به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی،" امیر رشیدی" روز شنبه در کارگاه آموزش سقط جنین در یاسوج اظهار کرد: مقابله باسقط جنین مقارن با سیاست های جوانی جمعیت برجسته شد که بررسی ها نشان میدهد آگاهی بخشی به خانوادهها در این رابطه آنها را از اقدام به سقط جنین باز میدارد و یا در خوشبینانه ترین حالت مردد میکند.
اگرچه این مسئول مرکز بهداشت استان به جزییات و عوامل سقط جنین های غیرمجاز در این کارگاه اشاره نکرد اما معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج پیش تر در این زمینه گفت: آمار دقیقی از سقط های عمدی و خودخواسته در دست نیست و انتظار می رود که آمار سقط در استان رو به افزایش باشد.
"محمد ملکزاده" با اشاره به انواع سقط ها گفت: سقط ها به سه گروه خودبخودی، پزشکی و جنایی دسته بندی می شوند و یکی از روشهای موثر در افزایش فرزندآوری کاهش سقط جنین است.
وی آمار سقط جنین در سامانه سیب در سه ماهه نخست سالجاری در استان را ۲۶۹ مورد برشمرد و تاکید کرد: با کاهش فرزندآوری، رشد جمعیت کشور با مشکلات زیادی مواجه می شود.
پیش تر «انسیه خزعلی» معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، آمار غیررسمی سقط جنین در کشور را سالانه ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار مورد عنوان کرد و گفت: یکی از برنامههای دولت این است که تا جایی که میتواند با کار فرهنگی از سقط جنین جلوگیری کند.
زنان نابارور کهگیلویه و بویراحمد ۲۰ هزار نفر است
رشیدی با اشاره به جمعیت زنان نابارور استان گفت: جمعیت زنان نابارور استان ۲۰ هزار نفر است که اگر 2 هزار مورد آنها درمان شود هدفگذاری افزایش ۶۰۰ تولد محقق میشود.
۲۰ درصد درمانهای ناباروری منجر به نتیجه میرسد این درحالی است که در پوشش بیمه سلامت استان در حوزه نازایی با چالش ها و کمبودهایی مواجه هستیم و نیازمندچاره جویی است.
وی یادآور شد: پارسال در استان ۱۰ هزار تولد به ثبت رسیده و اگر بتوانیم یک تولد را یک دهم که عدد بالایی است افزایش دادیم باید آن را از سطح خانههای بهداشت برنامه ریزی کنیم .
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با اشار به نقش مشاوره ناباروری، مشاوره حین ازدواج، ازدواج به موقع در افزایش باروری یادآور شد: با این اقدامات تاکنون درزمینه افزایش جمعیت موفقیتی حاصل نشده چرا که صرفا به برگزاری جلسات بسنده کردیم و میدانی کار انجام نشده است.
رشیدی تصریح کرد: برای جوانی جمعیت و افزایش باروری نیازمند عملیاتی کردن برنامههای حوزه جوانی جمعیت هستیم.
وی یادآور شد: در کهگیلویه و بویراحمد به ازای هر چهار هزار نفر چهار مرگ، ۱۴ تولد، ۸.۱ مورد ازدواج و ۲.۱ طلاق صورت میگیرد که از هر چهار ازدواج یک مورد هم به طلاق میانجامد.
نظر شما