سمنان تامین‌کننده ۸۵ درصد نیاز دارویی دامپزشکی کشور است

سمنان - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: ۱۵ شرکت این استان ۴۴۶ قلم انواع داروی دام و طیور معادل ۸۵ درصد نیاز کشور را تولید می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا حسینی روز دوشنبه در نشست با اصحاب رسانه افزود: سمنان از لحاظ تعداد کارخانه تولید داروهای دامپزشکی، رتبه دوم و از لحاظ تنوع دارویی، رتبه اول کشور را دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به دستاوردهای صادراتی تولیدات دارویی دامپزشکی در این استان، بیان کرد: ۵۰ تن دارو نیمه نخست امسال از استان سمنان به ۲ کشور صادر شد.

افزایش ۱۱ درصدی جوجه‌ریزی در نیمسال ۱۴۰۲

وی ادامه داد: ۵۰۱ واحد مرغداری با ظرفیت ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه در استان سمنان وجود دارد که ۱۵ میلیون جوجه ریزی نیمه نخست امسال انجام شد که گزارش‌ها نشان می‌دهد نیمه نخست امسال جوجه‌ریزی در مقایسه با سال گذشته افزایش ۱۱ درصدی دارد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته پنج‌کانون بیماری طیور در استان سمنان شناسایی شد، افزود:از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا این لحظه کانون بیماری گزارش نشد.

به گفته حسینی، ۱۲۶ دوره آموزشی به مدت چهار هزار و ۶۰۰ نفرروز برای آموزش دستورالعمل‌های بهداشتی پیشگیری از شیوع بیماری بین دام و طیور نیمه نخست امسال ارایه شد.

وی اضافه کرد: احیای واحد تولیدی راهبردی مکمل ویتامین معدنی با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال با اشتغال برای بیش از ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از جمله دستاوردهای اداره‌کل دامپزشکی استان سمنان در نیمه نخست امسال بود.

ارزآوری و صادرات محصولات دام و طیور از استان سمنان

وی با بیان اینکه صادرات دام زنده در زمان حاضر انجام نمی شود، یادآور شد: ۶ محصول دامی استان سمنان طی ۱۰۸ محموله صادر شد که شامل ۲ هزار و ۵۰ تن تخم‌مرغ به کشورهای عراق و عمان و لبنیات به کشورهای حوزه آسیای میانه و گرجستان، بود.

به گفته حسینی، صادرات محصولات دامی استان سمنان در نیمه نخست امسال منجر به ارزآوری پنج میلیون و ۲۰۰ هزار دلار شد و کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، عراق و افغانستان، اصلی ترین مقصدهای صادرات فرآورده‌های دامی استان سمنان هستند.

وی افزود: بالغ بر ۵۲ هزار راس دام سنگین و یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک در استان سمنان وجود دارد.

به گفته مدیرکل دامپزشکی استان سمنان هشت کانون بیماری دام در سه شهرستان استان نیمه نخست امسال گزارش شد و انجام واکسیناسیون در پیشگیری از افزایش شمار کانون‌های بیماری موثر بود.

حسینی با اشاره به برون‌سپاری خدمات درمانی، داروخانه‌ای و آزمایشگاهی، بیان کرد: ۱۲۳ مرکز درمانی و تشخیصی با اشتغالزایی برای ۱۶۰ نفر توسط بخش خصوصی ایجاد شد.

وی اضافه کرد: ۳۰ داروخانه دامپزشکی با رعایت توسعه متوازن برای ارایه خدمات به دامداران استان سمنان در نقاط مختلف کشور فعال است.

حسینی اظهار کرد: ۶ کشتارگاه دام شامل سه کشتارگاه صنعتی و سه کشتارگاه نیمه‌صنعتی و ۶ کشتارگاه طیور صنعتی در استان سمنان وجود دارد.

وی اضافه کرد: کشتارگاه دارای هزینه تجهیزاتی بالایی است و اکنون در قالب مناقصه، کشتارگاه‌ها از متولی‌گری شهرداری به اشخاص و بخش خصوصی واگذار می‌شود.

آمار کشتار دام و طیور امسال در استان سمنان

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: ۸۵ هزار و ۲۴۵ راس دام نیمه نخست امسال در کشتارگاه‌های استان سمنان کشتار و ۹ هزار و ۳۰۰ کیلوگرم گوشت به دلیل مشکل بهداشتی معدوم شد.

وی افزود: ۱۱ میلیون و ۲۵۸ هزار قطعه طیور نیمه نخست امسال در کشتارگاه‌های استان سمنان کشتار و بیش از ۶۵ هزار کیلوگرم گوشت مرغ غیربهداشتی معدوم شد.

وی ابراز کرد: ۷۴ هزار و ۶۶۴ کیلوگرم گوشت قرمز و گوشت مرغ ناسالم نیمه نخست امسال در استان سمنان معدوم شد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بیان کرد: نزدیک به یکهزار مرکز عرضه شامل قصابی، مرغ‌فروشی و فروشگاه در استان وجود دارد که دامپزشکی بر این مراکز نظارت دارد و ۷۳ مرکز متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.

شهروندان هرگونه موارد مشکوک و آلودگی در عرضه فرآورده‌های دامی و پروتئینی را می توانند با تماس با شماره تلفن ۱۵۱۲ سامانه ویژه دامپزشکی گزارش کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha