رئیس سازمان مدیریت بحران کشور: در مقابله با مخاطرات چند سال اخیر موفق بوده ایم

تبریز - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در مقابله با مخاطرات چند سال اخیر موفق بوده ایم و نمره قابل قبولی در مقایسه با دیگر کشورهای جهان کسب کرده ایم.

به گزارش ایرنا، «محمدحسن نامی» روز سه شنبه در همایش فصلی مدیران کل مدیریت بحران کشور در تبریز با بیان اینکه عملکرد این سازمان در مواجهه با مخاطرات قابل قبول است، افزود: تجربه پدر علم است و در اینجا جمع شده ایم تا از تجربیات گذشته برای عملکردی بهتر در آینده استفاده کنیم.

وی بر اصل پیشگیری در مدیریت بحران اشاره کرد و گفت: روح حاکم بر قوانین مدیریت بحران، پیشگیری و حفظ آمادگی برای مقابله با بحران هاست و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

یکی از سازمان هایی که حتما باید هوشمندسازی شود سازمان هواشناسی است، این سازمان با کمبود ۳۳ دستگاه رادار مواجه است در حالی که اطلاعات این سازمان باید در لحظه و فوری در اختیار مدیریت بحران و دیگر دستگاه ها قرار گیرد.

وی به وسعت و پراکندگی شهرها و روستاهای کشور اشاره کرد و افزود: ۳۱ استان، ۴۷۱ شهرستان، بیش از ۱۴۰۰ شهر و نزدیک به ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار، می طلبد تا همواره آماده باشیم و اقدامات لازم را برای کاهش اثرات و تلفات بلایای طبیعی و غیرطبیعی انجام داده و پیشگیری کنیم.

نامی با بیان اینکه جهان امروز با ۳۴ نوع چالش بزرگ روبروست که مهم ترین آنها در شرایط فعلی، تغییر اقلیم، کمبود آب و بیابان زایی است که هر سه این موارد می تواند در آینده مخاطراتی را به دنبال داشته باشد.

وی اضافه کرد: بیابان زایی که در اثر آن گرد و غبار و ریزگردها زیاد می شوند امروزه سلامت مردم را تهدید می کند از این رو راهی جز حفظ فضای سبز موجود و توسعه آن نداریم و کاشت یک میلیارد نهال در همین راستاست.

نامی گفت: از ۶۴ مخاطره ای که امروز در جهان شناخته شده ۴۴ مورد در ایران روی داده است و همین امر، ضرورت حفظ آمادگی، پیشگیری و بازسازی و بازتوانی را در کشور دوچندان کرده است.

وی به آتش سوزی جنگل ها در نقاط مختلف از جمله کانادا، یونان، آمریکا، استرالیا و برزیل اشاره کرد و گفت: در سالجاری میلادی بیش از ۴۹ میلیون هکتار جنگل در نقاط مختلف دنیا سوخته است و این زنگ خطری برای دنیاست.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بر هوشمند سازی کارها در مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: یکی از سازمان هایی که حتما باید هوشمندسازی شود سازمان هواشناسی است، این سازمان با کمبود ۳۳ دستگاه رادار مواجه است در حالی که اطلاعات این سازمان باید در لحظه و فوری در اختیار مدیریت بحران و دیگر دستگاه ها قرار گیرد.

نامی ادامه داد: پایش لحظه ای سرزمینی باید در مدیریت بحران کل کشور فعال شود تا مسوولان هر لحظه بتوانند همه نقاط را رصد و در صورت وقوع بحران، بلافاصله دستورات لازم را صادر کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور: در مقابله با مخاطرات چند سال اخیر موفق بوده ایم

جنس بحران ها تغییر کرده است

نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی نیز در این همایش با بیان اینکه جنس بحران ها در جامعه امروزی تغییر کرده است، گفت: امروز در شیوه حکمرانی دچار مشکل هستیم و کارهایی می کنیم که با عقل سازگاری ندارد.

«علی علیزاده» اضافه کرد: مدیریت بحران نباید منتظر سیل، زلزله و سایر بلایای طبیعی باشد بلکه باید شیوه های جدید حکمرانی را که کشور به آن نیاز دارد مطرح کند تا از سوی بالادستی ها، به برنامه و سیاست تبدیل شود.

وی به روند تشکیل مدیریت بحران کشور اشاره کرد و گفت: اوایل دهه هشتاد ستاد بحران کشور در اتاقی در وزارت کشور خلاصه می شد اما امروز شاهدیم شاکله سازمان شکل گرفته و در تمامی استان ها مدیریت دارد.

وی ادامه داد: به این سازمان به شدت نیاز داریم و حاکمیت نیز به این جمع بندی رسیده است زیرا که در نبود این سازمان، هزینه های چندین برابری برای کشور تحمیل شده است.

علیزاده با بیان اینکه کشورمان بحران خیز و حادثه خیز است، گفت: مدیرت بحران برای به نتیجه رسیدن برنامه هایش باید افکار عمومی را همراه کند و لازمه این امر تشکیل قرارگاه رسانه ای است.

وی گفت: همراه کردن رسانه ها در مواقع بحران جزو سخت ترین کارهاست اما اگر ستاد به این قرارگاه مجهز شود و افراد آموزش دیده داشته باشد می تواند در حادثه ها، افکار عمومی را همراه خود و بحران را مدیریت کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha