به گزارش خبرنگار ایرنا محمد کرمی روز جمعه در اولین جلسه کمیته آموزش، پژوهش و فناوری سیستان و بلوچستان ضمن تسلیت ایام شهادت سرور و سالار حسینی(ع) اظهارکرد: در کشور بانک اطلاعاتی کارهای پژوهشی تهیه شده و این بانک اطلاعاتی باید در انجام کارهای پژوهشی مورد توجه قرار میگیرد.
وی بیان کرد: حضور جدی دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان سیستان و بلوچستان در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی و صنعت بسیار ضروری است.
استاندار سیستان و بلوچستان بر جلوگیری از انجام طرحهای پژوهشی تکراری و نتیجه بخش بودن این کارها تاکید کرد و افزود: هنگام طرح موضوع پژوهشی در دستگاهها بررسی بانک اطلاعاتی، کارآمد بودن طرح، تحول حاصل شده از اجرای طرح و پرهیز از دوباره کاریها و هزینههای مالی اضافی باید مورد توجه مسوولان و پژوهشگران قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: در اجرای پروژههای پژوهشی با استفاده از بانک اطلاعاتی و طرحهایی که مطالعات آن انجام شده میتوان آن پروژه را بسط و رشد داد.
کرمی با اشاره به پروژههای پژوهشی در سیستان و بلوچستان افزود: اگر میخواهیم مشکلات اساسی استان با انجام پژوهشها حل شود، در تهیه طرحها باید بررسی و مطالعات دقیق میدانی انجام شود.
وی تصریح کرد: تشکیل کارگروه در دستگاههای اجرایی در زمینه طرحها ضرورت دارد تا علاوه بر نظرات مشورتی، ارائه گزارش، بررسی قابلیت اجرا و کار آمدی و یا ایجاد تغییرات و یا حذف طرح را در دستور کار داشته باشند.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به عدم کاربردی بودن برخی پایاننامهها و مقالات دانشجویی، اذعان کرد: نوشتن مقالات سبب ایجاد تحرک و بارش فکری است، ولی سبب ایجاد تحول و حل مسائل نمیشوند.
وی اظهارکرد: در اجرای طرحها برای حل مشکلات سیستان و بلوچستان منتقدین زیادی وجود دارند ولی متاسفانه پیشنهاد دهنده یا پژوهشگر فعالی وجود ندارد. دانشگاهها باید در حل مشکلات و مسائل استان پیش قدم باشند.
کرمی تصریح کرد: همافزایی مراکز پژوهشی و تبادل اطلاعات سبب جلوگیری از انجام کارهای تکراری، رشد و ارتقاء سریع طرح، و تعالی روزافزون پروژهها خواهد شد.
وی بیان کرد: انجام کارهای پژوهشی توسط نهادهای مردمی مورد انتظار است؛ بنابراین ایجاد و گسترش این نهادهای مردمی در استان باید مورد توجه مسوولان قرار بگیرد.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به دیدار اخیر با سرمایهگذاران برزیلی، گفت: مطالعات دقیق این سرمایهگذاران از ظرفیت دامهای بومی استان، شرایط آب و هوایی و انجام تحقیقات دقیق و علمی از اقدامات جالب این گروه سرمایهگذار بود.
وی اذعان کرد: اگر کار بر اساس علم و دانش باشد، مسلماً شاهد رشد و توسعه استان خواهیم بود این منطقه ظرفیتهای بینظیری دارد که با کار علمی عامل تحول منطقه خواهد شد.
کرمی با تاکید بر اینکه مهمترین سرمایه سیستان و بلوچستان نیروی جوان و توانمند آن است، بیان کرد: همه دستگاههای اجرایی و مسوولان باید کمک کنند و عامل پیشرفت جوانان استان باشند.
وی بیان کرد: در مدارس باید زمینه رشد استعداد و رویاپردازی کودکان انجام شود زیرا این رویاها در آینده تبدیل به ایده و ایدهها با انجام کارهای علمی و پژوهشی تبدیل به محصول خواهند شد.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در دستگاههای اجرایی باید افراد توانمند و پرتلاش به عنوان عامل تحول دستگاه، مسئول پژوهش باشند.
وی با تاکید بر اهمیت بازار مالی استان و کشورهای همسایه و ایجاد بانک اسلامی افزود: ساماندهی و ایجاد بازار عظیم مالی، و ایجاد تغییر و تحولات در آن نیازمند کارها و پژوهشهای فعالان، پژوهشگران و دانشجویان عرصه اقتصادی است.
نظر شما