به گزارش ایرنا، احداث سد چراغ ویس سقز که هدف از آن تامین آب شرب بلند مدت شهر سقز تا افق ۱۴۲۵ به میزان ۲۴ میلیون مترمکعب در سال است از سال ۱۳۸۹ شروع شد که در سفر رییس جمهور به بهره برداری می رسد.
همچنین مدول دوم تصفیهخانه شماره ۲ سقز از سد چراغ ویس نیز با ۲ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال هزینه با هدف تامین آب شهر سقز با افزایش ظرفیت ۴۰۰ لیتر به ۶۰۰ لیتر در ثانیه در این سفر به بهره برداری می رسد، این طرح آب شرب ۲۰۰ هزار نفر را تامین خواهد کرد.
حجم کل مخزن سد چراغ ویس در تراز نرمال ۵۸.۸۲ میلیون متر مکعب است که افزون بر تامین آب شرب، آب مورد نیاز حوزه صنعت و کشاورزی شهرستان را نیز تامین می کند همچنین پنج هزار هکتار اراضی پایاب سد به آبی تبدیل می شود و برای هزار و ۲۵۰ نفر اشتغال ایجاد می کند.
سد چراغ ویس با هسته رسی در فاصله ۱۷ کیلومتری جنوب غربی شهرستان سقز واقع شده است.
این سد در دهستان میرده قرار دارد و منبع آب آن از رود زرینهرود و شاخه اصلی آن رودخانه سقز با نام محلی چم سقز تامین می شود. این رودخانه ها از کوهستانهای میان منطقه سقز و بانه سرچشمه می گیرد.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.
نظر شما