بیش از هشت هزار همدانی زیر پوشش برنامه‌های نهضت سوادآموزی قرار گرفتند

همدان-ایرنا- معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان گفت: جذب هشت هزار و ۱۰۰ نفر در استان برای شرکت در دوره‌های مختلف تحصیلی نهضت سوادآموزی با آغاز ثبت نام افراد محروم از نعمت سواد و کم سواد هدف گذاری شده‌است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، "منوچهر توسلی کیا" روز دوشنبه در جمع خبرنگاران از ابلاغ دستورالعمل کلاس گذاری و توزیع حجم دوره های سواد آموزی در بین شهرستان ها، نواحی و مناطق استان خبر داد و اظهار داشت: در سال تحصیلی جدید براساس ابلاغ سازمان نهضت سوادآموزی سه هزار و ۶۰۰ نفر در دوره سوادآموزی، ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در دوره انتقال و ۲ هزار نفر نیز در دروه تحکیم سواد شرکت خواهند کرد که می توان ۲۰ درصد از این حجم ابلاغی را برای ثبت نام افراد ۵۰ تا ۵۹ سال اختصاص داد.

وی با اشاره به حجم ابلاغی سال ۱۴۰۲ سازمان نهضت سوادآموزی به آموزش‌ و پرورش استان همدان افزود: معاونت سواد آموزی در نظر دارد با مشارکت دستگاه های عضو شورای پشتیبانی سوادآموزی و بهره گیری از تمام ظرفیت های درون و برون سازمانی نسبت به شناسایی، جذب و ثبت نام جامعه هدف اقدام کند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه کلاس گذاری دوره های سواد آموزی از اول شهریورماه آغاز و تا پایان آذرماه ادامه خواهد داشت گفت: شیوه کلاس گذاری در سال جاری نیز تلفیقی خواهد بود و در کنار آموزش های جاری، فعالیت‌های مکمل دیگری از جمله اجرای آموزش مهارت رایانه، طرح خواندن با خانواده، نماز کلید بهشت و حلقه های کتابخوانی نیز متناسب با دوره‌های سوادآموزی در سطح استان پیش بینی شده است.

بیش از هشت هزار همدانی زیر پوشش برنامه‌های نهضت سوادآموزی قرار گرفتند

توسلی کیا ادامه داد: طول دوره سواد ۴۰۰ تا ۵۵۰ ساعت و طول دوره انتقال ۸۰۰ ساعت است که بی سوادان و کم سوادان پس از گذراندن این دوره ها و موفقیت در آزمون‌های پایانی مدرک باسوادی خود را دریافت می‌کنند.

وی اظهار داشت: همچنین دارندگان مدرک سوادآموزی که قصد ادامه تحصیل ندارند می توانند با ثبت نام در دوره های تحکیم و گذراندن ۲۰۰ ساعت آموزش حضوری و غیرحضوری نسبت به تثبیت و ماندگاری سواد خود اقدام کنند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری در درجه اول «توسعه سواد» و درجه دوم «تعمیق سواد» مورد نظر بوده و نباید کار متوقف شود.

توسلی کیا ادامه داد: نرخ باسوادی استان در سال ۱۳۵۵ حدود ۴۸ درصد بود و طبق آخرین سرشماری سال ۱۳۹۵ این نرخ به ۹۵ درصد رسیده که نشان از جهش سواد و علم آموزی در همدان است.

وی ابراز امیدواری کرد: با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود شاهد ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های سوادآموزی در سال تحصیلی آینده باشیم.

بر اساس نتایج حاصل از سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، جمعیت استان همدان یک میلیون و ۷۳۸ هزار و ۲۳۴ نفر است که تعداد افراد بیسواد در استان حدود ۴۹ هزار نفر اعلام شده است و هم اکنون با آموزش‌های داده شده، مهاجرت و فوت، حدود ۱۶ هزار نفر بیسواد در استان پیش بینی می شود.

سازمان نهضت سواد آموزی در هفتم دی ۱۳۵۸ با فرمان امام خمینی(ره) تشکیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha