تعداد آثار ثبت ملی میراث ناملموس چهارمحال و بختیاری به ۱۰۳ اثر رسید

شهرکرد- ایرنا- معاون میراث‌ فرهنگی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: با ثبت سه اثر "مهارت پخت بُن‌توه"، "مهارت پخت کاچی شیر" و مهارت پخت "آش شنگ و مُچه" در نشست اخیر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، تعداد آثار ثبت ملی استان به ۱۰۳ اثر رسید.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، قدرت‌الله ولی‌زاده کاجی روز شنبه با اعلام این خبر اظهار داشت: "تعزیه در روستای چلیچه" شهرستان فارسان، مهارت "قفل‌سازی چالشتر" ، "آیین خیمه‌سوزان طاقانک"، "گیوه‌بافی" شهرکرد، "آیین چراغ‌بَران" در شهرکرد، "آیین چاق‌چاقو" شهر سامان، "چوب‌بازی در فرهنگ بختیاری"، "ترانه‌های مَشک‌زَنی" در فرهنگ بختیاری، مهارت "بافت چوقا" در فرهنگ بختیاری، "عروسک رقصان لیلی"و "قالی‌بافی چالشتر" تعدادی از آثار ناملموس ثبت ملی استان به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: "مال‌کَنون" (آغاز کوچ عشایر بختیاری)، "طلبون" روستای شوراب‌کبیر شهرستان سامان، "بهون‌بافی"؛ مهارت بافت سیاه چادر در بختیاری، "گلیم‌بافی"، بازی "الاخترو (الختر)"، بازی بومی محلی "کلاوروانک"، "شال‌بازی یا بندبازی"، "کلک‌سواری" در روستای گزستان شهرستان کوهرنگ، و مهارت سنتی "پخت گز" در بلداجی شهرستان بروجن از دیگر آثاری است که طی سال‌های گذشته جزو میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده است.

معاون میراث‌ فرهنگی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: همچنین فنون و مهارت ساخت "بایداق" و آیین‌های مربوط به آن در شهرستان بروجن، مهارت "پخت نان محلی کلگ بلوط" و "توچری" از مهم‌ترین آثار میراث‌فرهنگی ناملموس چهارمحال و بختیاری بوده که ثبت ملی شده است.

ولی‌زاده همچنین از ارائه پنج پرونده میراث فرهنگی ناملموس برای ثبت در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت:"نوروزنامه"، "رسم خین و چو"، "گُرز و تَش"، "مهارت بافت فرش اولاد" و "فنون بافت کُنرک" از استان به‌منظور ثبت در فهرست آثار میراث‌فرهنگی ناملموس ایران در دست اقدام قرار دارد.

وی تاکید کرد: این آثار در راستای حفظ و حراست از این میراث و آداب، رسوم و سنن به‌‎عنوان میراث‌فرهنگی ناملموس استان چهارمحال و بختیاری ثبت می‌شود.

به گزارش ایرنا، میراث‌فرهنگی ناملموس به‌معنی رفتارها، شیوه‌های ارائه، نمودها، دانش‌ها، مهارت‌ها و وسایل، اشیاء، مصنوعات دستی و فضاهای فرهنگی منطبق با آن‌ها است که جوامع، گروه‌ها و در برخی موارد افراد، آن‌ها را به‌عنوان بخشی از میراث‌فرهنگی خود می‌شناسند.

میراث‌فرهنگی ملموس شامل آثار و بناهای تاریخی و باستانی، تولیدات هنرهای‌ سنتی، چشم‌اندازهای طبیعی و بخشی از دارایی‌های فرهنگی است که یا در قالب یک محوطه باستانی و یا به‌عنوان اموال فرهنگی در موزه حفظ و نگهداری می‌شود.

چهارمحال و بختیاری دارای۱۲ شهرستان با یک میلیون نفر جمعیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha