رفع کمبودهای دارویی بیماران پیوندی، اعصاب و روان و هموفیلی

تهران - ایرنا - معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو از رفع کمبود مقطعی داروهای بیماران پیوندی، اعصاب و روان و هموفیلی در نیمه نخست سال جاری خبر داد.

به گزارش ایرنا از سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد روز شنبه با اشاره به آمار کمبودهای دارویی از ابتدای سال تا مهر، افزود: با توجه به مشکلات تخصیص منابع ارزی در سال گذشته و ادامه مشکلات ریالی در سه ماهه نخست سال جاری و سرریز کمبود اعتبارات بهمن، تعداد اقلام کمبود دارویی در خرداد به ۱۷۴ قلم رسید که با اقدامات صورت گرفته برای حل مشکلات ارزی حوزه دارو، تعداد کمبودها در تیر به ۸۱ قلم کاهش یافت.

وی افزود: آمپول فلوپنتیکسول، سرزایم، گلوسراز، فاکتور ۸، پروپافنون، بتائین و اسپینرازا مهمترین داروهایی بودند که در ماه‌های گذشته با کمبود مواجه بودند که با اقدامات انجام شده کمبودهای آن رفع شد.

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو درباره تامین داروی فاکتور ۸ بیماران هموفیلی با اشاره به تامین ۲۱۸ هزار عدد داروی فاکتور ۸ نوترکیب در سال ۱۴۰۱، افزود: در مرداد امسال ۹۶ هزار عدد تولید داخل و ۲۶ هزار عدد فاکتور ۸ از مسیر واردات تامین و کمبود این دارو رفع شد؛ از ابتدای سال جاری تا امروز ۲۴۰ هزار عدد از این دارو (بیش از کل میزان سال گذشته) تأمین شده است.

وی در مورد تامین داروی بیماران پیوندی نیز گفت: در سال گذشته هفت میلیون و ۲۰۰ هزار عدد سیکلوسپورین ۲۵ میلی گرم بیماران پیوندی تأمین شده بود که از ابتدای امسال تا مهر (بازه هفت ماهه) بیش از هشت میلیون عدد از این دارو تامین و در سراسر کشور توزیع شده است.

هیراد در مورد تامین داروی بیماران متابولیک تصریح کرد: تامین داروی ایموگلوسراز بیماران متابولیک از سال گذشته با مشکل مواجه شد اما در مهر امسال ۲ برند این دارو به اندازه مصرف چهار ماه بیماران تأمین و کمبود آن رفع شده است.

رفع کمبودهای دارویی بیماران پیوندی، اعصاب و روان و هموفیلی

وضعیت مناسب تامین داروهای اعصاب و روان

وی با اشاره به وضعیت مناسب تامین داروهای اعصاب و روان، اضافه کرد: ۵۰ هزار عدد داروی فلوپنتیکسول تزریقی تیر امسال تأمین شده و مجوز واردات ۲۰۰ هزار عدد دیگر نیز صادر شده است همچنین سه میلیون عدد از داروی ماپروتیلین که در سال گذشته دچار کمبود بود، در دسترس بیماران قرار دارد.

هیراد با اشاره به تغییر الگوی مصرف داروی IVIG پس از همه‌گیری کرونا، گفت: اگرچه این دارو برای درمان بیماران نقص ایمنی مصرف دارد اما اخیرا در درمان ناباروری و بیماری‌های دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصرف آن در کشور به شدت بالا رفته است. از ابتدای امسال تا مهر ۲۷۵ هزار ویال IVIG تامین شده که میزان تامین آن به اندازه کل سال گذشته بوده است.

وی با اشاره به اینکه کمبود داروی متی مازول بیماران مبتلا به تیروئید به دنبال مشکلات ارزی و نقدینگی شرکت‌ها ایجاد شده بود، گفت: اکنون یک شرکت داخلی ماده اولیه را وارد و این دارو را تولید کرده است و در روزهای آتی مقادیر مناسبی از این دارو در سراسر کشور توزیع و کمبود آن رفع خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha