تحولات دانشگاه شیراز؛ از افزایش چندبرابری جذب هیات علمی تا بازسازی خوابگاه‌های ۵۰ ساله

شیراز - ایرنا - رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به تحولات دانشگاه شیراز در ۲ سال گذشته گفت: بازسازی خوابگاه‌های دانشگاه که بیش از ۴۰ سال عمر داشتند، افزایش بیش از سه برابر جذب هیات علمی برای سال جاری و راه اندازی ۱۵ رشته تحصیلی جدید از اقداماتی بود که در این دانشگاه انجام شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمد موذنی روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران بیان کرد: در حالی که در دوره گذشته سهمیه جذب هیات علمی دانشگاه شیراز ۲۰ نفر بود امسال جذب ۷۸ نفر مصوب شده تا کمبودی در این زمینه وجود نداشته باشد.

وی افزود: از سال گذشته ۱۵ رشته تحصیلی جدید به چارت این دانشگاه اضافه شده و این آمادگی وجود دارد تا در صورت نیازمندی صنعت فارس، رشته‌های تحصیلی جدید نیز درخواست و شرایط آن مهیا شود.

رئیس دانشگاه شیراز درباره اقدامات زیرساختی این دانشگاه، بیان کرد: با توجه به اینکه ۵۰ درصد ساختمان‌های دانشگاه شیراز بیش از ۴۰ سال پیش ساخته شده‌اند، در سال‌های اخیر کار بی‌نظیری در بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی انجام شد.

موذنی عنوان کرد: بازسازی بلوک A و B شهید مفتح به پایان رسیده و بلوک c و خوابگاه متاهلی شماره ۳ این دانشگاه نیز تخریب شده تا فرآیند بازسازی آن آغاز شود.

وی اضافه کرد: ساخت یک خوابگاه دخترانه با ظرفیت ۱۵۰ نفر به پایان رسیده و آماده بهره‌برداری در اول مهرماه جاری است.

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه این دانشگاه هشت هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارد که بسیاری از آنها نیازمند خوابگاه متاهلی هستند، گفت: یک خوابگاه متاهلی با ظرفیت ۱۳۴ خانواده با همت یکی از خیران این دانشگاه، در حال ساخت است.

موذنی ادامه داد: در راستای نشاط افزایی در محیط دانشگاه سالن ورزشی و زمین چمن در محوطه خوابگاه دختران دانشگاه شیراز به تازگی بهره‌برداری شد.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ سه هزار رویدا علمی و فرهنگی برگزار شد که این دانشگاه با ۶۸ انجمن علمی در جشنواره حرکت رتبه نخست کشور را کسب کرد در حالی که دانشگاه تهران با ۲۲۰ انجمن در این رویداد شرکت کرده بود.

موذنی از راه اندازی اردوهای راهیان پیشرفت در این دانشگاه خبرداد و گفت: بازدید دانشجویان از دستاردهای عمرانی و صنعتی کشور روحیه ناامیدی را که سیاه نمایی دشمن در فضای مجازی ایجاد می‌کند در دانشجویان از بین می‌برد.

بودجه دانشگاه شیراز ۵۷ درصد افزایش یافت اما نیازمندی بیشتر است

رئیس دانشگاه شیراز گفت: بودجه جاری دانشگاه شیراز برای سال ۱۴۰۲ با افزایش حدود ۵۷ درصدی نسبت به ۱۴۰۱ به ۸۳۸ میلیارد تومان رسید اما نیازمندی بیشتر از آن است.

وی با اشاره به اصلاح نظام بودجه ریزی دانشگاه‌ها، اظهار کرد: در این شیوه برخی ویژگی‌های دانشگاه شیراز مانند پراکندگی ساختمان‌ها و هزینه حمل و نقل و شمار بالای کارکنان آن نادیده گرفته شده است.

موذنی عنوان کرد: بیشترین هزینه کرد دانشگاه شیراز به ترتیب مربوط به پرداخت حقوق کارکنان و اعضای هیات علمی، تغذیه دانشجویی و تعمیر و بازسازی است.

رئیس دانشگاه شیراز ادامه داد: بودجه عمرانی این دانشگاه در سال جاری ۷۵ میلیارد تومان است که تا کنون ۳۸ میلیارد آن تخصیص یافته است.

وی اضافه کرد: درآمد امسال دانشگاه ۱۸۷ میلیارد تومان است که تا کنون ۷۵ میلیارد آن کسب شده است.

موذنی یادآور شد: دانشگاه شیراز سال گذشته ۱۳۰ میلیارد تومان درآمد اختصاصی داشت در حالی که درآمد ۹۰ میلیونی برای ان پیش بینی شده بود.

تحولات دانشگاه شیراز؛ از افزایش چندبرابری جذب هیات علمی تا بازسازی خوابگاه‌های ۵۰ ساله

دانشگاه شیراز در میان پنج دانشگاه برتر کشور است

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به جایگاه این دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی بین المللی، گفت: به طور کلی دانشگاه شیراز در میان پنج تا ۶ دانشگاه برتر کشور جای دارد.

