به گزارش ایرنا از روسیاالیوم، رسانه های سودانی روز شنبه به نقل برخی منابع اعلام کردند که «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش، تلاش هایی را برای تشکیل کابینه اضطراری آغاز کرده است.
این منابع افزودند: فرمانده ارتش در جریان بازدید از مقرهای نظامی داخل و خارج پایتخت، مشورت هایی را با فرماندهان نظامی و سیاسی برای تشکیل کابینه اضطراری برای پیشبرد و اداره امور کشور انجام داده است.
از سوی دیگر «یاسر عرمان» از رهبران نیروهای «آزادی و تغییر» گفت: تشکیل کابینه پیشبرد امور در ژورتسودان در شرق کشور به طولانی شدن جنگ منجر می شود.
«جان گادفری» سفیر آمریکا در سودان نیز اعلام کرد که طرف های درگیر در سودان شایسته تشکیل حکومت نیستند و خواستار پایان درگیری ها و انتقال قدرت به یک حکومت غیرنظامی شد.
مشاور فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع سودان نیز گفت: خروج البرهان از مقر فرماندهی کل ارتش، فرار از میدان و پیروزی نیروهای پشتیبانی سریع است.
«مصطفی محمد ابراهیم» اضافه کرد: البرهان دو گزینه بیشتر نداشت یا باید کشته می شد یا فرار می کرد و او تصمیم گرفت از خارطوم خارج شود و جان خود را نجات دهد.
در صحنه میدانی نیز درگیری ها میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع در خارطوم و ام درمان ادامه دارد.
پرواز گسترده جنگنده های سودانی با واکنش پدافند هوایی نیروهای پشتیبانی سریع روبرو شد و این نیروها نیز با موشک مواضع ارتش را در «ام درمان» هدف قراردادند.
ارتش سودان اعلام کرد که بر اثر موشکباران بی هدف ام درمان، هفت شهروند غیرنظامی در منطقه «ام بده» کشته شده اند.
درگیریهای مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفتوگوها ثمری نداشته است.
تاکنون چندین بار در سودان با وساطت بینالمللی آتشبس اعلام شده اما طرفهای درگیر به طور مداوم آن را نقض کردهاند.
این درگیریها که در مناطق جداگانه سودان که بیشتر آنها در خارطوم متمرکز شده، ادامه دارد و صدها غیرنظامی کشته یا زخمی شدهاند.
اختلافات بین عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده ارتش سودان و محمد حمدان دقلو فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع پس از امضای «توافقنامه چارچوب» برای ایجاد دوره انتقالی و انتقال قدرت به غیرنظامیان علنی شد.
دقلو پس از درخواست ارتش برای ادغام نیروهای واکنش در نیروهای مسلح، ارتش سودان را به برنامهریزی برای ابقا در قدرت و عدم واگذاری قدرت به غیرنظامیان متهم کرد، این در حالی است که ارتش تحرکات نیروهای واکنش سریع را یک شورش علیه دولت انتقالی خواند.
از زمان آغاز جنگ میان نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) و نیروهای مسلح سودان (SAF) در ۱۵ آوریل، به ویژه در خارطوم و ایالت دارفور، هزاران نفر کشته و بیش از ۴ میلیون نفر آواره شدهاند.
به گفته سازمان ملل متحد، از زمان آغاز جنگ در سودان بیش از چهار ماه پیش، ۱۹ امدادگر کشته شدهاند. این نهاد بین المللی در ادامه گفت که دهها انبار و دیگر امکانات بشردوستانه سازمان ملل غارت شده است.
نظر شما