به گزارش ایرنا، دانشگاههای خراسان شمالی به نسبت مراکز آموزشی عالی کشور تازه تاسیس و به همین دلیل با کمبود فضای آموزشی، خوابگاه، غذاخوری، امکانات رفاهی و ورزشی مواجه هستند.
این کمبودها به خصوص در بخش فضای آموزشی و خوابگاهی سالهاست که لاینحل مانده است و از سویی کمبود و یا نبود فضای آموزشی ملکی در اختیار دانشگاه ها موجب شده تا سایر امکانات آنان نیز چندان توسعه نیافته و در حداقلها متوقف بماند.
اگرچه سالهای اخیر زمین برای ساخت و ساز فضاهای دانشگاهی در اختیار مراکز آموزش عالی قرار گرفت اما کمبود اعتبارات مانع توسعه این مراکز شده و در مواردی نیز ساختمانها نیمه کاره رها شدهاند و این کمبودها موجب شده تا مراکز آموزش عالی استان ۸۰ درصد کمبود خوابگاه داشته باشند.
سفر پر خیر و برکت رییس جمهور به این خطه بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای دانشگاه های خراسانشمالی به همراه داشت که بخش زیادی از این اعتبار به صورت مستقیم به مراکز آموزش عالی تخصیص یافته و بسیاری از طرحهای نیمه تمام این دانشگاهها در حال تکمیل شدن است.
تخصیص حدود ۱۵۰ میلیارد ریال به دانشگاه بجنورد
دانشگاه بجنورد، یکسال پس از تاسیس خراسان شمالی در سال ۱۳۸۴ با پذیرش دانشجو در ۲ رشته کارشناسی راه اندازی شد و اکنون شمار رشته های آن به ۵۳ در مقاطع مختلف رسیده است که با وجود توسعه در بخش های مختلف اما در بخش های زیرساختی با مشکلاتی مواجه است که در سفر رییس جمهور برای رفع آن طرحهایی مصوب شد.
رییس دانشگاه بجنورد در این خصوص گفت: از محل سفر رییس جمهور به استان یکهزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به این مرکز آموزش عالی اختصاص داده شد که از این محل تاکنون ۱۴۹ میلیارد و ۴۰ میلیون ریال برای تکمیل طرحهای آموزشی، ورزشی و رفاهی در این مرکز آموزش عالی جذب شد.
محمد شیخ زاده اظهار کرد: این میزان اعتبار اختصاص یافته برای تکمیل دانشکده فنی و مهندسی، علوم پایه و دانشکده پتروشیمی، آزمایشگاه، استخر و تکمیل سایر طرحهای نیمه تمام هزینه می شود.
به گفته رییس دانشگاه بجنورد، تنها ۱۰ درصد از این منابع جذب شده است و اعتبار ابلاغ شده باید تا خردادماه ۱۴۰۳ تخصیص شود.
وی افزود: برای تکمیل دانشکده فنی و مهندسی پتروشیمی و علوم پایه ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده بود که در مرحله نخست ۷۲ میلیارد و ۳۴۰ میلیون ریال آن جذب شده است.
شیخ زاده خاطرنشان کرد: همچنین از محل سفر رییس جمهور به استان ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل و تجهیز مراکز نوآوری دانش بنیان دانشگاه بجنورد اختصاص یافت که از این میزان نیز تاکنون ۲۰ میلیارد ریال اعتبار جذب شده است.
وی گفت: تکمیل استخر این دانشگاه نیز ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که از این میزان ۱۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات سازمان برنامه و بودجه، ۱۵۰ میلیارد ریال نیز مربوط به وزارت علوم، تحققیات و آموزش و ۵۰ میلیارد ریال نیز سهم وزارت نفت است که تاکنون تنها از محل اعتبارات برنامه و بودجه کشور ۵۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال اعتبار جذب شده است.
رییس دانشگاه بجنورد اظهار کرد: قول تخصیص اعتبارات وزارت نفت در بخش مسوولیت های اجتماعی نیز داده شده است و به زودی ۲۰ میلیارد ریال دیگر واریز می شود ضمن اینکه ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیز برای تجهیز آزمایشگاه های دانشگاه استان از محل وزارتخانه نفت ابلاغ شد.
شیخ زاده نیاز دانشگاه بجنورد در زمینه خوابگاه متاهلی را ۳۰۰ واحد دانست و خاطرنشان کرد: برای این مرکز آموزش عالی ساخت ۳۰ واحد متاهلی با زیر بنای ۳۰ تا ۵۰ متری در نظر گرفته شده است که تاکنون در این زمینه اقدامی انجام نشده است.
وی عنوان کرد: دانشکده کشاورزی شیروان نیز به دانشگاه بجنورد الحاق شده است که این مرکز آموزش عالی نیز از محل سفر ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار داشت و تاکنون ۱۵ میلیارد ریال اعتبار جذب شده است.
