رئیس جمهوری کره جنوبی: همکاری های سئول، پکن و توکیو باید احیا شود

تهران - ایرنا - رئیس جمهوری کره جنوبی امروز و در آستانه سفر به اندونزی و هند برای شرکت در نشست سران "آسه آن به اضافه سه"(شامل کشورهای عضو اتحادیه آسه آن به اضافه چین، ژاپن و کره جنوبی) و گروه ۲۰، اعلام کرد در نشست "آسه آن" تمام تلاش خود را برای احیا روابط سئول، توکیو و پکن انجام خواهد داد.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه کوریا تایمز، یون سوک یول امروز سه شنبه عازم جاکارتا پایتخت اندونزی شد تا در نشست آسه آن شرکت کند. او هفت روز دیگر برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ به هند سفر خواهد کرد. وی قرار است در چندین نشست با حضور اعضای آسه آن و سران چین و ژاپن شرکت کند. رئیس جمهوری کره جنوبی در نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا(آسه آن) تلاش می کند تا همکاری سئول، پکن و توکیو به حالت اولیه خود بازگردد.

یون سوک یول در مصاحبه با روزنامه کمپس اندونزی گفت همکاری های کره جنوبی چین و ژاپن باید به حالت اولیه خود باز گردد. در صورت بهبود روابط این سه کشور آسیای شمال شرقی، طرح همکاری "آسه آن بعلاوه سه" پویایی بیشتری خواهد داشت و "مرکزیت آسه آن" بیشتر خواهد شد.

یون سوک یول در سفر خود به اندونزی قرار است در اجلاس "آسه آن به اضافه سه" شرکت کند. سران کشورهای عضو آسه آن به علاوه یون سوک یول، فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن و لی چیانگ نخست وزیر چین در این نشست حضور دارند.

یون سوک سول افزود صلح و پایداری منطقه هند – آرام با صلح و پیداری جوامع بین الملل رابطه ای مستقیم دارد. تحریکات روزافزون هسته ای و موشکی کره شمالی درحال تبدیل شدن به تهدیدات محسوسی برای اعضای آسه آن است. در چنین زمانی لازم است که کره جنوبی و آسه آن با یکدیگر متحد شوند، قاطعانه به این مسئله واکنش نشان دهند و برای خلع سلاح کردن کره شمالی همکاری نزدیکی داشته باشند.

همکاری های سه جانبه کره جنوبی، ژاپن و چین در ماه های اخیر کاهش یافته است زیرا سئول و توکیو در پی افزایش روابط خود با آمریکا بودند. همکاری های سئول، واشنگتن و توکیو در نشست روز ۱۸ اوت در کمپ دیوید آمریکا گسترش یافت.

بنابراین، یکی از ماموریت های یون سوک یول در سفر دیپلماتیک خود متقاعد کردن چین و آسه آن درباره این است که روابط سه جانبه سئول، واشنگتن و توکیو، چین یا کشور دیگری را هدف نمی گیرد بلکه هدف از این اقدام ایجاد صلح و پایداری در منطقه هند – آرام است.

به گزارش ایرنا، چهل و دومین اجلاس اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا ۹ تا ۱۱ می ۲۰۲۳ در اندونزی با محوریت اهمیت آسه آن به عنوان مرکز رشد اقتصادی انجام شد.

اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا در سال ۱۹۶۷ تاسیس شد و کشورهای برونئی، کامبوج، اندونزی، لائوس، مالزی، میانمار، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام عضو آن هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha