عادل پیغامی روز پنجشنبه در گفت و گویی تلفنی با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: در این دیدار که حجت الله عبدالملکی مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در آن حضور داشت راههای همکاری های مشترک اقتصادی بین منطقه آزاد قشم و مناطق آزاد قطر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به دارا بودن همسویی ها فراوان بین مناطق آزاد قشم و قطر، طرفین می توانند در زمینه های مختلف تجاری سرمایه گذاری های مشترک انجام دهند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: در این دیدار گفت و گوی های مفصلی با احمد بن محمد السید وزیر مشاور و رییس هیات مدیره سازمان مناطق آزاد قطر انجام شد.
پیغامی اضافه کرد: طرف قطری در این دیدار عنوان کرد در این جلسه می خواهیم به ظرفیت های اقتصادی مناطق آزاد ایران بپردازیم تا توافقنامه قبلی خود را احیا کنیم.
وی همچنین از اعلام آمادگی شیخ محمد بن حمد آل ثانی، مدیرعامل منطقه آزاد دوحه قطر برای سفر به جزیره قشم در آینده نزدیک خبر داد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: شب گذشته نیز با محمد الطواری نایب رییس اول اتاق بازرگانی قطر در خصوص نحوه سرمایه گذاری در منطقه آزاد قشم و افزایش صادرات و تجارت بین دو کشور دوست و هم پیمان گفت و گو شد.
وی افزود: در ادامه این دیدارها به منظور افزایش تعاملات تجاری و افزایش همکاری های مشترک ملاقات های نیز با شیخ فیصل رییس انجمن تجار قطر و شیخ احمد خلف از معدود تجار بزرگ این کشور انجام و در خصوص نحوه فعالیت و جایگاه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران و میزان اثرگذاری این مناطق در اقتصاد کشور توضیحاتی ارایه شد.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
نظر شما