تخصیص ۱۴۰ میلیارد ریال به دانشگاه کوثر
دانشگاه کوثر تنها مرکز آموزشی تک جنسیتی دخترانه شمالشرق کشور با بیش از سه هزار دانشجوی دختر صاحب حتی یک فضای ملکی نیست و در فضاهای استیجاری مسکونی، مدارس و فضاهای قدیمی و حتی تخریبی فعال بوده است و دانشجویان این دانشگاه سالهاست که در این مورد دغدغهمند هستند.
ساختمان ۱۹ مهر این دانشگاه در تپه ارکان بجنورد مکان بسیار مناسبی است که برای این دانشگاه تک جنسیتی طراحی شده و از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری بنا نهاده شد ولی این طرح بدلیل کمبود اعتبار بیش از ۱۰ سال نیمهکاره رها و در سفر سال گذشته رییس جمهور به استان جرقه احداث آن زده شد.
رییس دانشگاه کوثر بجنورد در این خصوص گفت: در مجموع ۵۰۰ میلیارد ریال در سفر استانی رییس جمهور برای تکمیل این مرکز آموزشی مصوب شد که از این میزان اعتبار، ۴۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان ۱۹ مهر و ۱۰۰ میلیارد تومان نیز برای تکمیل خوابگاه آن اختصاص داده می شود.
محبوبه معین مقدسی اظهار کرد: ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل ساختمان آموزشی، اداری و ساخت خوابگاه این مرکز آموزش عالی از محل اعتبارات سفر رییس جمهور تاکنون جذب شده است.
وی افزود: طرح ساختمان ۱۹ مهر بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با جذب اعتبارات از محل سفر رییس جمهور تا شروع سال تحصیلی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
رییس دانشگاه کوثر بجنورد خاطرنشان کرد: تاکنون برای ساخت طرح ۱۹ مهر ۲۸۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده که تکمیل آن نیازمند ۲۱۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر است بر این اساس ساختمان کتابخانه و آمفی تئاتر این مرکز آموزش عالی به ۸۰ میلیارد ریال و محوطه سازی آن نیز ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
دانشگاه کوثر بجنورد بیش از سه هزار و ۵۰۰ دانشجو و ۷۰ عضو هیات علمی دارد و اکنون در ۲۲ رشته گرایش در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در ذیل سه دانشکده علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم انسانی از طریق کنکور سراسری و سازمان سنجش و آموزش کشور دانشجو می پذیرد.
ابلاغ ۱۲۵ میلیارد ریال به دانشگاه فرهنگیان
دانشگاه فرهنیگان خراسان شمالی در ۲ پردیس جداگانه ایجاد شده است که تا حدودی پردیس برادارن به دلیل فضای ملکی دارای امکانات و فضا است اما پردیس خواهران به دلیل نبود فضای ملکی بیشتر در مدارس و ساختمان های قدیمی دایر می شود و در سفر رییس جمهور به استان تکمیل و ساخت فضاهای آموزشی از جمله ساخت خوابگاه دانشگاه فرهنگیان استان مورد تاکید قرار گرفت.
رییس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی در این خصوص گفت: ۹۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای این مرکز آموزش عالی از محل سفر رییس جمهور به استان مصوب شد که اخیرا ۱۲۵ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت خوابگاه پردیس خواهران این مرکز آموزشی ابلاغ و در مرحله جذب است.
سید جلال لنگری اظهار کرد: از مجموع ۹۵۰ میلیارد ریال اعتباری که در سفر رییس جمهور برای این دانشگاه مصوب شد ۷۰۰ میلیارد ریال آن برای پردیس برداران و ۲۵۰ میلیارد ریال برای پردیس خواهران در نظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه این میزان اعتبار برای سال های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ است افزود: در سال گذشته از محل سفر هیچ اعتباری اختصاص داده نشد که سهم سال گذشته برای امسال لحاظ خواهد شد.
لنگری خاطرنشان کرد: از مجموع اعتباری که برای پردیس خواهران مصوب شده است ۱۲۵ میلیارد ریال از محل وزارت نفت و مابقی از محل سازمان برنامه و بودجه کشور است که وزارت نفت سهم خود را اخیرا ابلاغ کرده است.
وی گفت: این میزان اعتبار برای ساخت خوابگاه دانشجو معلمان دختر با زیر بنای ۲ هزار متر مربع با ظرفیت ۲۱۰ نفر در نظر گرفته شده است و اینک نقشه ساخت و مشاور آن نیز مشخص شده است که با جذب اعتبار ساخت و ساز آن به سرعت انجام خواهد شد.
رییس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اعتباری که برای پردیس برادران از محل ملی در نظر گرفته شده است نیز برای ساخت فضای آموزشی با زیربنای سه هزار و ۳۹۰ متر مربع است که جزو اولویت های این مرکز آموزش عالی است.
وی افزود: ساخت سلف سرویس با زیربنای یکهزار متر مربع و مسجد نیز از دیگر اولویت های این دانشگاه است.
حدود یکهزار و ۳۰۰ نفر دانشجوی دختر و پسر در ۲ پردیس جداگانه دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی تحصیل می کنند.
