۴۳۹ میلیارد تومان برای بهبود زیرساخت‌های اربعین در استان کرمانشاه هزینه شد

قصرشیرین - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: ۴۳۹ میلیارد تومان پروژه شامل اجرای هفت طرح راه‌سازی و رفع نقاط حادثه خیز و اجرای سرویس های بهداشتی برای بهبود زیرساخت‌های اربعین و خدمات رسانی به زائران انجام شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «طهماسب نجفی» عصر شنبه در نشست ستاد اربعین استان کرمانشاه در مرز خسروی افزود: همچنین ۳۳ طرح با ۵۰۰ میلیارد تومان نیز در دست اقدام است که ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۷۴طرح شهردارهای مسیر اربعین نیز با ۲۶۰ میلیارد تومان نیز در حال احداث است.

وی اظهار کرد: این طرح ها پیشرفت خوبی دارند و تلاش می‌کنیم تا اربعین آماده سرویس‌دهی به زوار اباعبدالله الحسین (ع) باشد ضمن اینکه ۱۰۱ هکتار توقف گاه خودروها نیز تسطیح شده و همچنین طرح بزرگ وزارت دفاع برای پذیرایی از زوار با استقرار و احداث ۲ پد بالگرد و سه سوله اسکان و سرویس های بهداشتی نیز در سطح هفت هکتار از مجموعه اقدام های صورت گرفته برای خدمات رسانی به زائران است.

نجفی ادامه داد: همچنین جاده ترانزیتی برکت نیز برای جدا سازی مسیر تردد زائران از ترانزیت با ۸۰ میلیارد تومان از محل طرح های محرومیت زدایی شروع شده و ۳۰ درصد پیشرفت دارد.

وی گفت: ساختمان اورژانس تا ۳۱ مرداد ماه در مرز خسروی به بهره برداری می رسد و همچنین کارخانه های یخ نیز آماده شده و ۱۴ یخ ساز پنج تنی نیز به صورت سیار از کنگاور تا مرز خسروی مستقر خواهد شد تا یخ مورد نیاز زوار و موکب های خدمات رسانی را تامین کند.

زیرساخت های مرز خسروی نسبت به پارسال وضعیت بسیار خوبی دارد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه نیز در این نشست گفت: زیرساخت های مرز رسمی خسروی برای تردد زائران نسبت به سال گذشته وضعیت بهتر و خوبی دارد و تلاش همه دستگاه های ستاد اربعین برای تسهیل در سفر راحت زائران است.

«علی شعبانی» افزود: مراسم پیاده روی اربعین از ۲۵ مرداد ماه آغاز می شود که همه طرح های زیرساختی در دست اقدام باید تا ۲۵ مرداد ماه شروع عملی پیاده روی اربعین انجام شود و همه دستگاه‌ها باید تا این تاریخ و آغاز عملیات اربعین در آمادگی کامل باشند و پروژه‌های خود را به پایان برسانند.

وی اظهار کرد: جلسه امروز در حوزه اجرای عملیات اربعین است و ۲۵ مرداد ماه آغاز عملیات است و منتظر ورود زوار حضرت سید الشهدا(ع) باشیم و کمیته های مختلف باید از ۲۵ مرداد ماه مستقر و آماده خدمات رسانی زائران باشند. ۴۳۹ میلیارد تومان برای بهبود زیرساخت‌های اربعین در استان کرمانشاه هزینه شد

رفع مشکلات فاضلاب، سرویس های بهداشتی و همچنین سیستم سرمایشی پایانه مرز خسروی، اجرا و اتمام سایبان ها نقطه صفر و نصب مه پاش ها و همچنین احداث گیت ها شامل ۹۴ گیت با ۹۲ کاربر، هماهنگی لازم برای تامین اتوبوس ها جهت انتقال زائران در مرز خسروی و همچنین پیگیری برای هماهنگی با طرف عراقی به منظور تامین اتوبوس ها جهت حمل و نقل زائران، استقرار ۱۸۳ موکب و حضور ۲۲ موکب در قصرشیرین و مرز خسروی، شروع فعالیت کمیته فرهنگی، فضاسازی و دیوار نویسی و نصب راهنمای زائران، شروع کارگروه بیت الحسین برای استفاده از ظرفیت منازل مردم و آمادگی نهادهای نظامی و انتظامی و مرزبانی وس پاه و برای خدمات رسانی گسترده به زائران از موارد بود که روسای کمیته ها در این جلسه به آن ها پرداختند.

در ادامه از زیرساخت های مسیر قصرشیرین به مرز خسروی با حضور اعضای استانی ستاد اربعین بازدید شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha