محسن حاج عابدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اجرای طرحهای گوناگون پیشرفته در صنعت کشاورزی زمانی که اراضی خرد است بسیار سخت خواهد بود، لذا باید تا حد ممکن از قطعه قطعه شدن مزارع جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: یکپارچهسازی اراضی نیازمند فرهنگ سازی است تا مالکان مزارع را به صورت کامل حفظ کنند و تغییر کاربری ندهند.
رییس سازمان تعاون روستایی اصفهان افزود: وقتی یک زمین کشاورزی بزرگ به صورت خرد شده است نمیتوان از ماشین آلات و تجهیزات مناسب در آن بهره برد و یا سامانه های پیشرفته آبیاری را در آن تعبیه کرد.
حاج عابدی اضافه کرد: برای مثال یک شرکت سهامی فعال در گلپایگان با تحت پوشش داشتن سه هزار و ٢٠٠ هکتار اراضی و ۱۳۵ سهامدار متشکل از ٣۴ درصد سهم دولت و ۶۶ درصد سهم اعضا به دلیل مدیریت یکپارچه و بهره بردن از روش های جدید آبیاری در زمینه تولید بسیار موفق عمل کرده است.
وی خاطرنشان کرد: اینگونه مجموعهها میتوانند الگوی مناسبی برای سایر نقاط استان باشند تا بتوانیم از مجموعههای یکپارچه برای توسعه هرچه بیشتر کشاورزی و افزایش انواع محصولات سود ببریم.
به گزارش ایرنا، ۴۵۸ تشکل روستایی متشکل از ۳۰۰ هزار خانوار روستایی در اصفهان فعالیت دارند.
استان اصفهان با ۵۶۸ هزار هکتار اراضی و همچنین شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات را دارد بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی بادام و گردو و در مناطق معتدل و سرد انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی قابلکشت استان اصفهان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سالهای نرمال از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حُبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص مییابد.
تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تُن و مجموع اراضی باغی استان نیز حدود ۸۵ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تُن برآورد میشود.
نظر شما