تخصیص ۳۰ میلیارد ریال به دانشگاه فنیوحرفهای
دانشگاه فنی و حرفه ای در خراسان شمالی نیز نوپا است و با وجود اینکه این مرکز آموزش عالی پنج دانشکده در شهرستان های این استان دارد اما از نبود فضای آموزشی رنج می برد و در سفر رییس جمهور به استان برای اهمیت و ساخت مراکز فنی و حرفه ای تاکید شد و طرحهای جدیدی برای توسعه این دانشگاه مصوب شد.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای خراسان شمالی در این خصوص گفت: ۱۲۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل سفر رییس جمهور به این مرکز آموزش عالی اختصاص یافت که تاکنون ۳۰ میلیارد ریال آن جذب شد.
مسعود قاضی پور اظهار کرد: در مجموع ۱۰۰ میلیارد ریال از محل منابع ملی و ۲۵ میلیارد ریال از محل مسوولیت های اجتماعی وزارت نفت در سفر رییس جمهور به این مرکز آموزشی مصوب شد.
وی افزود: از اعتبارات ملی تاکنون ۱۰ میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان خوابگاه آموزشکده فنی کشاورزی سمنگان در مانه و سملقان، ۱۰ میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان خوابگاه مرکز فنی جاجرم و ۱۰ میلیارد ریال نیز برای تکمیل ساختمان آموزشکده فنی پسران دارلفنون بجنورد جذب شد.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: خوابگاه مرکز فنی و حرفه ای مانه و سملقان که ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت با جذب اعتبار سفر رییس جمهوری مورد بهره برداری قرار گرفت و خوابگاه مرکز جاجرم نیز که ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت با هزینه کرد اعتبارات جدید آماده بهره برداری و مرکز آموزشی دارالفنون بجنورد و آمفی تئاتر این مرکز آموزشی نیز تاکنون ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اضافه کرد: تکمیل سایر طرح های نیمه تمام با جذب اعتبارات جدید در دستور کار قرار دارد و از میان دانش آموختگان این مرکز آموزش عالی هر ساله حدود ۷۰ درصد از آنان به دلیل داشتن مهارت لازم وارد بازار کار می شوند.
این مرکز آموزش عالی دارای پنج آموزشکده فنی و حرفه ای دارالفنون پسران و آموزشکده انقلاب اسلامی دختران در بجنورد، آموزشکده پروفسور حسابی در شیروان، آموزشکده جاجرم و آموزشکده کشاورزی سمنگان در مانه و سملقان است که افزون بر سه هزار و ۳۰۰ دانشجوی دختر و پسر در ۵۵ کد رشته در این مراکز در گروه های اموزشی کامپیوتر، معماری، عمران، مکانیک، ساخت و تولید و گروه علوم پایه مشغول به تحصیل هستند.
تخصیص ۶۸ میلیارد ریال به پارک علموفناوری
پارک علم و فناوری بعنوان یک مرکز دانش بنیان و فناور در خراسان شمالی نیز از برکات سفر رییس جمهور بهره مند شد و در این سفر ۹۰۰ میلیارد ریال طرح مصوب کرد تا ارتباط بین دانشگاه و حوزه علم و فناوری در این استان بیش از هر گذشته تقویت شد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی گفت: ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل سفر رییس جمهور برای این مرکز و سایر واحدهای رشد دانشگاهی مصوب شد که ۶۸ میلیارد ریال آن تخصیص یافت.
وی تصریح کرد: تاکنون ۴۰ میلیارد ریال از محل منابع ملی و ۲۸ میلیارد ریال از محل منابع استانی از اعتبارات سفر رییس جمهور برای پارک علم و فناوری استان جذب شده است.
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی ادامه داد: طرح تکمیل زیر ساختهای پارک با ساخت یکهزار و ۹۰۰ متر مربع کارگاه علمی و آماده سازی هفت هکتاری اراضی این مرکز از مهمترین طرحهای در حال تکمیل است.
وی افزود: ساختمان کارگاهی ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۵۵ درصد از اراضی هفت هکتاری نیز آمادهسازی شده است.
قربانی بیان کرد: تکمیل، تجهیز و راه اندازی هشت خانه خلاق و مراکز نوآوری شهرستان های استان نیز تاکنون حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که ۵۰۰ میلیارد ریال برای آن در بازه زمانی سه ساله مصوب شد و با جذب اعتبارات جدید در اولویت قرار می گیرد.
وی گفت: همچنین تکمیل و تجهیز ساختمانهای مرکز نوآوری شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، شیروان، اسفراین و دانشگاه کوثر نیز در دستور کار قرار دارد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برای ساخت و تکمیل این طرح ها تاکنون از محل های اعتبارات ملی و استانی بیش از ۱۳۷ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و طرح ها بین ۲۰ تا ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
به گزارش ایرنا، از مجموع زیر نظام های آموزش عالی این استان چهار دانشگاه دولتی، چهار واحد آزاد اسلامی، پنج مرکز فنی و حرفه ای، هفت مرکز علمی و کاربردی، سه مرکز وابسته به دستگاه های اجرایی، هشت واحد پیام نور و ۲ موسسه غیر انتفاعی هم اینک جذب دانشجو دارند.
۳۲ هزار دانشجو در ۳۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی خراسانشمالی تحصیل میکنند.
نظر شما