۲۵۰ کالای غیر استاندارد در خراسان جنوبی شناسایی شد
عکس آرشیوی است

بیرجند - ایرنا - سرپرست اداره‌ کل استاندارد خراسان جنوبی گفت: در هفت ماه گذشته با بازرسی‌های مختلف از واحدهای تولیدی و بازار ۲۵۰ کالای غیر استاندارد در این استان شناسایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی دستورانی روز یکشنبه در اولین جلسه شورای استاندارد خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد افزود: ۳۵۹ واحد تولیدی مشمول استاندارد در خراسان جنوبی داریم که کنترل کیفیت و استاندارد کالاها هم در واحدهای تولیدی و هم در سطح بازار انجام می‌شود.

وی با اشاره به بازدید از ۲۶ جایگاه سی ان جی خراسان جنوبی گفت: این جایگاه‌ها از نظر امنیت و ایمنی مورد بررسی قرار گرفته‌اند و با دادن تذاکرات لازم به برخی از آنها در حال حاضر تمامی جایگاه‌ها گواهی استاندارد دارند.

سرپرست اداره‌ کل استاندارد خراسان جنوبی با اشاره به ۲ هزار و ۲۰۰ آسانسور در این استان ادامه داد: از این تعداد ۵۲۸ فقره دارای استاندارد، هزار و ۶۷۲ مورد نیز فاقد استاندارد است.

وی گفت: در بازدید از ۷۰ ساختمان عمومی، دولتی و پرتردد در هفت ماه گذشته تنها ۱۱ فقره پروانه استاندارد داشتند و علیرغم اخطارهای مختلف ۲ فقره پلمب شد.

دستورانی تصریح کرد: با بررسی‌های مختلف میدانی ۱۹۷ وسیله بازی فاقد گواهی استاندارد در پارک‌های شهر بیرجند شناسایی شده است.

وی با اشاره به موضوع کم فروشی و خالص فروشی در واحدهای تولیدی و بازار افزود: سه درصد کم فروشی در واحدهای تولیدی استان را کاهش داده‌ایم.

سرپرست اداره کل استاندارد خراسان جنوبی اظهار داشت: همچنین نان و خمیر را در پنج واحد نانوایی از لحاظ فلزات سنگین مورد ارزیابی قرار داریم که جواب همه آزمایش‌ها منفی بود و در واحدهای نانوایی کم فروشی نان هم نداشتیم.

وی گفت: در آزمایش‌های تصادفی از آب مصرفی چهار شهرستان و میوه مصرفی استان نیز مشکلی از نظر نظر شاخص‌های استاندارد وجود نداشت.

دستورانی با اشاره به وجود هفت آزمایشگاه غیرفعال در استان گفت: برای فعال سازی و راه اندازی مجدد این آزمایشگاه‌ها ۲۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

وی با بیان اینکه ۱۶۰ مدیر کنترل کیفیت در واحدهای تولیدی استان داریم اظهار داشت: آموزش‌های کاربردی به مدیران کنترل کیفیت ارائه شده است.

سرپرست اداره کل استاندارد خراسان جنوبی افزود: برای تکمیل ساختمان آزمایشگاه مرز ماهیرود به حدود چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و نیازمند همراهی استانداری هستیم.

وی گفت: با افزایش فعالیت این اداره در چند سال اخیر اما تعداد نیروی انسانی ما افزایش نیافته و در حال حاضر با کمبود نیرو مواجه هستیم.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان‌ جنوبی هم در این نشست گفت: قانون فصل الخطاب است و باید شورا و کارگروه‌های استاندارد ادامه دار باشد.

حجت‌الاسلام علی نسایی زهان با اشاره به لزوم افزایش کیفیت کالاهای داخلی افزود: دستگاه قضا در این زمینه همراهی لازم را دارد اما نظارت‌ها و برخی موارد به گونه‌ای نباشد که منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی استان شود.

وی تصریح کرد: گاهی باعث خود تحریمی می‌شویم در عین حال هرچه نظارت ضعیف‌تر باشد برخی افراد سوء استفاده بیشتری خواهند داشت.

دادستان بیرجند گفت: در زمینه تجهیز آزمایشگاه‌های استاندارد، ایمن سازی وسایل بازی پارک‌ها و ایمنی آسانسورها باید اداره‌ کل استاندارد مانند گذشته ورود جدی داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha