به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی «محسن کریمی» روز یکشنبه اظهار کرد: با نصب و راه اندازی یک دستگاه الکتروپمپ در ایستگاه شماره هفت تصفیه خانه آب شهر ساوه ، ظرفیت انتقال آب از این تصفیه خانه به شهر در حدود ۷۰ لیتر در ثانیه معادل ۶ هزار و ۴۸ متر مکعب در هر ۲۴ ساعت افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: در راستای نصب و راه اندازی این الکتروپمپ شرکت آب و فاضلاب ساوه اقدام به اجرای طرح ضربتی انجام عملیات سه راه گیری از خط یک هزار و ۲۰۰ میلیمتری به منظور بهبود وضعیت آب بیش از ۵۷ هزار مشترک در شهر ساوه و کاهش افت فشار در این شهر و در حداقل زمان ممکن و بدون قطعی آب کرده است.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهرستان ساوه از حفاری و تجهیز ۲ حلقه چاه جدید در راستای تامین نیاز آبی این شهر خبر داد و گفت: اقدامات لازم برای حفاری و تجهیز دو حلقه چاه آب جدید نیز در دستور کار این شرکت قرار گرفته است و در آینده نزدیک چاه مذکور وارد مدار بهره برداری می شود.
وی ادامه داد: نیاز آبی شهر ساوه یک هزار و ۱۰۰ لیتر برثانیه معادل ۹۵ هزار و ۴۰ متر مکعب در شبانه روز و کمبود آن ۱۶۰ لیتر برثانیه معادل ۱۳ هزار و ۸۲۴ متر مکعب در هر ۲۴ ساعت بوده که با نصت و راه اندازی این دستگاه ۴۴ درصد از کمبود آب شرب این شهر تامین شده است.
کریمی اضافه کرد: هر چند در کنار اقدامات صورت گرفته، ۱۰۰ لیتر در هر ثانیه (هشت هزار و ۶۴۰ متر مکعب در ۲۴ ساعت) به توان تولید آب شهر افزوده شده ولی به دلیل خشکسالی و افت آبدهی سالانه منابع آبی زیر زمینی به میزان ۶۰ لیتر برثانیه (پنج هزار و ۱۸۴ مترمکعب در شبانه روز)، باز هم کمبود آب احساس می شود.
وی ادامه داد: همزمان با فصل تابستان و بهره برداری از کولرهای آبی با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و خشک این شهرستان و مصرف بیرویه آب همزمان با شروع موج گرما، منجر به افزایش تقاضا میشود و در شرایطی که با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم تنها راهکار گذر از این شرایط رعایت الگوی مصرف آب و عمل کردن به راهکارهای ساده صرفهجویی و مصرف بهینه آب است.
با توجه به ادامه روند خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی، میزان بارندگی در ساوه بر اساس آمار هواشناسی طی سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۱ تاکنون) ۱۰۷ میلیمتر ثبت شده است که نسبت به میانگین بلند مدت بیش از ۴۴ درصد کاهش دارد.
نیاز سالانه آب شرب این شهر حدود ۲۰ میلیون متر مکعب آب است که سد ساوه با حدود ۱۲ میلیون مترمکعب سهم ۶۰ درصدی برای تامین آن دارد و بقیه نیاز شهر شامل هشت میلیون مترمکعب (۴۰ درصد) هم از طریق چاه های عمیق تامین میشود.
نظر شما