یحیی علیرضاپور روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا این میزان افزایش طی یکسال را اتفاقی "بینظیر" خواند و افزود: تلاشهای کارشناسان فنی و حرفهای و واحد مشاوره و پرورشی برای اطلاعرسانی در سالهای گذشته بویژه ۲ سال اخیر، نگرش خانوادهها و دانشآموزان برای انتخاب رشته تحصیلی تغییر کرده است.
وی ادامه داد: سال گذشته حدود ۳۷ درصد از دانشآموزان کلاس دهم در هنرستانهای فنی و رفهای و کار و دانش ثبت نام کردند که این میزان امسال به ۴۱درصد رسید.
رئیس اداره آموزش فنی و حرفهای و کاردانش آموزش و پرورش فارس ادامه داد: استقبال دانشآموزان از رشتههای هنرستانی امسال به گونهای بود که بویؤه در شهرهای بزرگ مانند شیراز، کازرون، آباده، مرودشت و جهرم، با تکمیل ظرفیت و استفاده از نوبت دوم توانستیم به این میزان تقاضا پاسخ دهیم.
علیرضاپور یادآور شد: فارس ۵۹ منطقه آمورش و پرورش دارد و با توجه به وسعت و پراکندگی این استان افزایش استقبال بینظیری از تحصیل در رشتههای فنی و کارودانش رخ داده است.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر ۷۰ هزار دانشآموز در پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم هنرستانهای فارس تحصیل میکنند که این رقم در سال گذشته ۶۳ هزار نفر بود.
لزوم چارهاندیشی برای جبران کمبود هنرستان در شهرهای بزرگ فارس
رئیس اداره آموزش فنی و حرفهای و کاردانش آموزش و پرورش فارس اظهار کرد: با توجه به برنامه هفتم توسعه در این زمینه، اشتغالزایی به عنوان خروجی تحصیل در هنرستانها و کمک به سیاستهای کلا کشور و تاکید مکرر رهبر معظم انقلاب بر مهارت آموزی و تغییر نگرش دانشآموزان در انتخاب این رشتهها چارهاندیشی برای افزایش هنرستانها و کارگاههای لازم، ضروری است.
وی با اشاره به نشست با استاندار و برنامهریزیهای انجام شده، هنرستانهای موجود کلانشهر شیراز پاسخگوی نیازهای دانشآموزان در سال آینده نیست و قرار است در هر یک از ناحیههای چهارگانه آموزش و پرورش فارس، یک هنرستان دخترانه و یک پسرانه راهاندازی شود.
علیرضاپور بیان کرد: هم اکنون نزدیک به ۴۰ درصد از دانشآموزان فارس در مدارس شیراز تحصیل میکنند که شهم بالایی است و اگر شهرهای بزرگ فسا، کازرون، لارستان و مرودشت را هم به آن بیفزاییم، ۷۵ درصد دانشآموزان استان در این شهرها یعنی ۱۰ منطقه از ۵۹ منطقه آموزش و پرورش فارس هستند.
وی با بیان اینکه فضای موجود پاسخگوی نیازها نیست، یادآور شد: در زمان حاضر ۶۹۴ هنرستان فنی و کار و دانش ذولتی و غیر دولتی در فارس فعال است و برای رفع نیازها در این زمینه خیران باید پای کار هنرستانها بیایند و کمک کنندو
رئیس اداره آموزش فنی و حرفهای و کاردانش آموزش و پرورش فارس اضافه کرد: هزینههای مصرفی کارگاههای فنی و حرفهای و کارودانش بالا است و تنها از عهده آموزش و پرورش برنمیآید، بنابراین همراهی دیگر بخشها و دستگاهها در این زمینه باید پیگیری شود.
نظر شما