به گزارش ایرنا، عزاداران حسینی در سرزمین برادری گلستان در شب عاشورا با برگزاری آیینهای مختلف بر سر و سینه زنان به سوگ نشسته و در مظلومیت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، قمر بنی هاشم حضرت عباس(ع) و یاران با وفای امام سوم شیعیان اشک ماتم میریزند.
دلدادگان و دلسوختگان مکتب اهل بیت(ع)، زمزمه کنان، عشق حسین(ع) را در تمام وجود خویش جاودانه کرده و با زبان اشک و ناله با سید و سالار شهیدان نجوا میکنند.
امشب در مساجد، حسینیهها، تکایا، امامزادگان، بقاع متبرکه و سایر اماکن مذهبی استان آیینهای عزاداری شب عاشورا برپاست و سخنرانان و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت در این آیینها مردم را با مناقب اهل بیت آشنا و با مرثیه سرایی و مدیحه خوانی، بر شور عزاداریهای مردم استان میافزایند.
عاشقان حسینی، با قلبی اندوهناک و چشمانی اشکبار در عزای سید و سالار شهیدان نوحه «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است، مکن ای صبح طلوع» را زمزمه میکنند.
عزاداران حسینی در سرزمین برادری گلستان با قومیتهای مختلف به همراه میهمانان و گردشگران مذهبی این استان شمالی، بعد از نماز مغرب و عشا همانند دیگر مردم در جای جای ایران اسلامی با شوری حسینی مراسم شب عاشورای حسینی را با شکوهی خاص اجرا میکنند.
پخش نذریهای مختلف توسط ارادتمندان امام حسین (ع) در بین عزاداران از آیینهای مرسوم این شب در گلستان است.
امام حسین(ع) سومین اختر تابناک امامت و ولایت در سوم شعبان سال چهارم هجری قمری در خانه حضرت امیرالمومنین (ع) پیشوای اول شیعیان و حضرت فاطمه زهرا (س) یگانه دختر رسول اکرم(ص) در مدینه دیده به جهان گشود.
آن حضرت در مکتب نورانی حضرت محمد (ص) و پدرش مولای اول شیعیان(ع) و مادری چون حضرت زهرا(س) درس آزادی، ایستادگی و جوانمردی را آموخت و پس از شهادت پدرش، همدوش با برادرش امام حسن مجتبی(ع) در راه تبلیغ دین اسلام و آموزههای آن گام برداشت، هنگامیکه امام دوم شیعیان در سال ۵۰ هجری قمری به شهادت رسیدند، رسالت سنگین امامت و هدایت مردم بر دوش امام حسین(ع) واگذار و آن حضرت به مدت ۱۱ سال عهدهدار این امر مهم شدند.
سرانجام در روز دهم محرم (عاشورا) سال ۶۱ هجری قمری، امام حسین(ع) و یارانش باوفایش در راه دین اسلام و ترویج آموزههای آن، احیای احکام دین و زدودن انواع انحرافهای دینی به شهادت رسیدند و درس آزادی و ولایتمداری را در تاریخ ماندگار کردند.
گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در ۳۴ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا دارد.
نظر شما