امام جمعه اردبیل: حماسه مرزداران شهید سوم شهریور بیله‌سوار باید در کتب درسی گنجانده شود

اردبیل - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: رشادت و حماسه‌آفرینی شهدای مرزدار سوم شهریور سال ۱۳۲۰ بیله‌سوار مغان باید در کتب درسی گنجانده شود.

به گزارش ایرنا ، آیت‌الله سیدحسن عاملی جمعه شب در مراسم گرامیداشت و یاد و خاطره شهدای سوم شهریور ۱۳۲۰ بیله‌سوار با اشاره به این که مادران عشایر روحیه حماسی

دارند ، اظهار کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی درباره رشادت و ایثار شهدای سوم شهریور بیله‌سوار غفلت و کم‌کاری شده بود ولی نظام جمهوری اسلامی فریضه گرامیداشت یاد و خاطره شهدا را احیا کرد و ما همیشه به مرزداران و مرزبانان خود افتخار می‌کنیم.

وی با اشاره به اجرای تئاتر حماسه شهدای سوم شهریور ۱۳۲۰ بیله‌سوار خاطرنشان کرد: تئاتری که با نام ۱۳۲۰ امروز به روی صحنه رفت باید به‌صورت فیلم از رسانه‌های ملی پخش شود و ما عرق ملی خود را به جهانیان نشان دهیم.

امام جمعه اردبیل: حماسه مرزداران شهید سوم شهریور بیله‌سوار باید در کتب درسی گنجانده شود

امام جمعه اردبیل تصریح کرد: سرگذشت و حماسه‌هایی که توسط سربازان گمنام ایران در بیله‌سوار ، خداآفرین و جلفا اتفاق افتاده باید در کتاب‌های درسی گنجانده شود تا برای آیندگان و نسل امروز سرمشق شده و این مرزداری‌ها و ایثارها جادودانه شود.

آیت‌الله عاملی شهدای سوم شهریور ۱۳۲۰ بیله‌سوار را سند زنده مقاومت مرزداران بیله‌سوار در مقابل مهاجمان خواند و گفت: دفاع از کیان ایران اسلامی برای تک تک مردم ایران یک وظیفه است و در این میان مرزبان‌ها در صف اول قرار دارند.

امام جمعه اردبیل: حماسه مرزداران شهید سوم شهریور بیله‌سوار باید در کتب درسی گنجانده شود

وی با اشاره به اینکه مرزبانان به‌طور شبانه‌روزی برای دفاع از خاک ایران اسلامی در تلاش هستند و تلاش‌ها و جانفشانی‌های مرزبانان میهن اسلامی دارای ارزش و اجر معنوی بسیاری است ، گفت: دفاع از کیان اسلامی ارزشی والا است.

امام جمعه اردبیل درخصوص منطقه آزاد تجاری اردبیل هم گفت: اولویت اصلی منطقه آزاد تجاری شهرستانی است که گمرک و پایانه مرزی دارد و قطعا بیله‌سوار مغان نقطه اصلی این منطقه آزاد تجاری است.

وی با بیان این که آینده شهرستان بیله‌سوار در این حوزه از لحاظ اقتصادی روشن است، افزود: با توجه به تحریم‌ها و مشکلات فعلی می‌توان از طریق استان اردبیل و شهرستان بیله‌سوار به بازارهای روسیه راه یافته و محصولات خود را به آنجا صادر کنیم.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل تصریح کرد: هر گونه موانعی که در حوزه سرمایه‌گذاری در جای جای استان وجود دارد شخصا آماده کمک هستم تا در راستای حمایت از تولید و اشتغال شخصا آستین بالا زده و اگر مشکلاتی در حوزه‌های آب ، برق ، گاز ، راه ، تلفن و سایر زیرساخت‌ها وجود دارد را حل کنم تا بحث سرمایه‌گذاری در این مناطق افزایش یابد.

آیت‌الله عاملی همچنین با اشاره به بحران آب به‌ویژه در مناطق شمالی استان اردبیل و شهرستان‌های واقع در بخش کشاورزی آن که از ۲ سال پیش با آن روبرو هستند ، ادامه داد: این مشکلات را اخیرا در محضر مقام معظم رهبری مطرح کردم و از مسئولان نیز می‌خواهم با توسعه و ترویج آبیاری قطره‌ای در مزارع ، مدیریت عادلانه آب را مدنظر قرار دهند.

به گزارش ایرنا، مزار شهدای گمنام سوم شهریور ۱۳۲۰ اکنون در جنب مدرسه قدیمی امام خمینی (ره) بیله‌سوار به شهدایی که در حمله قشون روس به شهادت رسیدند، مربوط بوده و نماد مقاومت دلاور مردان این مرز و بوم در برابر بیگانگان است.

در سحرگاه روز ۲۵ اوت ۱۹۴۱ میلادی برابر با سوم شهریور ۱۳۲۰ شمسی، درست ۱۱ روز بعد از انتشار منشور آتلانتیک که در آن چرچیل و روزولت آزادی استقلال و حق تعیین سرنوشت را برای کلیه ملل جهان به رسمیت شناخته بودند، کشور بی طرف ایران از شمال و جنوب مورد تجاوز قرار گرفت و نیروهای شوروی و انگلستان با توسل به همان شیوه‌هایی که به دشمنان خود نسبت می‌دادند، به ایران حمله کردند.

نیروهای روسیه در آن تاریخ از چندین نقطه شمالی ایران از جمله جلفا، خداآفرین، بیله‌سوار، گرمی، آستارا و نمین به خاک ایران وارد شده و شهرهای شمالی ایران را به اشغال خود درآوردند ولی این حمله اشغالگران بدون دفاع هم نماند و سربازان این خاک در جای جای نقاط مرزی این سرزمین به مقابله برخاستند.

فجیع‌ترین جنایت نیروهای شوروی در حمله به ایران در سوم شهریور ۱۳۲۰ در شهرستان بیله‌سوار مغان رخ داد به طوری که در جریان این حمله نابرابر، همه سربازان مستقر در بیله‎‌سوار تا آخرین نفس جنگیده و در راه میهن به شهادت رسیدند و در پی حمله متجاوزان قوی روس و ارتش شوروی، تعدادی از اهالی بیگناه شهر نیز جان خود را از دست دادند.

پس از حمله قوای اتحاد جماهیر شوروی، مردم غیور شمال استان اردبیل به همراه سربازان تا ظهر در مقابل حمله متجاوزان ایستادگی کرده اما به علت نبود امکانات و تعداد کم سربازان مستقر در مرز، شهر بیله‌سوار سقوط می‌کند و قشون بیگانه این شهر را به اشغال خود در می‌آورد.

سه روز بعد از اشغال بیله‌سوار مغان یعنی در روز ششم شهریور ۱۳۲۰ مردم بیله سوار در جنوب شرقی پاسگاه نزدیک مرز، اجساد ۳۵ مرزدار شهید را دفن می‌کنند که امروزه محل دفن این سربازان "گلزار شهدای گمنام و مرزدار" نامگذاری و این تاریخ به نام روز بیله‌سوار نامگذاری شده است و اکنون با گذشت ۸۰ سال هنوز هم خانواده‌های سربازان برای زیارت مزار شهدای خود به بیله‌سوار می‌آیند.

اهالی منطقه و مردم شهرستان بیله‌سوار نیز روزهای پنجشنبه هر هفته به‌ویژه در سالروز این حادثه غمبار، با غبارروبی و زیارت مزار شهدا، یاد و خاطره سربازان سرافراز وطن را گرامی می‎‌دارند.

بیله‌سوار مغان در شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha