به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود منطقی روز یکشنبه به مناسبت روز عصای سفید به خبرنگاران افزود: یکهزار و ۸۴۸ نابینا و کمبینا تحت پوشش بهزیستی استان سمنان قرار دارند و در حوزههای مختلف از خدمات متنوع این اداره کل بهرهمند هستند.
وی با اشاره به تعداد یکهزار و ۸۴۸ نفر زیر پوشش بهزیستی تحت عنوان کمبینا و نابینا، درباره وضعیت اشتغال این افراد، ابراز کرد: یکهزار و ۱۱۹ نفر بیکار محسوب می شوند، ۳۳۸ نفر شاغل و ۹۰ نفر از کارافتاده و ۹۴ نفر بازنشسته هستند.
وی به رویکرد بهزیستی برای نابینایان و کمبینایان در ۲ بخش توانمندسازی فردی و اجتماعی مدنظر اشاره و اضافه کرد: طرحهای توانمندسازی فردی به ویژه در بخش کمکتحصیلی زمینهساز ارتقای تحصیلی تا تحصیلات عالیه دانشگاهی آنها است.
منطقی خاطرنشان کرد: در بخش دیگر، تامین یا پرداخت مستقیم برای خرید وسایل کمکتوانبخشی برای نابینایان و کمبینایان هر ساله مدنظر است؛ به طوری که سال ۱۴۰۱ این اعتبار به میزان سه میلیارد ریال برای تامین لوازم کمکتوانبخشی نابینایان هزینه شد و پیشبینی اعتباری امسال ۱۰ میلیارد ریال است که نشان از افزایش بیش از سه برابری است.
به گفته وی، تامین کاغذ و لوح و قلم بریل، عصای نابینایان، ذرهبین، ساعت گویا، و دستگاه بریل برخی از این اقلام مورد نیاز فردی نابینایان و کمبینایان را شامل می شود و وسایلی است که نابینایان و کمبینایان در مسیر زندگی فردی نیاز دارند.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان با اشاره به خدمات این اداره کل در بخش زندگی اجتماعی، تاکید کرد: به همین منظور کتابخانه ویژه نابینایان و کمبینایان در شهرهای سمنان، شاهرود و دامغان فعال است.
وی ادامه داد: خرید یک دستگاه تایپ بریل برای این کتابخانه ها چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال هزینه داشت که برای کمک به ارتقای دانش فرهنگی و البته حضور آنها به منظور تقویت مشارکت آنان در عرصه اجتماعی ضرورت دارد.
به گفته منطقی، طرح ارتقای توانمندی، کمکهزینه ایاب و ذهاب و خدمات رفاهی، بخش دیگری از خدمات بهزیستی به این قشر بوده است.
وی با اشاره به اینکه برخی اقدام ها نیز از سوی جامعه برای تقویت مشارکت اجتماعی نابینایان و کمبینایان ضرورت دارد، افزود: مناسبسازی فضای جامعه برای کمبینایان و نابینایان پس از توانمندسازی فردی آنهایی که قصد ورود به جامعه را دارند بسیار اثرگذار است.
وی اضافه کرد: در این مسیر به ویژه دستگاه هایی که خدمات عمومی ارایه می کنند مانند شهرداری ها در مناسبسازی فضاهای عمومی مانند پیادهروها و معابر، دستگاه های اجرایی و به ویژه دانشگاه ها رسالت ویژه ای دارند و باید فضاهای عمومی و اداری مناسبی برای حضور آنان ایجاد کنند.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان افزود: نامناسب بودن فضاها عاملی برای محدودیت فعالیت و حضور این افراد است و رفع این مسایل و مشکلات اثرگذاری بسیار مطلوبی در روحیه فردی و اجتماعی این افراد دارد و نقشآفرینی عمومی برای کمک به مشارکت اجتماعی کمبینایان و نابینایان است.
سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۲ هزار و ۷۵۰ کودک سه تا ۶ سال در طرح سنجش بینایی مورد ارزیابی قرارگرفتند که یکهزار و ۱۵۷ کودک برای تشخیص تخصصی به مراکز معرفی شدند، ۶۴ کودک به چشمپزشک ارجاع شدند، ۶۷۱ کودک مبتلا به انواع اختلالات بینایی شناسایی و ۵۵ کودک مبتلا به آمبلیوپی تشخیصداده شدند.
از یکهزار و ۸۴۸ کمبینا و نابینای زیر پوشش بهزیستی یکهزار و ۳۸ نفر متاهل هستند و علت آسیب بینایی ۹۲۷ نفر مادرزادی است،
نظر شما