وی با بیان اینکه رتبه دانشگاه شیراز در بسیاری از نظام ‌های رتبه بندی نسبت به دوره گذشته بهبود یافته، افزود: در رتبه بندی کیو اس ۲۰۲۳ دانشگاه شیراز رتبه ۷۵۱ تا ۸۰۰ را دارد و در رشته‌ مهندسی نفت این رتبه بندی دانشگاه ۱۰۱ تا ۱۰۵ جهان است.

موذنی عنوان کرد: این دانشگاه در رتبه بندی تایمز رتبه ۸۰۱- ۱۰۰۰ و در لایدن ۴۷۹ جهان را کسب کرده و در لیچ این دکس که دانشگاه‌ها با محوریت مقالات علمی رتبه بندی می‌شوند جایگاه نخست کشور را دارد.

رئیس دانشگاه شیراز اضافه کرد: بر اساس آخرین نتایج اعلام شده، یکهزار و ۷۹۴ مقاله پژوهشگران این دانشگاه در اسکاپوس و یکهزار ، ۵۴۷ مورد در وب ساینس و ۳۶۷ مقاله علمی نیز در آ اس ای (علوم انسانی) نمایه شده است.

جان گرفتن ارتباط دانشگاه صنعت و دانشگاه با بورسیه کردن دانشجویان نخبه

وی با بیان اینکه تعامل با صنعت در همه بخش‌های دانشگاه شیراز مورد توجه است، گفت: اکنون فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در صنعت اجرایی شده، اولویت‌های پژوهشی دانشگاه نیز متناسب با نیاز صنعت تعریف می‌شود و تفاهم‌نامه‌های متعددی نیز با صنایع بزرگ فارس منعقد شده است.

موذنی ادامه داد: بر این اساس دانشجویان نخبه هر رشته در صنعت مرتبط بورسیه می‌شوند و بلافاصله پس از فارغ‌التحصلیلی جذب این صنایع می‌شوند.

وی یادآور شد: تعدادی از واحدهای درسی دانشجویان این رشته‌ها از سوی صنعت تعریف می‌شود.

رئیس دانشگاه شیراز یادآور شد: ۱۵ درصد از دانشجویان این دانشگاه تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان هستند.

مسلم باقری، معاون تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز نیز در ادامه این نشست در این باره گفت: تحول بزرگی که در ارتباط صنعت با دانشگاه شیراز رخ داده بورسیه دانشجویان از همان مقطع کارشناسی است.

وی افزود: دانشگاه شیراز این آمادگی را دارد تا با هر یک از صنایع که توان بورسیه کردن دانشجویان را دارند،تفاهم نامه منعقد کند و حتی ۴۰ واحد درسی این دانشجویان متناسب با نیاز این صنایع تعریف وتدوین شود.

باقری ادامه داد: علاوه بر این اگر صنایع فارس به رشته‌ای اعلام نیاز کنند، دانشگاه آماده است تا زمینه را برای راه‌اندازی آن رشته مهیا کند.

بهبود تدریس معلمان فارس؛ مسئولیت اجتماعی دانشگاه شیراز

معاون تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز اظهار کرد: دانش‌آموزان فارس در زمینه قبولی در رشته‌های با آزمون دانشگاهی وضعیت چندان مطلوبی ندارند و این استان در کشور بیست و یکم است.

وی ادامه داد: در راستای بهبود کیفیت تدریس معلمان ، دانشگاه شیراز با دانشگاه فرهنگیان تفاهم نامه‌ای امضا کرد تا دانشجویان این دانشگاه واحدهای تخصصی خود را در دانشگاه شیراز بگذرانند.

باقری گفت: هر چند این دانشگاه سرفصل‌هایی متفاوت دارد اما دانشگاه شیراز بر اساس مسئولیت‌های اجتماعی دانشجویان فرهنگیان را برای واحدهای درسی تخصصی می‌پذیرد.

یک میلیون و ۶۶۵ بازدید از مراکز تفریحی و تاریخی زیر نظر دانشگاه شیراز

معاون اداری مالی دانشگاه شیراز در ادامه این نشست خبری درباره مراکز تاریخی، تفریحی و فرهنگی زیر نظر دانشگاه شیراز گفت: باغ ارم در سال ۱۴۰۱ با بیش از یک میلیون و ۱۶۵ بلیت فروشی بیشترین بازدید گردشگران را به خود اختصاص داده که به این شمار باید ۱۵ درصد بازدیدهای خارج از بیلت فروشی را نیز افزود.

پرویز رستم‌زاده افزود: امسال تا کنون ۸۷۲ هزار نفر از باغ ارم بازدید کرده اند که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی ادامه داد: سال ۱۴۰۱ گردشگران ۳۰۵ هزار بلیت برای بازدید از نارنجستان قوام خریداری کردند که در پنج ماه گذشته از سال جاری این میزان بیش از ۲۰۰ هزار نفر بود.

رستم زاده اضافه کرد: موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شیراز نیز در سال گذشته ۹۵ هزار بار و در سال جاری تا کنون ۳۵ هزار بار مورد بازدید قرار گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha