۲ مرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۲۵
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 85179397
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سند زیست بوم مواد مخدر ویژه استان کردستان تدوین شود

سنندج- ایرنا- سرپرست حوزه هنری کردستان گفت: احصا و شناسایی مسائل مختص به استان در رابطه با موضوع مواد مخدر و تدوین سند زیست بوم ویژه در این رابطه ضروری است.

به گزارش ایرنا، افشین آزادی روز دوشنبه در نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری میان حوزه هنری و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سنندج اظهار کرد: تجویز یک نسخه واحد در مسیر مبارزه با این بلای خانمان سوز در کشور جوابگو نیست و هر استان متناسب با زیست بوم خود باید یک سند ویژه مبارزه ای را تدوین و اجرایی کند.

وی افزود: سند زیست بوم مسئله بسیار مهم و کلیدی است که می توان ارزیابی دقیق و نقطه ای را متناسب با وضعیت هر منطقه به تصویر در آورده و ذیل آن در قالب شناسایی ضعف‌ها و قوت‌ها، فرصت‌ها و تهدیدها به برنامه ریزی در مسیر مبارزه ای گام برداشت.

سرپرست حوزه هنری کردستان با مهم ارزیابی کردن این تفاهم نامه همکاری، گفت: هنر یکی از بهترین ابزار در مسیر روشنگری جامعه در خصوص خطرات گسترش مواد مخدر است و هنرمندان می توانند با بهره مندی از انواع هنرها در این مسیر به کشور کمک کنند.

وی ادامه داد: آنچه در این رابطه ضروری است پیدا کردن سوژه مناسب و نحوه بیان هنرمند در به تصویر در آوردن آن است که می توان با برگزاری نشست‌های تخصصی توسط کارشناسان ستاد مبارزه با مواد مخدر و قراردادن هنرمند در معرض سوژه جهت درک درست چرایی و دلایل گرایش افراد به مصرف مواد مخدر است که پس از آن هنرمند می تواند بدرستی واقعیت‌های موجود را در قالب هنرش به تصویر در آورده و بر مخاطبش تأثیر بگذارد.

آزادی اضافه کرد: خیلی از اقدامات انجام شده فرهنگی بدلیل عدم برنامه ریزی مناسب و نبود سند متناسب با زیست بوم استان مقطعی بوده و امکان سنجش اثرگذاری آن بر مخاطب و جامعه وجود ندارد که باید با تغییر در شیوه‌ها متناسب با وضعیت استان در جهت سنجش مداوم و مستمر آن تلاش و برنامه ریزی کرد.

وی یادآور شد: ما در حوزه هنری می توانیم به عنوان بازوی فرهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر عمل کرده و در بخش‌های مختلف متناسب با نوع مخاطب تولید محتوا کنیم.

سرپرست حوزه هنری کردستان افزود: فراهم سازی امکان حضور هنرمندان در کمپ‌ها این امکان را به ما در حوزه هنری خواهد داد تا در جهت برگزاری برنامه های هنری مختلف شامل نمایش فیلم، اجرای تئاتر، برپایی نمایشگاه های هنری، برگزاری نشست های خاطره گویی بهبود یافتگان، تولید مستندهای کوتاه از نحوه آلوده شدن افراد به مواد مخدر، از افراد بهبود یافته و کمک مداوم به آنان در این مسیر بهره بگیریم.

وی اظهار کرد: حوزه هنری کردستان این آمادگی را دارد در صورت حمایت‌های لازم و تأمین اعتبار با تمام توان و امکانات در مسیر مبارزه با گسترش مواد مخدر و همچنین کمک درمسیر کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از آن با تولید کتاب، فیلم، انیمیشن، کاریکاتور، تولید محتوا، انواع هنرهای تجسمی، معرفی شهدای مسیر مبارزه با مواد مخدر در استان در قالب خاطره نگاری و مستند، موسیقی، نمایش، ورک شاپ های تخصصی وبرگزاری نشست های هم اندیشی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را یاری کند.

جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان نیز در این نشست اظهار کرد: یک کار هنری خوب و درست می تواند در زمینه بالابردن مؤلفه های فرهنگی و حساسیت جامعه نسبت به اقدامات مراقبتی و کاهش معتادین در جامعه مؤثر واقع شود.

سلیم کریمی افزود: البته یک اثر هنری اگر متناسب با مؤلفه های مورد نظر و علمی در نظر گرفته شده در بحث مبارزه با مواد مخدر تولید نشود، ممکن است مخرب عمل کرده که برای آن باید کمیته‌های تخصصی تشکیل و هنرمندان از آخرین داده‌ها و نحوه انتقال پیام به مخاطب آگاه شوند.

وی ادامه داد: در این آثار با قراردادن تیم‌های تخصصی و تحقیق و پژوهش و جمع بندی تمام نظرات شاهد آثار ارزشمندی بوده‌ایم که نمونه آن را می توان در فیلم "هرس" مشاهده کرد.

جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با اشاره به تفاهم نامه منعقده بین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و حوزه هنری گفت: در قالب این تفاهم نامه سه ساله می توان کارهای ارزشمندی را انجام داد و با توجه به شناختی که از توان و اهتمام حوزه هنری وجود دارد کارهای ماندگار هنری را می توانیم شاهد باشیم

وی با استقبال از تدوین سند زیست بوم ویژه استان گفت: مطالعات بسیار خوبی در این زمینه در حال انجام است و امیدواریم با همکاری دستگاه های مختلف در سریعترین زمان ممکن یک سند جامع بومی در این زمینه را شاهد باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha