به گزارش خبرنگار ایرنا، انشعابهای غیرمجاز از مهمترین چالش ها در حوزه آب به ویژه در فصل گرم تابستان است؛ معضلی که افزون بر تشدید کمآبیها و تنش آبی، موجبات تضییع حقوق مشترکان قانونمند را فراهم میکند.
تلاش برای مقابله با استفادهکنندگان غیرمجاز
برای کاهش این نوع اقدامات و مقابله با استفادهکنندگان غیرمجاز از آب، شرکتهای آب و فاضلاب گروههایی را با هدف گشتزنی در محدودههای تعیین شده و شناسایی انشعابهای غیرمجاز تشکیل میدهد تا ضمن قطع این انشعابها و یا تبدیل آنها به انشعاب مجاز، امکان اینگونه استفادههای غیرمجاز را کاهش دهند.
سال گذشته بود که با اقدام به قطع یا بهینه سازی این انشعاب ها و جریمه متخلفین افزون بر کاهش هدر رفت آب در شبکههای توزیع شهری و روستایی،کمیت و کیفیت آب نیز به طور محسوسی افزایش یافت.
صرفهجویی در یک هزار و ۶۲۴ هزار مترمکعب با شناسایی انشعابات غیرمجاز
در واقع چندین فقره انشعاب غیر مجاز آب شرب در شهرها و روستاهای ۱۲شهرستان استان فارس شناسایی و حذف شد.
چندی پیش هم مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس که معتقد است انشعابات غیرمجاز منجر به اختلال در خدمات رسانی منظم و تضییع حقوق سایر مشترکین میشود گفت در سال گذشته ۲هزار و ۲۲۵ فقره انشعاب غیرمجاز به انشعاب مجاز تبدیل شد.
این در حالیست که شرکت آب و فاضلاب استان فارس، تعداد یک میلیون و ۱۶۳ هزار و۱۹۳ مشترک آب در شهرها و روستاهای استان تحت پوشش خدمات رسانی دارد که بر اساس برنامهریزی های انجام شده در سال ۱۴۰۱ تیم شناسایی انشعابات غیرمجاز، ضمن بررسی انشعابات مشترکین، موفق به تبدیل ۲هزار و ۲۲۵ فقره انشعاب غیرمجاز به انشعاب مجاز شد که ۴۵۳ انشعاب نیز به مراجع قضایی معرفی شد.
در حقیقت با شناسایی انشعابات غیرمجاز در سال گذشته، بیش از یک هزار و ۶۲۴ هزار مترمکعب در مصرف آب شرب صرفهجویی شد.
تبدیل چهار هزار و ۱۳۹ فقره به انشعاب مجاز
امسال هم مدیر عامل آبفا شیراز اعلام کرده که از ابتدای سال تاکنون چهار هزار و۵۸۴ فقره انشعابات غیرمجاز آب شناساییشده و از این تعداد چهار هزار و ۱۳۹ فقره به انشعاب مجاز تبدیلشده است.
بهمن بهروزی در این باره افزود: با این میزان تبدیل انشعاب غیرمجاز به مجاز، بهطور متوسط حدود ۲۸ هزار مترمکعب ذخیره آب ایجادشده است.
وی ادامه داد: انشعابات غیرمجاز در کنار خسارتهای مالی، ضمن هدر دادن حجم زیادی از آب شرب، ارائه خدمات مطلوب به مشترکین را با مشکلات جدی مواجه میکند.
بهروزی اضافه کرد: کسانی که از طریق انشعابات غیرمجاز به شبکه وصل میشوند، علاوه بر نپرداختن حق انشعاب و آببها و افزایش مصرف آب بدون درآمد، با تجاوز به حقوق دیگر مشترکان، شبکه را با اتصال غیراستاندارد در معرض خطر آلودگی قرار میدهند؛ به همین دلیل موضوع شناسایی انشعابهای غیرمجاز با حساسیت ویژه دنبال میشود.
مدیر عامل آبفا شیراز گفت: وجود انشعابهای غیرمجاز هزینههای جاری شرکتهای آب و فاضلاب را افزایش میدهد و مهمترین عامل هدر رفت آب و مسبب تضییع حقوق مشترکین است و استفادهکنندگان از آن، مشمول جریمهشده و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
متخلفان از چه روشهایی اقدام به استفاده غیرمجاز میکنند؟
انشعاب گیری از خط انتقال یا شبکه توزیع، انشعاب گیری از شیرآلات خط انتقال یا شبکه توزیع، مصرف پشت کنتوری توسط مشترک، مصرف پشت کنتوری توسط ملک مجاور، مصرف با کاربری غیرمجاز، باز فروش غیرمجاز آب، جابهجایی، باز و بسته کردن، معکوس کردن یا حذف کنتور آب، نصب کنتور غیراستاندارد، تخریب یا شکستن شیشه و مکانیزم کنتور، دخالت در تنظیمات کنتور، استفاده مستقیم از پمپ به کنتور یا شبکه توزیع، فک پلمب کنتور، افزایش قطر کنتور یا افزایش سایز انشعاب گیری و برداشت غیرمجاز از شیر برداشت عمومی از روشهایی است که متخلفان برای استفاده غیرمجاز از آب به آن اقدام میکنند.
تلاش برای کاهش این معضل در دستورکار مسئولان قرار دارد چراکه این اقدام، افزون بر آنکه حقوق سایر مشترکان را حفظ میکند موجبات تأمین آب پایدار را فراهم خواهد کرد.
براساس ماده یک قانون مجازات استفادهکنندگان غیرمجاز از آب، هر شخصی که بدون دریافت انشعاب قانونی آب به استفاده از آن اقدام یا با داشتن انشعاب مبادرت به استفاده غیرمجاز کند، افزون بر الزام به پرداخت بهای خدمات مصرفی و جبران خسارت به پرداخت جزای نقدی نیز محکوم میشود.
بدین ترتیب کسانی که از اجرای قانون پیروی نکنند و بر استفاده از انشعابات غیرمجاز اصرار داشته باشند، بر اساس قانون به جبران خسارت، جزای نقدی و قطع انشعاب و برخورد قانونی محکوم میشوند.
نظر شما