خسرو شهبازی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این طرح مراحل کشت تا برداشت محصول زیر نظر کارشناسان جهادکشاورزی خواهد بود و علاوه بر یارانه بیمه محصول، کود مایع یارانه ای هم در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: برنامه ابلاغی برای کشت گندم آبی در سال زراعی جاری در حدود ۹۰ هزار هکتار و برای گندم دیم ۳۰۳ هزار و ۲۰۰ هکتار است.
وی اظهار کرد: ۱۱ هزار و ۱۵۷ تن بذر اصلاح شده گندم آبی و ۱۳ هزار و ۷۰۵ تن گندم دیم در طبقات پرورشی سه، مادری و گواهی شده تولید شده و آماده توزیع بین زارعان استان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: ارقام گندم آبی مورد استفاده زارعان در مزارع استان شامل رقم پیشگام، حیدری، حیران، میهن، زرینه و ارقام دیم نیز شامل ارقام باران، واران، صدرا، آذر ۲، هشترود، هما است.
شهبازی افزود: مهمترین عوامل در دستیابی به عملکرد مطلوب، استفاده از بذر اصلاح شده، رعایت تاریخ کشت، تراکم مناسب و تناوب زراعی، اجرای کشاورزی حفاظتی و تغذیه مناسب است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کود شیمیایی مورد نیاز کشت پاییزه در مراکز عرضه تامین شده است ادامه داد: کشاورزانی که تمایل به استفاده از کود همزمان با کشت محصول را داشته باشند، میتوانند آن را از مراکز خریداری کنند.
کلزا نخستین محصول کشت شده پاییزه در آذربایجان غربی است
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: طبق الگو و پیشنهادات محققان بخش کشاورزی استان کشت پاییزه با کاشت دانه روغنی کلزا در مزارع استان آغاز شد و پنجم مهرماه به پایان رسید.
شهبازی فزود: کاشت این دانه روغنی بر مبنای الگوی کشت تدوین شده و امسال بیش از پنج هزار هکتار سطح ابلاغی برای کشت کلزا است.
وی اضافه کرد: در صدد هستیم بعد از تحقق الگوی کشت و سطح ابلاغی در صورت تامین آب، سطح زیر کشت کلزای استان را به ۱۵ هزار هکتار افزایش دهیم.
وی اظهار کرد: شهرستان های نقده، پلدشت، بوکان و میاندوآب بالاترین میزان تولید این دانه روغنی را در استان به خود اختصاص دادهاند.
مطالعه بیشتر: ۱۴۶ هزار هکتار اراضی زراعی آذربایجان غربی زیر کشت گندم پاییزه رفت
وی ادامه داد: بهترین زمان کشت برای گندم آبی ۱۵ مهر تا ۱۵ آبان ماه و برای گندم آبی از اوایل مهر تا ۳۰ مهر ماه و قبل از وقوع بارندگیهای پاییزه است.
به گزارش ایرنا سالانه به طور میانگین بیش از ۶.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی استان در زیر بخش های مختلف زراعت، باغی، دامی و سایر بخشها تولید میشود که گندم بیشترین مقدار را به خود اختصاص دادهاست.
با آغاز فصل پاییز سال زراعی جدید نیز آغاز میشود.
این استان در ردیف استان های برتر کشور در تولید گندم و خرید بالای ۶۰۰ هزار تن آن در سالجاری است.
آذربایجان غربی دارای ۸۰۰ هزار زمین کشاورزی با ۲۳۰ هزار نفر بهره بردار است.
نظر شما