به گزارش ایرنا، با تورق برگه های تاریخ، دفترچه غبارگرفته خاطرات عاشورای خونین علیآبادکتول را کنار زده و در یک روز گرم تابستانی گلستان به دشت زیبای عاشقان ولایت میروم.
در میان حماسه ایثار، گذشت، تواضع و تلاش به یاد یکی از شقایقهای خونین بال علیآبادکتول میافتم و آرزو میکنم که ایکاش می توانستم این ستارگان سرزمین عشق، خوشبختی و سعادت را به مثابه یک چراغ راهنما به نسل جوان و نوجوان نشان دهم.
در ایام محرم ۱۳۵۷ رژیم پهلوی اعلام کرده بود که هیچ دسته سینهزنی و زنجیرزنی نباید فعالیت کنند ولی مردم علیآبادکتول در روز تاسوعا و عاشورا به خیابان ها ریخته و تظاهرات کردند و سیمای واقعی عاشورای ۶۱ قمری را به نمایش گذاشتند که در همین ایام، بامداد عاشورای حسینی عباسعلی زنگانه به شهادت رسیده و تشییع جنازه باشکوه پیکر او تظاهرات عظیم دیگری همراه با خشم و نفرت مردم علیه رژیم بود.
شهید «عباسعلی زنگانه» از دانش آموزان شهرستان علیآبادکتول که در مهرماه سال ۱۳۳۷ در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد و در شب عاشورای خونین آبان ماه ۱۳۵۷ چند ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در یاری از آرمانهای امام خمینی (ره) و مبارزه با رژیم طاغوتی و ستمشاهی پهلوی به درجه رفیع شهادت نائل آمد و با احساس مسئولیت و دل به دریا زدن خود در آن دوران تاریک، نام و یاد خود را برای همیشه تاریخ در اذهان به یادگار گذاشت.
پدر شهید زنگانه به ایرنا گفت: عباس عاشق درس خواندن بود و از زمان دبیرستان با بصیرت و بینش حضرت امام (ره) آشنا و معرفی بیشتر آرمانهای نهضت ایشان به مردم تنها هدفش شد.
حاج سعدالله زنگانه افزود: پسرم با کارهایی از جمله پخش و تکثیر اعلامیه، تبیین اندیشههای امام خمینی (ره) و دعوت به شرکت در تظاهرات با رژیم ستمشاهی مبارزه میکرد.
وی اظهار داشت: تمام دوستان و آشنایان از عباس به نیکی یاد و برایش دعای خیر میکردند.
یکی از دوستان شهید عباسعلی زنگانه هم گفت: شهید زنگانه با بصیرت و بینش منحصر به فرد خود گامهای ارزشمندی در نهضت انقلاب اسلامی برداشتند.
فتحالله نوری افزود: هوشمندی، تدبیر، ایثارگری و جانفشانی، آرمانهای انسانی، اخلاقی و بلند شهید عباسعلی برای بسیاری از دوستان قابل توجه بود.
وی اظهار داشت: در شب عاشورای سال ۱۳۵۷ شهید عباسعلی همراه جوانان و نوجوانان انقلابی مشغول ساخت نارنجکهای دستی برای دفاع از مردم شهرستان در مقابل رژیم پهلوی بودند که ناگهان در اثر انفجار یکی از آن بمبهای دستی، به شهادت رسیدند.
خواهر شهید زنگانه هم گفت: شهید عباس در عمل و رفتار، حسینی بود و دوست داشت شب عاشورا به شهادت برسد.
زهرا زنگانه افزود: روزهای دوشنبه و پنجشنبه همیشه روزه داشت و شبهای محرم هم به عشق امام حسین (ع) نوحهخوانی میکرد که هنوز دفترچه یادداشت نوحههای ایشان را به یادگار نگه داشتیم.
وی اظهار داشت: عباس یک انسان کامل به تمام معنا بود، برای پیروزی انقلاب اسلامی گروه گروه افراد را جمع میکرد و در شهر علیآبادکتول اقدام به شعارنویسی و تکثیر اعلامیههای حضرت امام خمینی (ره) میکرد.
خواهر شهید زنگانه گفت: شب تاسوعای حسینی به منزل ما آمدند و درخواست پارچه سفیدی برای کفنپوشی در راهپیمایی علیه رژیم شاهنشاهی داشتند که بعد از آن در همان شب در منزل یکی از دوستان برای دفاع از مردم در راهپیمایی سفیدپوشان و کفنپوشان روز عاشورا، مشغول درست کردن بمبهای دستی میشوند.
وی بیان کرد: روز عاشورا حکومت نظامی بود و به خاطر همین بعدازظهر قبل از شام غریبان امام حسین (ع) تشییع جنازه حسینی پیکر برادرم با حضور گسترده مردم انجام شد.
یکی از تاریخ نگاران گلستانی در این ارتباط گفت: شب عاشورای سال ۱۳۵۷در شهرستان علیآبادکتول شبی به راستی عاشورایی بود.
غلامرضا خارکوهی اظهار کرد: در این شب در حالیکه عدهای از یاران خمینی کبیر مشغول ساخت بمبهای دستی بودند تا علیه رژیم یزیدی پهلوی بکار گیرند، ناگهان با انفجار یکی از آنها، عباسعلی زنگانه شهید و عدهای هم مجروح شدند.
معصومه زنگانه خواهر دیگر شهید هم در این ارتباط گفت: در زمان شهادت برادرم تازه وارد کلاس پنجم شده بودم و در آن روزگار عباس را هیچوقت در خانه نمیدیدیم چون پیوسته مشغول تلاش در راه پیروزی انقلاب اسلامی بودند.
وی افزود: گاهی نوارهایی که همراهشان میآوردند و به صورت شعرگونه پیامهای انقلابی داشتند، گوش میکردیم.
وی اظهار داشت: وقتی که صدای تانکها در خیابان جنگلده علیآبادکتول حس میکردیم جوانان و نوجوانان از جمله داداش عباس بیرون میریختند و شعار میدادند.
این خواهر شهید گفت: همیشه در شبهای محرم، تاسوعا و عاشورا به صورت ویژه حضور داشتند و در راه امام حسین (ع) تلاش میکردند و شهید عباس با طی کردن مسیر حق و معامله با خدا و اهل بیت (ع) روزیشان شهادت شد.
معصومه زنگانه گفت: باید همانند شهیدان بود و زندگی کرد تا لیاقت شهادت پیدا کنیم دو برادر دیگرم یعقوب و ایوب هم در این مکتب بزرگ شده و در آخر به آرزوی شهادت خود همانند عباس رسیدند.
به گزارش ایرنا، مردم گلستان در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس حماسهآفرینی زیادی داشته و دست کم ۴ هزار شهید، افزون بر این ۱۳ هزار جانباز و یک هزار و ۱۷۸ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و به یقین نوشتن از این شهیدان که مقام و منزلت الهی داشته و در پیشگاه خداوند متعال رزق و روزی میخورند کاری سخت و دشوار بوده اما بیان ویژگیهای شخصیتی این حماسهسازان تاریخ میتواند درس و الگویی برای نسل جوان و آینده کشور باشد.
گلستان از تنوع قومی؛ مذهبی و نژادی با آداب و فرهنگ های گوناگون برخوردار است ولی همه آنها به سرزمین خود عشق میورزند و در اعتلای وطن هم نظرند که جلوهگری آن در هشت سال دفاع مقدس بخوبی نمایان است.
نظر شما