به گزارش روز یکشنبه ایرنا از رویترز، گارد ساحلی چین در واکنش به این اتهام فیلیپین اعلام کرد که این اقدام در راستای اجرای کنترل های لازم بر اساس قانون بازدارندگی کشتی های فیلیپینی بوده است که به ادعای چین مواد ساختمانی را به شکل غیرقانونی حمل می کرد.
چین معتقد است حق حاکمیت بیشتر بخش های دریای چین جنوبی را در اختیار دارد که به شکل بین المللی از طرف مالزی، ویتنام، برونئی، تایوان و فیلیپین که ادعای حاکمیت بخش های مشخصی از این دریا را دارند بارها رد شده است.
روز گذشته گارد ساحلی چین قایق فیلیپینی را که به ادعای فیلیپین درحال عبور و مرور عادی و با ماموریت پشتیبانی نظامی بود، در آب های دریای جنوبی چین متوقف کرد. نیروی نظامی فیلیپین نیز این اقدام را بدون درنظر گرفتن شرایط ایمن برای سرنشینان قایق و تخطی از قوانین بین المللی خواند.
در بیانیه از سوی ارتش فیلیپین این اتفاق نزدیک آیونگین شائول که جزیره زیرآب رفته است به وقوع پیوست. علاوه بر این مانور خطرناک گارد ساحلی چین از تخلیه بار دومین قایق و به پایان رساندن ماموریتش نیز ممانعت کرد.
ارتش فیلیپین در پایان اعلام کرد با گارد ساحلی و کمیسیون مرکزی ارتش چین تماس گرفته و خواستار انجام اقدامات به شکل محتاطانه و مسئول برای اجتناب از هرگونه خطای محاسباتی و تصادف هایی که زندگی انسان ها را به خطر بیندازد شده است.
از سوی دیگر گان یو سخنگوی گارد ساحلی چین در پاسخ اعلام کرد چین حق حاکمیت بی چون و چرا بر جزایر اسپارتلی و آب های اطرافش دارد که شامل آیونگین شائول نیز می شود. وی همچنین افزود : «ما فیلیپین را ترغیب می کنیم تا فعالیت های نقض کننده خود در این آب ها را فورا متوقف کند.»
نظر شما