بیانیه مشترک فرماندهی سازمان ملل متحد و کره جنوبی علیه کره شمالی

تهران- ایرنا - کره جنوبی و فرماندهی سازمان ملل متحد امروز (سه‌شنبه) با انتشار بیانیه مشترک علاوه بر محکوم کردن برنامه موشکی هسته‌ای غیرقانونی کره شمالی اعلام کردند در صورت حمله از سوی پیونگ‌یانگ به کره جنوبی پاسخی متحد و یکپارچه خواهند داد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از یونهاپ، شین وون سیک وزیر دفاع کره جنوبی در دیدار با لوید آستین وزیر امورخارجه آمریکا و سایر مقامات ارشد دفاعی و نمایندگانی از ۱۶ کشور عضو فرماندهی سازمان ملل متحد که به عنوان نخستین جلسه در وزارت امورخارجه کره جنوبی گرد هم آمدند تا به ارزیابی نقش فرماندهی سازمان ملل و یافتن راه هایی در راستای تقویت همکاری امنیتی بپردازند.

فرماندهی سازمان ملل متحد به رهبری آمریکا فرماندهی چندملیتی است که در ژوئیه ۱۹۵۰ تحت فرمان سازمان ملل متحد تاسیس شد تا از کره جنوبی در برابر کره شمالی حمایت کند و آتش بسی که موجب توقف جنگ کره از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ بود تحت نظارت این سازمان اتفاق افتاد.

در بیانیه مشترکی که از سوی کره جنوبی و فرماندهی سازمان ملل منتشر شد برنامه های موشک بالستیک و هسته ای کره شمالی که نقض چندین قطعنامه شورای امینت سازمان ملل است به شدت محکوم شد. بدین ترتیب دولت های عضو فرماندهی سازمان ملل متحد اعلام کردند در برابر هرگونه اقدام خصمانه جدید و یا حمله نظامی در شبه جزیره کره که اصول سازمان ملل و یا امنیت کره جنوبی را دچار چالش کند، متحد خواهند شد.کره جنوبی نیز توافق کرد تا همکاری با کشورهای عضو فرماندهی سازمان ملل را آغاز کند و رزمایش های مشترک میان سئول و واشنگتن برای رویارویی با چالش های امنیتی در دستورکار قرار گیرد.

به علاوه شرکت کنندگان در این جلسه کره شمالی را به توقف هرگونه رفتار غیرقانونی و تعهد به قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل ترغیب کردند و وعده اتحاد در هرگونه رویداد احتمالی در شبه جزیره کره دادند.

در افتتاحیه بزرگداشت هفتادمین سالگرد آتش بس، یون سوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی از مشارکت فرماندهی سازمان ملل در نظارت بر آتش بس و ارتقای صلح و ثبات در شبه جزیره کره تمجید کرد. در پیامی که از سوی یون سوک یول توسط هیئو تائی کئون معاون سیاسی وزیر دفاع کره جنوبی خوانده شد آمده است: « من معتقدم با توجه به تهدیدهای هسته ای و موشکی کره شمالی و ادامه اقدامات تحریک آمیز این کشور، جلسه امروز نقطه شروعی برای تقویت و تحکیم همکاری و همبستگی کشورهایی که ارزش های مشترک شان را با یکدیگر به اشتراک می گذارند و نقطه عطفی به سوی آینده خواهد بود. »

روز گذشته کره شمالی بار دیگر خواستار منحل شدن فرماندهی سازمان ملل شد و دیدار اعضای این سازمان با کره جنوبی را به شدت محکوم کرد و آنرا طرحی خطرناک برای به راه انداختن جنگی جدید علیه پیونگ یانگ خواند.

کشورهای کنونی عضو فرماندهی سازمان ملل شامل آمریکا، انگلیس، کانادا، ترکیه، استرالیا، فیلیپین، تایلند، هلند، کولومبیا، یونان، نیوزیلند، بلژیک، فرانسه، آفریقای جنوبی، نروژ، دانمارک و ایتالیاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha