۱۰ هزار میلیارد ریال برای زیرساخت‌های اربعین استان کرمانشاه هزینه شده است

قصرشیرین- ایرنا- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت: ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای زیرساخت‌های اربعین از نقطه ورودی استان تا نقطه خروجی در پایانه مرزی خسروی هزینه شده است.

« فریبرز کرمی » روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اعتبار در حوزه بهسازی و احداث راه‌ها، رفع نقاط حادثه خیز و زیرساخت‌های جاده‌ای، ایمن سازی راه ها و نصب علایم، و همچنین پایانه مرزی خسروی هزینه شده است.

وی اظهار کرد: با توجه به توسعه و تقویت زیرساخت های داخل ایران و عراق و هم سان سازی گیت های طرف ایرانی و عراقی هم اکنون کمتر از ۱۰ درصد مجموعه پایانه مرزی خسروی زیر بار ترافیک رفته و هر قدر زائر افزایش یابد نیز ما به تدریج زیرساتخت های موجود را زیر بار ترافیک خواهیم برد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه گفت: اکنون گیت ها در داخل عراق و ایران آماده شده که ۹۲ کاربر در منذریه عراق نیز برای پذیرش زائران در گیت ها حضور دارند و با توجه به زمان اربعین سه پیمانکار در طرف عراقی مشغول آماده سازی و نصب سایبان ها، نصب گیت ها و احداث زیرساخت هااست که هم اکنون ۸۰ درصد تا پنجشنبه هفته جاری وضعیت گیت ها نیز نهایی می شود تا زوار بتوانند با سلامت عبور کنند.

کرمی افزود: هم اکنون ۱۲ هزار متر مربع سایبان نیز احداث شده و تمامی سرویس های بهداشتی نیز تکمیل و سایبان ها به مه پاش و جت فن و روشنایی تجهیز شده و زوار اگر در زیرسایبان ها ایستایی داشته باشند گرما مشکلی برای آن ها ایجاد نکند ضمن اینکه آبسردکن ها نیز در مجموعه پایانه ها نصب شده و آب بسته بندی نیز با هماهنگی موکب ها و امور آب توزیع می شود.

وی گفت: همچنین سیستم سرمایشی مجموعه پایانه به روز شده و ما آمادگی لازم را برای پذیرش هر تعداد از زوار را در هر سطحی انجام می دهیم و اکنون وضعیت مطلوبی ازنظر زیرساخت ها داریم امیدواریم با مجموعه تلاش های صورت گرفته میزبان خوبی برای زائران باشیم.

او گفت: اکنون میانگین روزانه بیش از ۲ هزار عبور داریم و با توجه به زیرساخت ها موجود ما در صورت حضور ۲۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار زائر نیز به صورت روزانه می توانیم خدمات لازم را به آن ها ارائه دهیم.

به گزارش ایرنا قصرشیرین در غرب کرمانشاه افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا دارد.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصر شیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha