به گزارش ایرنا، جشنواره بینالمللی فرهنگ اقوام ایرانزمین بهعنوان یکی از بزرگترین رویدادها و رخدادهای فرهنگی و هنری کشور در ۱۵ دوره با هدف معرفی آداب و رسوم و فرهنگ اقوام ساکن در گلستان و سراسر ایران اسلامی، ارایه توانمندیهای هنرمندان صنایع دستی و موسیقی آیینی استانهای کشور، معرفی فعالان عرصه گردشگری و رونق صنعت گردشگری، معرفی روستاهای هدف گردشگری، ارائه سوغات ایرانی و بازیهای بومی و محلی به میزبانی گلستان برگزار شده است.
ایده برپایی چنین جشنواره برای نخستین بار در سال ۱۳۸۴ به میزبانی در شهرهای گرگان و گنبدکاووس شکل گرفت و پس از اجرای چند دوره، در تقویم مناسبتهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سپس در فهرست رویدادهای سازمان گردشگری جهانی ثبت شد.
نمایشگاه صنایع دستی، هنرهای سنتی و سوغات، اجرای موسیقی سنتی و آیینی، برپایی آلاچیق و سیاه چادر اقوام مختلف و خانههای روستایی از جمله بخشهای این جشنواره بین المللی است که هر ساله با مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان برگزار میشود.
از سال گذشته به دلیل بهرهبرداری هرچه بهتر این رویداد برای شتاب در توسعه گلستان، «اقتصاد اقوام» بهعنوان یکی از بخشهای اصلی جشنواره، افزوده شد که توجه به این مهم، درایت مسوولان استانی برگزاری آن را میرساند که برای استفاده از این ظرفیت دارای برنامه بلند مدت هستند.
به گفته برگزار کنندگان جشنواره، در سال جاری نیز در کنار تلاش برای گسترش فرهنگ و خردهفرهنگهای اقوام، به دنبال رونق اقتصاد اقوام بهویژه در بخش صنایع دستی هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان معتقد است: این جشنواره میتواند یکی از عوامل مهم در راستای معرفی ظرفیتهای گردشگری و جاذبههای این استان شمالی در حوزههای مختلف باشد.
محمدجواد ساوری افزود: امسال با برنامهریزی صورت گرفته ۳۵۰هنرمند صنایعدستی و هنرهای سنتی از ۳۰ استان، هنرمندان صنایع دستی از افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان و همچنین ۲۵ گروه موسیقی و آیینی اقوام مختلف از ۱۵ استان، در این دوره از جشنواره حضور دارند.
ساوری افزود: علاوه براین، در بخش روستایی و عشایری شانزدهمین جشنواره تاکنون هشت مزرعه گردشگری روستایی و ۲۷ گروه سیاه چادر از ۱۵ استان، ظرفیت و توانمندیهای اقوام مختلف استان و کشور را در معرض نمایش قرار میدهند.
به گفته وی حضور پنج خواننده برتر ملی و اجرای برنامه و نشستهای تخصصی با محوریت «جزیره آشوراده»، دیوار دفاعی گرگان و بافت تاریخی گرگان از حاشیههای این جشنواره در سال جاری است.
استاندار گلستان نیز با اشاره به اینکه این استان بهتنهایی ایران کوچک است و بیشتر اقوام و مذاهب در این استان بهخوبی و با اتحاد و همدلی در کنار یکدیگر زندگی میکنند، گفت: باید تلاش شود، ظرفیتهای استان در حوزههای مختلف از جمله تنوع اقوام، گوناگونی اقلیم، صنایعدست و سوغات، در جشنواره بین المللی اقوام ایران زمین معرفی و تبلیغ شود.
علیمحمد زنگانه افزود: نقش آفرینی رسانهها در این رویداد بسیار موثر بوده و باید از ظرفیت رسانهها برای انعکاس این جشنواره و تبلیغ توانمندیهای استان در حوزههای فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استفاده شود.
وی یادآور شد: به بهانه برگزاری جشنواره فرهنگ و اقتصاد اقوام در استان باید تلاش کنیم تصویر خوب از استان را به نمایش بگذاریم چون یکی از عوامل مهم نشاط اجتماعی است.
استاندار گلستان گفت: جشنواره فرهنگ و اقتصاد اقوام ایرانزمین، فرصت طلایی و مهم از همه جهات برای توسعه استان به شمار میرود و دستگاههای اجرایی و خدماترسان وظیفه دارند به نحوی، برگزاری این رویداد مهم فرهنگی و گردشگری استان حمایت کنند.
با این وجود، میزبانی پررنگ از چنین جشنواره بینالمللی در گلستان که به معرفی جاذبههای بکر و منحصر به فرد آن در حوزههایی از جمله تاریخی، مرزی، دریایی، جنگلی و زیارتی و نیز کمک به شتاب بخشیدن در جذب سرمایهگذاری در ایجاد و توسعه زیرساختها در بخشهای مختلف میپردازند، نیازمند حمایت ویژه مسوولان دستگاههای مرتبط استانی است.
شانزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگ و اقتصاد اقوام ایران با هدف نشان دادن توانمندی ساکنان این خطه از شمال کشور و وحدت کمنظیر اقوام ایران زمین از عصر دوشنبه ۲۹ آبان آغاز شد و تا سوم آذر ماه به مدت پنج روز از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در محل نمایشگاه بینالمللی گرگان آماده میزبانی از علاقمندان است.
محل برگزاری این جشنواره در محل نمایشگاه بین المللی استان گلستان واقع در کیلومتر پنج جاده گرگان - آق قلا است.
نظر شما