به گزارش ایرنا، در متن پیام «محمدطیب صحرایی» آمده است: بسمالله الرحمن الرحیم «اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة» به فضل و توفیق الهی مراسم اربعین سال ۱۴۰۲ سید و سالار شهیدان با حضور میلیونی و شورانگیز خیل عاشقان و دلدادگان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در اوج عزّت، وحدت و درکمال امنیت و آرامش برگزار گردید.
در ادامه متن این پیام آمده است: بی شک میزبانی خالصانه مردم شریف استان کرمانشاه از بیش از یک میلیون زائر اعزامی از مرز بین المللی خسروی و بیش از سه و نیم میلیون زائر عبوری از شهرهای استان در کنار همکاری شایسته خادمین و دست اندرکاران کمیته های ۱۸ گانه ستاد اربعین استان و نیروهای امنیتی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش سرافراز، فرماندهی انتظامی استان، مرزبانی و نهادهای انقلابی و گروه های مردمی و جهادی منجر به رضایتمندی زائران حضرت سید الشهدا علیه السلام در اربعین ۱۴۰۲ شد.
استاندار کرمانشاه در ادامه پیام خود همچنین آورده است: آیین اربعین امسال و عبور ۲ برابری زائران عزیز، باعث تثبیت بیشتر جایگاه مرز خسروی در مناسبات و معادلات زیارتی و تجاری شد و با اتکال بر الطاف الهی روند احیای این مرز با قدرت ادامه خواهد یافت تا آثار و برکات خود را در پیشرفت پایدار و همه جانبه استان نشان دهد.
صحرایی اضافه کرد: بدینوسیله ضمن اعلام پایان عملیات اربعین ۱۴۰۲، از پیگیری ها و حمایت های روزانه وزیر کشور، رئیس ستاد مرکزی اربعین، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، عموم مردم فهیم و مهمان نواز استان و تلاش های موثر، متعهدانه و بی وقفه همه دست اندکاران این حماسه حسینی در برنامه ریزی، انسجام و هم افزایی کم نظیر در برگزاری این اجتماع بزرگ مردمی بخصوص در مرز بین المللی خسروی در پرتو رهنمودهای داهیانه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و سیاست های دولت قدردانی نموده و توفیق بیش از پیش و روزافزونتان را در مسیر اعتلای اسلام، کشور و خدمت به آحاد مردم عزیز از درگاه احدیت مسئلت می نماید.
حدود یک میلیون زایر امسال از مرز خسروی استان کرمانشاه برای شرکت در مراسم اربعین حسینی (ع) تردد کردند که نسبت به سال قبل بیش از ۲ برابر افزایش داشت.
خسروی نزدیکترین مسیر زائران ایرانی به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما