کنگره بین‌المللی فارماکولوژی در سمنان با تجلیل از ۲۵ پژوهشگر پایان یافت

سمنان - ایرنا - پنجمین کنگره بین‌المللی و بیست و ششمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران روز جمعه با تجلیل از ۲۵ پژوهشگر برتر در سالن همایش حکیم جرجانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این کنگره با حضور بیش از ۸۰۰ نفر از محققان و استادان برجسته داخلی و بیش از هفت کشور جهان از روز چهارشنبه در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان آغاز شده بود و در پایان جوایز مربوط به زنده‌یاد دکتر ناصر گیتی، ژیلا بهزادی و فرشته معتمدی از چهره‌های شاخص کشور در علوم فیزیولوژی و فارماکولوژی به پژوهشگران برار اعطا شد.

داروشناسی یا فارماکولوژی شاخه‌ای از داروسازی و زیست‌شناسی است که به مطالعه واکنش متقابل داروها بر جانداران می‌پردازد که منجر به ایجاد اثرات زیست‌شناختی این ترکیبات می‌شود. فیزیولوژی نیز یکی از شاخه‌های زیست‌شناسی است که به مطالعه اعمال حیاتی موجود زنده، اندام‌ها، بافت‌ها، سلول و عناصر آن می‌پردازد.

طبق بررسی‌ها برگزاری کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران دارای قدمت بیش از ۵۰ سال است و طبق بررسی‌ها اولین کنگره آبان ۱۳۴۵، دومین دوره ۱۳۵۱ و سپس به صورت منظم هر ۲ سال یکبار برگزار شده است.

۴۶ سمپوزیوم و سخنرانیِ هشت تا ۱۴ محقق در هر سمپوزیوم شاهکله پنجمین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران در سمنان بود و در مجموع ۳۰۰ سخنران که ۱۵ سخنران آن از استادان برجسته بین المللی بودند داشته‌های علمی خود را با پژوهشگران مهمان در این کنگره به اشتراک گذاشتند.

طبق گزارش‌ها حدود ۹۰۰ مقاله علمی شامل ۵۵۰ مقاله به صورت پوستر، ۳۴۳ مقاله به دبیرخانه پنجمین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از ۱۹ تا ۲۱ مهر ۱۴۰۲ ارایه شد که ۲۵ مقاله مربوط به دانشمندان خارجی بود.

شهرستان‌های سمنان، مهدیشهر، دامغان، سرخه، آرادان و گرمسار جزو مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی استان سمنان و شهرستان‌های شاهرود و میامی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هستند.

دانشگاه علوم پزشکی سمنان، بیش از سه هزار دانشجو دارد که یک رشته مقطع کاردانی، ۱۹ رشته مقطع کارشناسی، ۱۳ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۲ رشته مقطع دکتری تخصصی پژوهشی، سه رشته در مقطع دکتری حرفه‌ای، ۶ رشته دکتری در بخش تخصصی و ۶ رشته در بخش بالینی را شامل می شود.

این دانشگاه ۹ دانشکده، ۵۳ گروه آموزشی و ۶ بیمارستان و مراکز درمانی و آموزشی در شهرستان های سمنان، دامغان، گرمسار، مهدشهر، سرخه و آرادان را زیر پوشش دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha