به گزارش خبرنگار ایرنا، هفتمین مرحله اردوی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی ترکمنستان با مدیریت فنی رضا یزدانی، دارنده ۲ مدال طلا و ۲ برنز جهان در تهران آغاز شد و کشتیگیران ترکمنستانی خود را برای حضور پر قدرت در بازیهای آسیایی هانگژو و پیکارهای جهانی ۲۰۲۳ صربستان آماده خواهند کرد.
هادی حبیبی، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد امید و بزرگسالان ترکمنستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: از روزی که کار را در ترکمنستان آغاز کردیم برنامههای تمرینی متنوع و منسجمی در دستور کار ما قرار گرفت، برگزاری اردو در کشورهای همسایه یکی از برنامههای تدوین شده ما بود و در همین راستا نیز اردوی تیمهای کشتی ترکمنستان در ساری و تهران در حال برگزاری است.
وی تصریح کرد: طبق برنامه فرنگیکاران در کمپ تیمهای ملی کشتی و آزادکاران در کمپ تمرینی سالاردره در شهر ساری تمرینات خود را زیر نظر کادر فنی با جدیت دنبال خواهند کرد.
حبیبی در پاسخ به این سوال که آیا در بازیهای آسیایی و جهانی کشتی گیران ترکمنستانی شانس رسیدن به مدال را خواهند داشت، گفت: بدون شک هدف کادر فنی حضور پر قدرت در این ۲ رویداد مهم است، کشتی ورزشی بی رکوردی است و هیچ چیز قابل پیشبینی نیست. تلاش ما این است که کشتیگیران ترکمن بهترین عملکرد را در راه رسیدن به مدال داشته باشند.
عنواندار کشتی آسیا خاطرنشان کرد: ذکر این مهم ضروری است که کشتی گیران ترکمن هنوز با شرایط ایده آل فاصله دارند، اما روز به روز بهتر میشوند و به طور حتم با سپری شدن زمان و اجرای برنامههای از پیش تدوین شده حداقل در آسیا میتوانیم حرفهایی برای گفتن داشته باشیم.
رقابتهای کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان ۲۰۲۳ از ۲۵ شهریور تا ۲ مهر به میزبانی بلگراد پایتخت صربستان برگزار میشود و بلافاصله پس از این رویداد و از ۱۲ مهر مسابقات کشتی در بازیهای آسیایی ۲۰۲۳ در چین آغاز خواهد شد.
رضا یزدانی، کاپیتان و قهرمان پیشین تیم ملی کشتی ایران اردیبهشت امسال به عنوان مدیر فنی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی ترکمنستان انتخاب شد.
یزدانی همچنین هادی حبیبی، محمود اسماعیلپور و اصغر بذری را به ترتیب به عنوان سرمربیان تیمهای ملی بزرگسالان، جوانان و نوجوانان ترکمنستان انتخاب کرد.
با این حال به باور صاحبنظران کشتی، حضور قهرمانان اسبق جهان از ایران اسلامی در کشورهای مختلف منطقه برای آموزش کشتی فرنگی و آزاد بسیار دارای اهمیت است چراکه علاوه بر اینکه فضای جدید تمرینی را این قهرمانان پیشکسوت برای آموزش کشتی تجربه خواهند کرد، درآمدی هم در دوران بازنشستگی از نصیبشان خواهد شد.
اما برخی دیگر از صاحبنظران ورزشی هم می گویند که امثال رضا یزدانی که در مسابقات جهانی و آسیایی همواره برای کشورمان خوش درخشیدند و مدال های رنگارنگی را کسب کردند و همچنین در سال های گذشته در کسوت مربی در لیگ کشتی هم خوش درخشیدند، چرا نباید از ظرفیت آنان برای آموزش کشتی گیران داخلی استفاده شود و باید به کشورهای منطقه برای آموزش کشتی گیران رهسپار شوند.
پیشتر کمیل قاسمی دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن به عنوان سرمربی تیم ملی کامبوج انتخاب شده بود و اکنون در این کشور مشغول فعالیت حرفه ای کشتی است.
رضا یزدانی دارنده مدال طلای جهان و بازیهای آسیایی، در سال های اخیر به عنوان سرمربی تیمهای لیگ برتری کشتی به عرصه حرفهای بازگشت.
رضا یزدانی ۲ مدال طلا در رقابتهای جهانی ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ و ۲ برنز قهرمانی جهان، سه نشان طلای بازیهای آسیایی ۲۰۰۶، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ را در کارنامه دارد. وی در دوره حرفهای خود در اوزان ۸۴، ۹۶ و ۹۷ کیلوگرم کشتی آزاد فعالیت داشت.
پلنگ جویبار تا ۱۳۹۹ در ترکیب تیم ملی حضور داشت و توانست در عرصه بینالمللی مدالهای ارزشمندی را برای کشورمان به ارمغان بیاورد.
نظر شما