۹ آبان ۱۴۰۲، ۸:۴۶
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 85273281
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

شوهرم میوه‌فروشی داشت اما حالا تولیدکننده قارچ هستیم

گرگان- ایرنا- توجه به تولید با ابزارهای موجود و تبدیل خانه به یک واحد تولیدی، یکی از مسیرهای رسیدن به رونق اقتصادی ، بهبود معیشت خانوار و تولید در واحدهای کارگاهی کوچک است ؛ همان کاری که «سعیده مرزن‌کلایی» به اتفاق همسر و فرزندش در زیرزمین خانه انجام داد و با سرمایه‌ای اندک حالا یکی از تولیدکنندگان قارچ در گلستان است.

به گزارش ایرنا، بهره‌گرفتن از آموزش فنی و حرفه‌ای یکی از مسیرهای اثبات‌شده تجربه‌اندوزی برای کسب زیر و بم‌های کارهای تخصصی و فنی است.

آدرس را می‌گیرم و در یکی از کوچه پس کوچه‌های گرگان روبروی یک خانه کوچک توقف می‌کنم. جایی که ایستاده‌ام با آدرسی که در دست دارم مطابقت دارد. زنگ خانه را می‌زنم و با استقبال خانم صاحبخانه وارد می‌شوم.

زیرزمین یک خانه است که با قفسه‌هایی به ارتفاع ۲ متر و عرض ۶۰ سانتیمتر شباهتی به بخشی از یک منزل ندارد.

سعیده مَرزن‌کلایی نگذاشت زمان زیادی را در تفکراتم غرق باشم . مرا به خود آورد و گفت: « دخترخاله‌ام مربی پرورش قارچ بود. یه بار که اومد خونه‌مون بهم پیشنهاد کرد برم دنبال پرورش قارچ . یه کم بهم توضیح داد و رفت.»

انگار تلنگر دخترخاله کافی بود تا سعیده خانم و همسرش پرورش قارچ را به عنوان یک گزینه جدی برای تامین درآمد جدی بگیرند و ابتدا برای کنجکاوی در کلاس قارچ فنی و حرفه‌ای شرکت کنند.

وی ادامه داد: اوایل، پرورش قارچ برای ما موضوع جدی نبود ولی کم کم به این نتیجه رسیدیم با توجه به فضای کافی که در خانه داریم می‌توانیم با هزینه اولیه معقول، درآمدی برای خودمان ایجاد کنیم.

مرزن‌کلایی گفت: پیش از این، همسرم مغازه میوه‌فروشی داشت اما قارچ که به مرحله تولید رسید و فروش ما رضایت بخش بود، مغازه را تعطیل کردیم و همه با هم به تولید قارچ پرداختیم.

شوهرم میوه‌فروشی داشت اما حالا تولیدکننده قارچ هستیم

این بانوی کارآفرین افزود: یک خانواده سه نفره هستیم که بخش زیادی از وقت روزانه خود را به پرورش قارچ، مطالعه و دیدن جزوه ها و فیلم‌های مرتبط می‌گذرانیم و می‌خواهیم به کارمان ابعاد گسترده‌تری بدهیم.

وی اظهار کرد: پرورش قارچ شغل بسیار خوب و با درآمد مناسب است و به دلیل نیاز به زمان کم برای رسیدگی به محصول، می تواند به عنوان شغل دوم کمک خرج خانواده باشد.

مرزن‌کلایی افزود: برای یک سالن قارچ خوب علاوه بر سرمایه اولیه و بستگی به متراژ باید کولر گازی ، تهویه ورودی و خروجی، دماسنج، حشره‌گیر و قفس تهیه کرد و با طراحی مناسب به دنبال تولید بود.

وی ادامه داد: به جوانان توصیه می‌کنم این کار را در گزینه‌های یادگیری خود بگذارند چراکه با داشتن سرمایه ای اندک می تواند درآمد زایی کرد .

شوهرم میوه‌فروشی داشت اما حالا تولیدکننده قارچ هستیم

وی اظهار داشت: هر وقت وارد سالن پرورش قارچ زیرزمین خانه می‌شوم خدا را هزاران بار شکر می‌کنم که توانسته ام با امکاناتی که دارم، درآمدی کسب و خرج زندگی خانواده را به همراه همسرم تامین کنم.

وی بیان کرد: روزهای اول با ۸۰ کیلو کمپوست قارچ کار تولید این محصول را شروع کردم اما کم کم این مقدار را افزایش دادم تا جایی که در دوره اخیر پنج تن کمپوست را در کارگاهم وارد مرحله تولید کردم.

این بانوی گرگانی گفت: زمینی با متراژ دویست متر دارم که اگر بتوانم آن زمین را به پرورش قارچ تبدیل کنم باعث اشتغال‌زایی افراد زیادی خواهد شد.

مَرزن‌کلایی افزود: در کنار آموزش فنی و حرفه‌ای حمایت مالی هم در رشد و توسعه خیلی از مشاغل تاثیرگذار است.

وی بیان کرد: یکی از مزیت های پرورش‌ قارچ آن است که برای فروش محصول مشکل زیادی وجود ندارد که این عامل، پشتگرمی مناسبی برای تولیدکنندگان تازه کار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha