا با هدف مچ‌گیری انجام نمی شود بلکه با هدف کمک به دستگاه‌ها انجام می شود.

حجت الاسلام خسرو با یادآوری حضور در تمامی استان‌های کشور در فصل تابستان گفت: شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها تنزل یافته و این شورا باید به جایگاه اصلی خود بازگردد.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه فرهنگیان در بیشتر استان‌ها با کمترین امکانات بیشترین مسئولیت را برعهده داشته و کمک به آموزش و پرورش در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اکنون اقدامات مناسبی به صورت جزیره‌ای در حوزه‌های مختلف آبیاری نوین، ساخت هواپیمای ۲ نفره و پهپاد انجام شده که کسی از این اقدامات مطلع نیست و رفع این مشکل با افزایش ارتباط مسئولان با دانشگاه‌ها در دستور کار قرار دارد.

حجت الاسلام خسروپناه خاطر نشان کرد: آمایش سرزمینی در برخی از دانشگاه‌ها به درستی انجام نشده و برخی از رشته‌ها در دانشگاه‌ها باید تعطیل شوند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاه‌ها پیش از ارتباط با وزارت علوم،تحقیقات و فناوری باید برای توسعه و پیشرفت دانشگاه‌ها با معاونت علمی ریاست جمهوری ارتباط داشته باشند.

حجت الاسلام خسروپناه با تاکید بر همکاری دانشگاه‌های استان با جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: جهاد دانشگاهی تنها ۳۰ درصد بودجه‌اش دولتی بوده و کارهای منحصر به فردی را انجام داده است که این الگوی جهاد دانشگاهی بسیار موفق بوده‌ و باید به نظریه اجرایی تبدیل شود.

وی ادامه داد: دانشگاه فنی حرفه‌ای نیز در حوزه مهارت افزایی بسیار موفق عمل کرده و نیاز است با برنامه ریزی مناسب اقدامات دانشگاه‌ها با جهاد دانشگاهی عملیاتی بشود.

۶۳ هزار دانشجو در دانشگاه‌های استان مرکزی تحصیل می‌کنند

استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: ۶۳ هزار دانشجو در ۶۰ دانشگاه این استان به تحصیل اشتغال دارند.

«فرزاد مخلص الائمه» افزود: استان مرکزی دهه ۷۰ با برخورداری از ۱۲۰ هزار دانشجو قطب دانشجویی کشور بود که با افزایش تعداد دانشگاه‌ها در کشور تعداد این دانشجویان کاهش یافته‌ است.

وی ادامه داد: نقشه راه علمی و فناوری استان مرکزی در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم با محوریت دانشگاه صنعتی اراک تدوین شده و در این سند هدف و جایگاه دانشگاه‌ها مشخص شده‌ است.

استاندار مرکزی گفت: این استان در سه مولفه وضع گذشته، فشار حال و کشش آینده با مسائل و مشکلاتی مواجه است که در مدت هفت تا هشت سال گذشته گریبان مردم استان را گرفته‌ است.

مخلص الائمه افزود: مسائل و مشکلات استان مرکزی با هماهنگی و همکاری سایر دستگاه‌ها و کار جهادی در حوزه علمی و مبتنی با نوآوری برطرف می‌شود.

وی اظهار کرد: سال گذشته با وجود توطئه‌های دشمنان و جنگ ترکیبی علیه ملت ایران، دانشگاه‌های استان مرکزی با هماهنگی و همکاری روسا وضعیت آرامی داشتند.

استاندار مرکزی با یادآوری لایه‌های پنهان توطئه‌های دشمنان علیه ملت ایران افزود: استان مرکزی در تمامی حوزه‌ها برای مقابله با توطئه‌ها نیازمند همکاری و هماهنگی دانشگاه‌ها دارد.

مخلص الائمه خاطرنشان کرد: ۱۳۸ طرح عمرانی در حوزه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی در استان مرکزی در حال انجام است.

وی افزود: ارتباط بین دانشگاه‌ها با جوانان مناسب بوده ولی فاصله با نقطه مطلوب زیاد بوده و این مهم نیازمند همراهی و همکاری سایر بخش‌ها است.

استاندار مرکزی یادآور شد: دانشگاه‌ها در حوزه اردوهای جهادی تکالیف و تعهداتی دارند که برخی از دانشگاه‌ها در این حوزه عقب بوده و رفع این مشکل باید در دستور قرار گیرد.

مخلص الائمه افزود: یک هزار و ۴۰۰ گروه جهادی در حوزه‌های مختلف از جمله پزشکی در استان مرکزی فعالیت دارند.

۶۰ دانشگاه در استان مرکزی فعال بوده و ۶۳ هزار دانشجو در این دانشگاه ها به تحصیل اشتغال دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha