«محمد نجفی» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به حجم بالای ورود زوار به شهر قصرشیرین ظرفیت ۱۰۱ هکتار پارکینگ ها با ظرفیت بیش از 80 هزار خودرو به صورت کامل تکمیل شده و در راستای خدمات دهی بهتر به زائران با هماهنگی هایی که صورت گرفته از ظرفیت زمینهای حاشیه جاده اصلی و منطقه آزاد تجاری نیز استفاده شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به سه برابر شدن حجم زایران بازگشتی از مرز خسروی ۹۰ درصد موکب ها در مسیر برگشت استقرار یافته اند و هم اکنون آمار زائران بازگشتی به کشور ۲ و نیم برابر تعداد زائرانی است که از مرز خسروی عازم کربلا می شوند.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین اضافه کرد: بیش از ۳۰ موکب از قصرشیرین تا مرز خسروی کار خدمات رسانی به زائران اربعین را برعهده دارند که در آستانه اربعین و با توجه به موج بازگشت و پیک و حجم زائران ورودی بیشتر مواکب از مسیر رفت به مسیر بازگشت زوار تغییر مکان دادهاند.
۲۵ درصد مواکب شرایط اسکان زایران را دارد
نجفی ادامه داد: با توجه به خستگی زائران در ۲۵ درصد مواکب شرایط اسکان و اطعام زوار فراهم شده و در هر وعده نیز بیش از ۱۵ هزار وعده غذا در قصرشیرین پخت و بین زائران توزیع می شود.
وی اضافه کرد: تاکنون بیش از ۷۶۵ هزار زائر از مرز خسروی تردد کرده اند و گشت های تعزیرات نیز بر روند قیمت ها به خصوص در بحث حمل و نقل نظارت می کنند.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین ادامه داد: در آستانه اربعین حسینی خروج زائران از مرز بدون هیچ گونه وقفه ای انجام می شود و هیچ مشکلی برای خروج و ورود زائران نداریم و هر زائری که به مرز مراجعه کند با کمترین زمان ممکن از این مرز می تواند به کربلا مشرف شود.
وی ادامه داد: خدمات رسانی به زائران تا بازگشت آخرین زائران توسط موکب ها انجام می شود و ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
نظر شما