۱۱ آبان ۱۴۰۲، ۱۲:۱۷
کد خبرنگار: 2645
کد خبر: 85278500
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون وزیر میراث فرهنگی: ایران جزو ۱۰ کشور نخست جهان در ثبت آثار تاریخی است

نوشهر- ایرنا- قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان این که، ایران جزو ۱۰ کشور نخست جهان در ثبت آثار تاریخی به شمار می‌رود، گفت: اگر بخواهیم بدون شعار و در عمل اقتصاد بدون نفت را عملیاتی کنیم، راهش اهتمام ویژه به حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.

به گزارش ایرنا، علی دارابی روز پنجشنبه در دومین همایش علمی فرهنگ و تمدن رامسر که با هدف بررسی نتایج باستان‌شناسی در محوطه باستانی عصر مفرغ ایزوگام‌دشت جنت رودبار رامسر برگزار شد، اظهار کرد: در بند ۱۷ اسناد بالادستی برنامه توسعه هفتم که از سوی رهبر معظم انقلاب تایید و ابلاغ شده است نشان می‌دهد که میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری فرصتی بی‌نظیر برای بهره‌مندی اقتصادی است.

دارابی با توضیح اینکه اکثر کشورها به صنایع بزرگ نفتی و دیگر صنایع به عنوان درآمدهای ناپایدار نگاه‌ می‌کنند افزود: تمرکز این کشورها برای درامد پایدار معطوف به گردشگری و صنایع دستی است. این درحالی است که ایران جزو ده کشور دنیا در ثبت اثار جهانی به‌شمار می‌رود و میبایست از این فرصت برای درامدزایی پایدار استفاده کند.

معاون وزیر میراث فرهنگی با توضیح اینکه در اجلاس ریاض که برای ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای ایرانی برگزار شد، بیش از هزار نفر از ۱۹۵ کشور دنیا یک دقیقه ایستاده میراث ایرانی را تشویق کردند که نشان از عظمت تاریخ و میراث ایران است.

وی میراث فرهنگی را دارایی و ثروت کشور برشمرد و گفت: بخش اعظم این شگفتی‌ها مرهون زحمت‌های باستان‌شناسان است.

ایران جزو ۱۰ کشور اول جهان در ثبت آثار تاریخی به شمار می‌رود

این مقام مسوول افزود: کار بزرگی که در ایزوگام دشت انجام شده نمونه‌های بزرگی از یافته‌های بزرگ باستان‌شناسی محسوب می‌شود.

دارابی استان مازندران به جهت برخورداری از ۸۰۰ اثر ثبت ملی و چهار اثر ثبت جهانی استانی برخوردار از نظر میراث تاریخی معرفی کرد و افزود: کاوش‌های باستانی ظرفیتی برای ایجاد موزه به شمار می‌رود به همین دلیل ما حمایت‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم برای اقدامات حفاظتی و پوششی در این زمینه را دنبال خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه حضور گردشگر خارجی ارتباط مستقیم با آثار ثبت جهانی دارد، افزود: به همین دلیل کشورها درآمدهای پایدارشان را بر صنایع دستی و گردشکری استوار می‌کنند.

دارابی سواد میراثی را لازمه ایجاد دارمد پایدار از گردشگری معرفی کرد و افزود: ثبت آثار ملی و جهانی بیانگر ثروت یک جامعه است و ما امانتدار این آثار هستیم.

ایران جزو ۱۰ کشور اول جهان در ثبت آثار تاریخی به شمار می‌رود

میراث فرهنگی باید همسو با معیشت مردم باشد

رییس پژوهشگاه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی محوطه‌های چون ایزوگام‌دشت و تبدیل آن را به سایت تاریخی ظرفیتی هویت‌بخش در راستای گردشگری محلی و تامین معیشت معرفی کرد.

مصطفی پهلوان‌ده با بیان اینکه میراث فرهنگی باید همسو با معیشت مردم باشد، افزود: تا زمانی که مردم از میراث فرهنگی منطقه ذینفع نباشند حفاظت از آن مشکل است چراکه میراث فرهنگی بدون پشتیبانی مردم محکوم به نابودی است.

وی از مغفول ماندن میراث تدفینی و ذخیره‌های زیستی این کشور گلایه کرد و افزود: تاکنون ۵۰ هزار گور باستانی در این کشور باز شده اما هیچ آرشیوی از این اسکلت‌ها در اختیار نداریم، با وجود اینکه استخراج DNA و ژنوم این اسکلت‌ها بسیار ارزشمند هستند، از طریق این بررسی این اسکلت‌ها می‌توان انگل‌ها و بیماری‌های دوران مختلف و مسائل مهاجرتی و قومی قابل شناسایی کرد.

این مقام مسوول تصریح کرد: یکی از نگرانی‌های این بخش به این دلیل است که در سال‌های آینده علم پیشرفت می‌کند و این درحالی است که ما آرشیوی از این ذخایر زیستی در اختیار نداریم.

به گزارش ایرنا، آثار دومین فصل کاوش محوطه باستانی ایزگام دشت شهرستان رامسر که به کشف و شناسایی ۱۷ گور متعلق به عصر مفرغ میانی و دوره آهن منجر شد در دومین همایش فرهنگ و تمدن رامسر در دانشگاه آزاد این‌ شهرستان به نمایش گذاشته شد.

رامسر در غرب مازندران واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha